Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 3675

Raportul Lunacek - o lume pe dos

Cristina Roman
Tags: homosexualitate; familie; anticreştinism; Big Brother;
Raportul Lunacek - o lume pe dos

Creștinismul este religia iubirii și ne îndeamnă să nu judecăm omul, oricât ar fi de păcătos, ci să îl prețuim ca ființă creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Un îndemn creștin atribuit Sf. Augustin este foarte actual: Urăște păcatul, dar iubește-l pe cel păcătos! Din păcate, unii înțeleg prin aceasta toleranță și acceptarea transformării păcatului în normalitate. Este cazul celui mai recent demers pro-homosexualitate al Uniunii Europene, Raportul Lunacek. El dă undă verde propagandei sodomiei inclusiv în grădinițe și școli și îngrădește libertatea de exprimare a celor care ar îndrăzni să mai susțină că această orientare este păcat, prin posibile sancțiuni penale. “Este o descompunere morală și spirituală a omului, încât el să nu mai existe ca ființă, să fie depersonalizat. Satana a reușit să aducă omenirea într-un stadiu de neîncredere doar cu ajutorul nostru, prin neascultarea de poruncile lui Dumnezeu… Lumea a ajuns la culmea desfrâului, a imoralității, încât homosexualii și criminalii au devenit repere morale. – Pr. Iustin Pârvu ”

Raportul Lunacek, care se mai numește și „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen”, a fost aprobat de Parlamentul European la 4 februarie 2014, cu 394 de voturi pentru, 176 împotrivă și 72 de abțineri. „Lunacek” este un instrument politic de avansare a agendei homosexuale, foarte similar cu Raportul pro-avort „Estrela”, scris de lobby-ul feminist radical și de organizațiile de „planificare familială” și respins după o masivă mobilizare cetățenească în decembrie anul trecut. Deocamdată nu are putere legislativă. Vestea a produs mâhnire și indignare în rândul creștinilor. Pentru România ca popor majoritar ortodox, este trist că în favoarea raportului au votat și 7 europarlamentari români. Alți 10 europarlamentari au votat împotrivă, iar 12 nu au fost prezenți ori s-au abținut.

În mediul electronic, reacțiile creștinilor vorbesc despre 4 februarie ca despre o zi de rușine, în care Parlamentul European a respins principiul universalității drepturilor omului, făcând încă un pas către o dictatură a minorităților (sexuale). Raportul vorbeşte doar de „drepturile persoanelor LGBTI”, desprinse artificial de drepturile omului. Unii sunt mai egali decât ceilalţi şi drepturile persoanelor gay trebuie să aibă prioritate, spune rezoluţia. Nu este prima tentativă a instituției europene de a promova cu tenacitate homosexualitatea, în ciuda curentului de opinie publică. Mai mult, ONU se sincronizează cu UE și atacă într-un raport de o duritate fără precedent Vaticanul folosind aceeași strategie. Plecând de la motivul întemeiat moral al luptei contra pedofiliei, se ajunge la șantaj: flexibilizarea poziției Bisericii cu privire la avort și homosexualitate.

Succesul inițiativei cetățenești Unul dintre Noi („One of Us”), susținută puternic și de Patriarhia Română, precum și înfrângerea raportului Estrela, arată că este încă posibilă o mobilizare în masă a creștinilor europeni. Lobby-ul gay înţelege acum care este miza acestor alegeri, iar ILGA-Europe (principala organizație „non-guvernamentală” a homosexualilor din Europa), finanțată generos de la bugetul public are o campanie prin care îi îndeamnă să se prezinte la vot pe toţi cei care doresc „egalitate gay în Europa”. Sperăm că alegerile din acest an pentru europarlamentari vor reflecta opțiunea oamenilor pentru valorile tradiționale ale creștinismului, iar reprezentarea în Parlament va fi una adecvată.

Între adversarii adoptării Raportului Lunacek s-a aflat și Alianța Familiilor din România (AFR), care s-a alăturat altor organizații pro-familie din Europa și unui număr de peste 220.000 de cetățeni care, în mai puțin de o lună, au semnat o petiție împotriva raportului. Într-un comunicat al AFR se arată că implicațiile adoptării unei astfel de politici europene vor fi nefaste și ireversibile pentru societatea civilă. Revoluția sexuală progresează mai rapid decât tehnologia, încât dacă acum 20 de ani acest fenomen social era practic inexistent, astăzi există și este impus societății cu voie sau fără voie.

Raportul „Lunacek” are următoarele puncte nevralgice, care îl fac indezirabil și periculos, analizează site-ul www.culturavietii.ro:

  • Solicită Comisiei Europene și statelor membre ale Uniunii Europene să recunoască uniunile și căsătoriile homosexuale încheiate în alte țări. Scopul este eludarea legislațiilor naționale și atacul direct la căsătoria autentică, bărbat-femeie.
  • Solicită statelor membre ale UE să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen. Acest tip de legislație, acolo unde ea există, servește exclusiv pentru suprimarea exprimării opoziției publice față de stilul de viață homosexual și față de agenda homosexuală și are prea puțin de-a face cu „ura”.
  • Raportul practică un dublu standard, creând astfel o așa-numită „discriminare pozitivă”, absolut nejustificată, a unui grup construit artificial și transformă „minoritățile sexuale” în grupuri privilegiate în fața legii.
  • Continuă instituționalizarea unui curent de gândire pur ideologic, agresiv, contrazis de realitate și de legile naturii: „teoria genului”. Aceasta pretinde că între bărbat și femeie nu există nicio diferență, că rolurile sociale tradiționale sunt construcții artificiale, stereotipale și că pe acest criteriu ar trebui interzisă orice formă de „discriminare de gen”. Pilon central al revoluției sexuale, „teoria genurilor”, a deconstruit fundamentele morale ale civilizației europene, valorile și instituțiile civilizației noastre și a deschis calea spre „căsătoria între persoane de același sex”. Conform promotorilor raportului, Feminitatea și Masculinitatea ca identități solide și cadru de manifestare a relațiilor sociale ar trebui suprimate.
  • Solicită CE să continue monitorizarea actuală a problemelor legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în țările candidate la aderarea la UE. Aceasta este o tentativă de a forța îndeplinirea obiectivelor agendei homosexuale ca o condiție pentru aderarea la Uniune.

Acestor aspecte, AFR le adaugă câteva puncte esențiale. Astfel, se arată că datele statistice pe care se bazează raportul sunt în mod deliberat distorsionate. Cu privire la actele de violență împotriva "minorităților sexuale", se neglijează că sunt adesea cauzate de înșiși partenerii de viață ai homosexualilor. De asemenea, se exagerează dimensiunile așa-zisei discriminări a homosexualilor, când aceasta este mai mult un mit decât o realitate. Mai grav, Raportul Lunacek poate duce la instituționalizarea revoluției sexuale în spațiul european și, respectiv, la instituționalizarea discriminării persoanelor cu comportament sexual normal. S-a mers până la introducerea în lexiconul modern a sintagmei minorități sexuale, categorie socială care nu a fost recunoscută ca atare în societățile anterioare celei contemporane. Aceasta, fiindcă ceea ce astăzi numim "minorități sexuale" a fost considerat de societatea antică o aberație de comportament sexual. (Sursa)

Într-un interviu pentru Epoch Times, cu privire la noul raport al Parlamentului European, medicul de familie Alina Ioana Dida precizează: “Rezoluţia Lunacek ar putea sta la baza unei viitoare Directive, legea unională obligatorie. În urma mai multor documente pentru sau numai despre homosexualitate, adoptate de UE fără dezbateri publice, cetăţenii europeni au devenit mai interesaţi de ceea ce se stabileşte la Bruxelles. În Franţa, ţară fondatoare UE, în ianuarie, sute de mii de oameni au manifestat pentru familia naturală şi împotriva teoriei genului, introdusă obligatoriu în învăţământ în 2013. Conform acestei teorii, fără bază ştiinţifică, sexul este un construct social şi fiecare copil trebui învăţat să-şi descopere „identitatea de gen” încă din şcoala primară… După respingerea Raportului Estrela, cu un vot foarte strâns totuşi, lobby-ul gay a făcut presiuni imense pentru a-şi mai atinge din obiective până la alegerile din mai.” (Sursa: culturavietii.ro)

Comentariul redacției: Activismul și propaganda pro-gay sunt tot mai puternice și trebuie combătute cel puțin cu aceeași mobilizare și intensitate. Nu este loc și vreme să fim creștini căldicei și pasivi, cărora conceptul de homofobie definit de raport nu li se pare nepotrivit sau periculos, căci se ascunde sub obiectivul aparent justificat al luptei împotriva discriminării. Ce putem face? Să continuăm să spunem adevărul, fără a ne fi teamă, să fim uniți pentru a apăra credința. Demnă de semnalat în acest sens este inițiativa Coaliției pentru Familie de respingere a legalizării parteneriatelor civile în România, lege scrisă cu dedicație pentru homosexuali. 

A mărturisi public Scriptura și învățătura Bisericii că homosexualitatea este păcat strigător la cer, iar lipsa pocăinței ar putea duce la osânda veșnică, va fi considerată homofobie și discriminare. Dacă te declari heterosexual și aduci asta ca argument că nu eşti de acord ca în şcoală copiilor tăi să li se facă propagandă homosexuală poți fi acuzat. Odată stabilit cadrul legal de sancționare, un cuvânt, un gest sau acţiune de mărturisire a normalităţii, a credinţei, a propriei identităţi va putea fi incriminat. Să nu ne mințim, raportul cuprinde revendicări care primind forță juridică ar zdruncina societatea din temelii. Formatori de opinie ortodocși vorbesc chiar despre perspectiva sumbră a reeducării totalitare în favoarea unui grup privilegiat definit arbitrar. Aceasta înseamnă mai mult decât pedeapsa în sine, înseamnă reapariţia autocenzurii, adică reafirmarea drepturilor lui Big Brother de a-ţi controla conştiinţa.

Primii și cei mai convingători luptători cu păcatul sunt sfinții părinți, a căror dragoste și milă pentru omul contemporan nu poate fi tăgăduită. Așadar, nu homofobia, ci iubirea pentru Om îi îndeamnă pe sfinții zilelor noastre să ne deschidă ochii.

Pr. Arsenie Papacioc ne-a avertizat că propagarea sodomiei va atrage apropierea Apocalipsei. “Sunt păcate foarte mari! Se spune chiar că păcatele astea urgentează Judecata de Apoi! - Cum adică? - Adică păcatele astea aduc mai curând Judecata. Să se mai salveze ce se mai poate salva… ca se împătimesc foarte mulți. Este cuvânt de la Sfinții Părinți că păcatul ăsta foarte grav, al sodomiei (homosexualitatea), aduce mai grabnic Judecata de Apoi… Acum suntem într-o stare destul de avansată, Occidentul oficializează sodomia (căsătoria între persoanele de același sex)!…”

Pr. Iustin Pârvu se mâhnea văzând că “… trăim într-un veac al minciunii și al înșelării, încât nimic nu mai e autentic, nici noi ca persoane, nici plantele sau hrana pe care o consumăm, toate sunt modificate și nefirești. Se lucrează cu informarea și dezinformarea în așa grad, încât nici nu mai știi care este partea reală a lucrurilor. Ca să distingi azi adevărul de minciună e greu și pentru oamenii duhovnicești și cât de cât așezați. Este nevoie de o mare atenție și trezie, să ne cunoaștem inamicul ce ne stă înainte. Este însuși Diavolul, tatăl minciunii, vrăjmașul de moarte al omului, care își adună în laboratorul său toate uneltele acestea prin care lucrează și prin care urmărește un scop foarte important, să inducă îndoiala și confuzia. Cu aceste doua arme poți să anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizații.

Este o descompunere morală și spirituală a omului, încât el să nu mai existe ca ființă, să fie depersonalizat. Satana a reușit să aducă omenirea într-un stadiu de neîncredere doar cu ajutorul nostru, prin neascultarea de poruncile lui Dumnezeu. Ce nevoie mai are omul modern de Dumnezeu, dacă stăpânește tehnica? Cine mai ține azi seama pentru ce înălțime duhovniceasca am fost creați? Cine mai ascultă azi de sfaturile Părinților Bisericii? Degeaba avem noi rațiuni drepte și logice, dacă nu își au rost duhovnicesc, sunt fără valoare, nu ne aflăm pe o axă bună, nu suntem acoperiți de har. Discernământul este sarea Harului dumnezeiesc. Tocmai de aceea, cei care conduc lumea, amestecă lucrurile, prezentând unele informații reale altele false, astfel încât să ne slăbească puterea de a discerne. Devii într-un fel prizonierul unei reeducări, care este de altfel scopul lor demonic… Lumea a ajuns la culmea desfrâului, a imoralității, încât homosexualii și criminalii au devenit repere morale”.(Sursa)

Starețul Dionisie. “Vezi, chiar conducătorii omenirii, astăzi, nu se gândesc deloc la adevăr. Ei fac propagandă titanica că aici e iadul şi aici e raiul. Nu zic asta pe faţă, dar ăsta e scopul lor. Cele mai mari păcate, strigătoare la cer, păcate de care Biserica nici să n-audă, nici cu gândul, acuma conducătorii omenirii, Uniunea Europeană le socoteşte o nimica toată. „Dreptul omului!” Ei, se poate? Cum dreptul omului? Dreptul omului, adică omul s-o dedat în braţele Satanei. Şi ce-i zice Satana, aceea vrea să facă omul: „Ei, şi, daca vreau să fac orice fărădelege, aceea o fac, că aşa îmi place mie! Nu vreau să mă căsătoresc cu o fată cu frica lui Dumnezeu, vreau să mă căsătoresc cu alt bărbat”. Şi ceea ce nici prin gând n-o fost până acuma în omenire, acuma îţi dă voie să faci, cea mai mare fărădelege pe faţa pământului. Asta învaţă conducătorii actuali, cu Uniunea Europeană. Ei, ce aştepţi? Aştepţi mila lui Dumnezeu? O făcut Dumnezeu aşa de mare minune, Sodoma şi Gomora le-o afundat în fundul iadului, toată omenirea ştie că acolo o fost fărădelegile cele mai mari, şi acum ei zic: „Nu-i nimic, nu contează, nu-i nimica asta.” Şi lumea îi ascultă.

Vezi? E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea veac. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum înainte. Aşa scriu Sfinţii Prooroci, aşa scriu Sfinţii Apostoli. Aşteptăm pe Antihrist. Dar apostolii lui Antihrist ştiu cum să se poarte ca să îngenuncheze adevărul, să îngenuncheze Ortodoxia. Cât timp va fi Ortodoxia la înălţime ei ştiu că nu poate împărăţia lui Antihrist să guverneze, să conducă, şi se osârduiesc cu fel de fel de meşteşugiri ca foarte cu înlesnire să vină Satana ca să conducă omenirea. Eh!… Cât putem şi cât am auzit şi cât ne luminează Dumnezeu, să ne ţinem de adevăr. Adevărul nu-l poţi găsi nicăieri decât numai în Biserică, numai în Ortodoxie, că acolo avem sute şi mii de învăţături pe care dacă le respectăm ne ajută Dumnezeu să putem căpăta Împărăţia Cerurilor. Că aici, oricât am trăi, se isprăveşte viaţa, oricât am trăi, se sfârşesc anii. Trebuie să ne ducem dincolo, unde nu mai este sfârşit, decât veşnic fericire şi bucurie. (2003) (din: Starețul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma, Editura Prodromos, 2010)

 

25-02-2014
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu