(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Familia. Copiii. Educaţia. VocaţiaNr. vizualizari: 851

Implozia familiei creștine - meditație

Valeriu Tănasă
Tags: familie;
 

 

Comunismul a distrus familia dintru început. Care familie? Știm cu certitudine că familia creștină. Dostoievski deconspiră magistral scopurile oculte ale comunismului și profetizează influența malefică înspăimântătoare a ideologiei atee care a dorit să-l scoată din mințile și sufletele oamenilor pe Domnul Iisus Hristos.

Acum, noua democrație desăvârșește distrugerea familiei creștine!!!

De unde constatăm? Din rezultatele Referendumului desfășurat în 7 și 8 octombrie 2018. Atunci, optzeci la sută născuți din seva creștinismului, au respins familia tradițională care a salvat de-a lungul vremurilor existența neamului românesc. Deci, falanga politică prezentă la conducerea României este atee. Dorește să facă educație umanistă din care să lipsească Dumnezeu.

În fiecare zi luăm aceste evidențe otrăvitoare oriunde ne aflăm și ele sunt: imoralitate, desfrâu, minciună, trufie, mândrie, egoism, adultere, lăcomie, sodomie, ură, destrămare, dezbinare. Multe din aceste fărădelegi sunt prezentate prostimii drept virtuți. Din ce cauză se seamănă aceste confuzii și se creează aceste perdele de fum?! Evident că pentru a masca necredința. Apostazia spulberă cultura țărănească sănătoasă și vie, fiindcă are rădăcinile în Dumnezeu.

Unde este elita culturală care îndeamnă și care să trăiască Evanghelia? Tare doresc să aud și eu la rodio un savant precum Simeon Mehedinți. Să avem la conducerea Uniunii Scriitorilor un președinte precum Nichifor Crainic sau Radu Gyr.

Au plecat la Domnul și marii duhovnici. Fără îndoială că mai sunt și oameni de cultură și de artă și de știință care trăiesc și se inspiră din Evanghelie. Dar vocea lor nu o mai face auzită mass media din România.

Și e așa de greu să se formeze alți duhovnici și oameni de cultură în această agresivă și obsesivă societate de consum. Pentru că Sfântul Serafim de Sarov a spus cu fermitate că îngerul Domnului nu se apropie de noi care avem mai tot timpul stomacul plin.

La final să ne întrebăm. Are anul semne bune? Cum glăsuiește versul plugușorului strămoșesc. Are, cu o condiție care o pune la inima noastră Dumitru Neagu, unul din martirii închisorilor comuniste, care a suferit 17 ani de temniță. Spune dânsul: A fi om de omenie întâi. De asta se leagă creștinismul nostru, românismul nostru. Să creșteți în duhul Sfintei Treimi. Musai să țineți seama de unitate… nu vă fărâmițați, că nu faceți nimic fără unitate. Rugăciunea ultimă a Mântuitorului asta a fost: pentru unitatea Bisericii, “așa cum Noi suntem Una, așa să fie și ei”.

02-02-2019
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu