Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 2444

Mărturisiți pe Hristos opunându-vă măsurilor viclene de exterminare a omului!

Cristina Roman
Tags: vaccin; vaccinare; exterminare;
Mărturisiți pe Hristos opunându-vă măsurilor viclene de exterminare a omului!
 
UPDATE 27 martie 2018: Legea vaccinării obligatorii, RETRASĂ din Parlament 

Ne poticnim de-a lungul vieții în situații de impas, când decizia pe care trebuie să o luăm, într-o direcție sau alta, ne poate schimba radical cursul existenței. Într-o astfel de situație, de grea apăsare și responsabilitate, căutăm fiecare să decidem în cât mai bună cunoștință de cauză, să fim cât mai bine informați, și poate cel mai important, să avem sfatul și binecuvântarea părintelui duhovnic. Astăzi, o provocare grea pentru noi, părinții, este a decide dacă ne vaccinăm sau nu copiii. Până nu demult freamătul acesta al incertitudinii nu ne cuprinsese încă pe toți, dar odată ce informații cutremurătoare despre efectele adverse ale vaccinurilor au ieșit la iveală, parcă nu mai poți merge cu pruncii la cabinetul medical altfel decât cu inima strânsă. Asta dacă nu te așezi categoric în tabăra celor care refuză vehement vaccinarea. Ei bine, cum numărul părinților care ezită sau renunță a-și mai vaccina copiii a crescut exponențial, Statul s-a gândit să dea părinților "o mână de ajutor" în luarea deciziei, și anume a hotărât să emită o Legea a vaccinării obligatorii. Acest lucru dă cu siguranță fiori reci tuturor părinților, la care se adaugă sentimentul de revoltă că "mâna de ajutor de la Stat" este de fapt un "pumn în gură". Cum să nu apară nevoia de împotrivire a societății civile, cum să nu apară reacția de respingere a unei astfel de constrângeri, când în joc este însăși viața copiilor noștri?!

Domnul Iisus Hristos ne încurajează prin cuvintele: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea”. El a înfruntat toate împotrivirile şi cu multă dragoste a oferit învăţăturile Sale lumii întregi. Nu a biruit lumea asemenea unui conducător, prin forţa armelor, ci a biruit lumea prin forţa cuvântului şi a Învierii Sale. Fiecare dintre noi are de înfruntat realitatea dură a lumii. Câţi dintre noi nu dezarmăm la cel mai mic eşec? Acest lucru are consecinţe profunde şi asupra sufletului. Puterea caracterului stă tocmai în dorinţa pe care o avem de a depăşi situaţiile-limită. Acestea vin din credinţa noastră în Dumnezeu şi din nădejdea în ajutorul Său. – Ziarul Lumina

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română a precizat că "susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice" sintetizând pe fond că vaccinarea are o importanță deosebită în prevenirea unor boli și epidemii, iar părinții au responsabilitatea de a concura la acest act de prevenție, însă ezitările și rezervele cu privire la efectele adverse sunt firești, iar părinții au dreptul de a fi informați și de a decide în cunoștință de cauză. Așadar, să facem vaccinurile, dar nu oricum și nu oricui. Să nu se îngrădească libertatea de decizie a părinților. Statul este mai degrabă dator să asigure transparența accesului la informații privind proveniența și prospectul vaccinurilor, să fie un partener și un "prieten" al familiilor și al medicilor de familie, acționând spre binele populației, lăsând astfel fără obiect speculațiile că el, Statul, s-ar coaliza perfid cu firmele de farmaceutice și că ar avea o atitudine obedientă față de decizii impuse din exterior. (Facem precizarea că Redacția Porunca Iubirii a solicitat Biroului de Presă al Patriarhiei Române un punct de vedere cu privire la Legea vaccinării obligatorii, precum și la aspectele de bioetică absolut șocante, semnalate de Federația Pro -Vita, cu privire la folosirea de celule provenind din fetuși umani avortați, la fabricarea vaccinurilor, dar până la data publicării acestui articol, nu am primit un răspuns. UPDATE 10 decembrie 2017: Patriarhia Română a transmis un răspuns unui grup de mireni, în chestiunea obligativității vaccinării și a implicațiilor de ordin bioetic, pe care îl atașăm AICI.).

Să reflectăm la cuvintele vrednicului de pomenire părinte Justin Pârvu, care a îndrăznit să vorbească omului contemporan fără ocolișuri despre numeroase subiecte delicate ale vremii. Redăm aici un fragment, iar cuvântul integral este disponibil în Revista Atitudini:  

"Dacă nu aveţi unde să vă retrageţi din societatea aceasta potrivnică lui Dumnezeu, staţi fiecare la locurile dumneavoastră şi mărturisiţi pe Hristos, opunându-vă tuturor măsurilor viclene de exterminare a omului. Pentru că asta tânjeşte vrăjmaşul să facă, să distrugă făptura lui Dumnezeu. Invidia lui cea mai mare, aceasta este – crearea OMULUI: De ce îl iubeşte Dumnezeu atât de mult pe om? Tocmai de aceea ar trebui să prindem putere şi curaj, pentru că dacă suntem aşa de tare luptaţi şi împresuraţi din toate părţile de atâtea primejdii şi nevoi, înseamnă că şi invidia vrăjmaşului se măreşte datorită dragostei lui Dumnezeu sporite faţă de noi, chipul şi asemănarea Sa."

Care este situația actuală a Legii privind vaccinarea obligatorie?

Legea vaccinării a fost adoptată de Senat. Proiectul de lege NU se aplică actualmente.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică actualmente. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Situația la data de 23 octombrie, dată la care Legea fusese adoptată de Senat

Avocat.net informează: Proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România a fost adoptat pe 23 octombrie 2017 de către Senat. Documentul prevede, în esență, că părinții care vor refuza vaccinarea obligatorie a copiilor lor vor risca amenzi de până la 10.000 de lei. Totuși, ca să se aplice, actul trebuie să treacă nu numai de Senat, ci și de Camera Deputaților.

Răspunderea pentru prezentarea copiilor la vaccinare va aparține părinților, reprezentanților legali sau persoanelor care cresc și îngrijesc copii în baza unei măsuri de protecție socială.

Concret, documentul prevede că, atunci când vine vorba de vaccinările obligatorii, consimțământul va fi considerat ca fiind dat din oficiu. Totuși, părinții vor putea să refuze în scris vaccinarea obligatorie.

„Vaccinarea copiilor, cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național de Vaccinare, aprobat prin Ordin al ministrului sănătății, precum și cu  cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație este obligatorie”, scrie în documentul aflat azi pe ordinea de zi a Senatului.

Astfel, categoriile de vaccinări obligatorii vor fi:

  • vaccinările stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare pentru copii;
  • vaccinările impuse de situații epidemiologice, care implică vaccinarea ca măsură de intervenție, în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
  • vaccinările pentru personalul medico-sanitar din unitățile sanitare publice și private;
  • vaccinările pentru alt personal din unitățile publice și private care, prin natura atribuțiilor, sunt expuse suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție care ar putea pune în pericol sănătatea publică.

Chiar dacă părinții refuză vaccinarea obligatorie, în proiect scrie că, la înscrierea copiilor într-o colectivitate, va trebui prezentată o adeverință de la medicul de familie care să ateste efectuarea vaccinărilor obligatorii. Dacă vaccinările obligatorii nu sunt făcute, părinții vor trebui să prezinte calendarul de recuperare a acestora sau o adeverință cu contraindicațiile medicale pentru vaccinare.

În cazul în care părinții refuză vaccinarea copiilor, aceștia vor risca amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, se arată în proiect. După votul Senatului, proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere și votul decisiv. - Alexandru Boiciuc, Redactor-șef, avocatnet.ro

Proiectul de lege mai prevede că: Părinţii sau alţi reprezentanţi legali care nu prezintă copiii la vaccinare sau care refuză imunizarea acestora vot fi convocaţi, în vederea consilierii, la Comisiile judeţene de vaccinare sau la Comisia de Vaccinare a Municipiului Bucureşti. Convocarea se face în baza sesizării furnizorilor de servicii medicale de vaccinare, a DSP sau a colectivităţilor de învăţământ, respectiv sesizări din sistemul de protecţie a drepturilor copilului. Comisiile de vaccinare iau în evidenţă copilul nevaccinat, consiliază cel puţin o dată la 3 luni părinţii sau ceilalţi reprezentanţi legali ai minorilor care trebuie vaccinaţi, până la acceptarea planului de recuperare. De asemenea, stabilesc un plan de recuperare pentru antigenele obligatorii posibil a fi administrate în conformitate cu vârsta şi monitorizează cazul până la administrarea tuturor vaccinurilor corespunzătoare vârstei.

Singurul senator care a votat împotrivă (din 100 de voturi, 99 au fost pentru legea vaccinării), într-o intervenție exclusivă pentru ActiveNews.ro, domnul Relu Fenechiu, își explică gestul astfel: „Nu am o problemă cu vaccinarea, sunt de părere că rolul vaccinurilor a fost demonstrat științific, vaccinurile făcând bine în general. Însă tot practica de zi cu zi ne-a demonstrat că există anumite situații în care anumite vaccinuri au generat uneori consecințe iremediabile, s-a vorbit aici de copii care după ce au fost vaccinați au suferit diverse modificări de sănătate, repet, unele ireversibile, și sunt foarte mulți părinți care critică  vaccinarea obligatorie. Eu cred că reglementarea în România a politicii de vaccinare ar trebui să fie în consonanță, cum este în foarte multe țări europene, în special în țările nordice, unde Statul să aibă obligația să pună la dispoziția populației vaccinurile, iar familiile să decidă efectiv în legătură cu vaccinarea. Iar în ipoteza în care va prevala varianta vaccinării obligatorii, cred că trebuie să se țină cont și de obiecțiile pe care părinții sau diverse asociații le-au ridicat, în legătură cu testarea obligatorie înainte de vaccin. Pentru că chiar dacă incidența – am auzit asta de la anumiți susținători ai vaccinării obligatorii – unor consecințe nefaste este destul de mică procentual, se vorbește de un caz la zece mii sau douăzeci de mii de persoane vaccinate, sunt sigur că niciunul dintre părinți nu-și dorește ca acel 0,1 la sută să fie copilul lui. Iar în momentul în care există un risc cât se poate de mic, eu cred că trebuie făcute toate eforturile ca acesta să fie exclus. " - Activenews

În ultima perioadă au fost organizate mai mute proteste în stradă, în marile orașe ale țării, ca un demers civic prin care se dorește eliminarea obligativității vaccinării copiilor și adulților. La București, acțiunea de protest a fost organizată de Asociația "Pro Consumatori”, de Frăția Ortodoxă "Sf. Gheorghe” și de Alianța Părinților. "Forma actuală a Legii privind vaccinarea persoanelor în România, votată de către Senatul României, încălcă atât dreptul la integritate fizică și psihică al persoanei cât și dreptul la educație, ambele prevăzute în Constituția României. Restrângerea unor drepturi constituționale nu se poate face pe o perioadă de timp nedeterminată. Sperăm că, în ceasul al doisprezecelea, deputații vor îndrepta eroarea juridică gravă a domnilor senatori și vor elimina din acest proiect de lege articolele neconstituționale”, a declarat în exclusivitate pentru ActiveNews dl. Costel Stanciu, președinte APC. 

Între medicii de renume care s-au alăturat protestatarilor contestând legea vaccinării obligatorii, enumerăm pe Ștefan Mindea, dr. Răzvan Constantinescu, dr. Vasile Astărăstoae, dr. Mircea Pușcașu, dr. Rareș Simu, dr. Anca Nițulescu, dr. Pavel Chirilă. La finalul protestului din București, dr. Virgiliu Gheorghe a vorbit în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews despre legea vaccinării și a transmis un mesaj parlamentarilor care vor decide soarta românilor: „Tot mai clar mi se pare faptul că noua lege privind vaccinarea obligatorie marchează reintrarea într-o nouă epocă în societatea românească a totalitarismului, în sensul că în mod cert reînvie comunismul la 27 de ani de la ceea ce numeam atunci Revoluție. Și spun asta nu numai pentru că conținutul legii contrazice întreaga legislație privind drepturile omului, cât și pentru felul în care ea va fi pusă în aplicare, pentru modul în care ea este promovată astăzi și mai mult, modul în care a fost votată... Când spun că se aplică, cu același proces de comunitarizare, mă gândesc la faptul că, așa cum spuneau acum 50 de ani că pământurile nu ne aparțin nouă, ci aparțin statului și trebuiesc puse în folosul bunului colectiv, astfel ni se spune astăzi că trupurile noastre nu ne aparțin sau nu avem dreptul să ne pronunțăm asupra inviolabilității lor, ci statul este cel care trebuie să hotărască când, cum poate să opereze asupra trupurilor noastre chiar introducând materiale biologice străine care în mod cert ne pot pune în pericol sănătatea după cum o spun chiar prospectele acestor vaccinuri.”, a spus Virgiliu Gheorghe în EXCLUSIVITATE pentru ActiveNews.

Riscăm cu vaccinurile să otrăvim puțin câte puțin toată populația care ne va urma, copiii, bebelușii"
Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a declanșat un scandal în Franța, după ce s-a poziționat, prin declarațiile sale, în tabăra celor care se opun vaccinării obligatorii. „Nu sunt împotriva vaccinurilor. Dar mă opun acestei extinderi cu vaccinuri care conțin aluminiu”, a spus pe 7 noiembrie 2017 profesorul Montagnier, conform publicației La Croix. Profesorul francez a precizat că nu crede că vaccinurile produc autismul, „dar cred că vaccinurile pot declanșa autismul pe un teren favorabil autismului. Este ca răspândirea scânteilor pe un teren arid, declanșându-se incendii. Acest „teren favorabil autismului” este cel slăbit de alte boli și alți factori, la care adăugarea vaccinului devine factor declanșator.” Riscăm cu vaccinurile să otrăvim puțin câte puțin toată populația care ne va urma, copiii, bebelușii", a avertizat Luc Montagnier, care consideră că se intră „într-un fel de dictatură a vaccinurilor”. În opinia sa, imunizarea cu 10 vaccinuri sau mai multe este exagerată. „Schemele de vaccinare oficiale sunt abuzive și medicii pediatrii ar trebui să nu facă vaccinurile doar pentru că funcționari nepricepuți/corupți le recomandă”, afirmă el.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, a trimis un mesaj senatorilor care au aprobat legea vaccinării obligatorii, din care redăm următoarele: 

”Stimați senatori, În prospectul mai multor vaccinuri din întreaga lume și în realitate apar reacții adverse grave: paralizii, encefalite, șocuri anafilactice, moarte subită. E bine să știți că după prima paralizie sau deces postvaccinal din România, legea pe care v-ați dat-o singuri vă va apăra, dar conștiința dumneavoastră NU. Ea o să vă aducă aminte în fiecare zi de numele acelui copil. E bine să citiți cu atenție legea pe care ați aprobat-o. După procentul de la vot, ați votat-o, dar nu cred că ați citit-o. Vă aduc aminte Art.6: În ”situații epidemiologice speciale vaccinarea va fi obligatorie pentru întreaga populație", adică și pentru dumneavoastră. După râvna și graba cu care ați votat-o, România este într-o situație epidemiologică specială: ”mari" epidemii de rujeolă, cea mai mare incidență la cancerul de col uterin (a se vedea farsa HPV), tuberculoza de 10 ori mai incidentă în România decât media europeană etc. De aceea ar fi bine să vă prezentați la medicul de familie și ”să vă ridicați mâneca spre vaccinare” ca să ne convingeți că votul Dumneavoastră a fost conform cu ceea ce v-a dictat conștiința. Dacă într-o zi Directiva Europeană va trimite jandarmii înarmați cu seringi ca să vaccineze adulții și vă va încolona, vă rog respectuos să faceți un pas în față fericiți că ați fost obligați să vă vaccinați și că a fost cea mai frumoasă zi din viața Dumneavoastră. Curaj!!!

Prof. Dr .Pavel Chirilă”.

Federația Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România a transmis următorul Comunicat de presă, disponibil integral la sursă:

În contextul aprobării, de către Senatul României, a Legii vaccinării obligatorii, Federaţia Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România dorește să aducă la cunoștința populației câteva aspecte îngrijorătoare legate de folosirea vaccinurilor virale produse cu ajutorul celulelor umane din fetuși avortați. Ne adresăm în special parlamentarilor, atrăgându-le atenția asupra aprobării unei legi aflate în contradicție nu doar cu viața morală creștină, ci cu însăși conștiința umană. Astfel, ridicăm aici mai multe obiecții bioetice și morale față de utilizarea celulelor de copii avortați în dezvoltarea și producerea vaccinurilor.

Considerăm că viața umană începe la concepție, omul fiind o persoană cu toate drepturile din prima secundă, așa cum statuează dreptul roman care stă la baza întregului sistem de drept european și avortul este în consecință o crimă. Cu atât mai mult folosirea fetușilor avortați rănește conștiința umană, fiind inacceptabilă din punct de vedere bioetic, moral și creștin, dincolo de orice scopuri nobile și rezultate ce pot fi invocate. Niciodată scopul nu poate scuza mijloacele, decât într-o dictatură. Considerăm că demnitatea, interesul și drepturile persoanei primează în fața binelui prezumtiv al științei, comunității sau omenirii.

Utilizarea de țesuturi umane în acest caz, în care ne aflăm în imposibilitatea de a avea acordul persoanei căreia aparțin, este un act ce ține de sfera crimelor împotriva umanității, încălcând libertatea, demnitatea și autonomia persoanei umane. Invocarea acordului mamei sau al medicului ce a efectuat avortul este ilegitimă întrucât moartea fetusului nu a fost naturală ci a fost provocată chiar de aceștia.

Abuzul folosirii țesuturilor copilului avortat agravează crima comisă prin avort. Argumentele care susțin că țesuturile umane ar fi fost oricum aruncate dacă nu s-ar fi utilizat în experimente nu se susțin, neglijând demnitatea umană. Acest tip de justificări nu au fost acceptate la procesele de la Nuremberg ale cercetătorilor naziști care au făcut experimente pe cadavrele victimelor lagărelor de concentrare.

Utilizarea vaccinurilor produse pe linii celulare umane este suspectată ca fiind implicată în explozia incidenței autismului din ultimii 30 de ani. Sunt studii științifice publicate care afirmă că există corelații statistice și epidemiologice între contaminarea genetică a gazdei cu material genetic străin și modificările moleculare și variațiile epidemiologice ale patologiilor din spectrul autist.

Faptul că cetățenii români (creștini în proporție de peste 90%) au fost vaccinați fără a fi informați asupra acestor aspecte (medicale, etice și morale) ale acestor vaccinuri constituie o gravă încălcare a drepturilor lor, la vicierea consimțământului lor informat. Astfel consimțământul lor este lovit de nulitate, nefiind informat, nici în cunoștință de cauză, iar medicii vaccinatori se află în situații de malpraxis.

Aceste obiecții conduc firesc spre concluzia că utilizarea vaccinurilor produse pe linii celulare din fetuși umani avortați este în contradicție cu conștiința umană în general și inacceptabilă pentru viața morală creștină, iar utilizarea lor fără informarea pacienților constituie o gravă încălcare a drepturilor și libertăților acestora.

Considerăm că este o datorie a producătorilor de vaccinuri, a autorităților guvernamentale care le achiziționează și a medicilor care le utilizează să informeze publicul larg, cu onestitate și rigurozitate, asupra originii acestor produse, în vederea obținerii unui consimțământ sau refuz deplin informat și asumat, din punct de vedere medical și etic.

Toate aceste obiecții și altele aduse public de Federația Pro-Vita (și de alte organizații) în decursul ultimilor ani, privind problemele juridice, medicale, bioetice și constituționale ale unora dintre vaccinuri, arată faptul că vaccinurile nu pot fi obligatorii, chiar dacă s-ar stipula astfel printr-o lege, ele implicând, pentru medici și pentru pacienți, riscuri și responsabilități care nu pot fi asumate decât voluntar și individual, niciodată prin dictatul unei legi totalitare. ” - Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România -2 noiembrie 2017

Situația la zi, 15 noiembrie 2017, data începerii dezbaterilor din Camera Deputaților

Adevărul.ro informează: Legea vaccinării a intrat miercuri (15 noiembrie n.n.) în primele dezbateri în Camera Deputaţilor, for decizional, după ce societatea civilă şi parlamentarii au depus zeci de amendamente la proiectul adoptat de Senat în urmă cu câteva săptămâni. Mai multe amendamente, propuse de deputata PSD Cristina Dumitrache, dar semnate de alţi 95 de parlamentari, prevăd eliminarea obligativităţii vaccinării.

O mare problemă, în opinia societăţii civile prezente la dezbaterea de la Camera Deputaţilor a fost lipsa persoanelor avizate din Ministerul Sănătăţii sau Institutul Naţional de Sănătate Publică. „În momentul de faţă, în amendamentele primite am propuneri care merg fie pe eliminarea completă a amenzilor pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii fie pe introducerea unui nou articol, care să facă referire la Codul penal în sensul în care  neasigurarea la timp a vaccinurilor, nerespectarea procedurilor stabilite pentru efectuarea vaccinării, refuzul vaccinării obligatorii fără certificarea contraindicaţiei sau punerea în primejdie a dezvoltării copilului să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul Florin Buicu, şeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Legea ar putea fi modificată radical

Potrivit acestuia, materialul de lucru, care este unul stufos, este destul de diferit de varianta adoptată recent de Senat. „Propunerile sunt diferite, de la propuneri simple până la modificarea completă a sensului legii. Vrem să aflăm miercuri poziţia organizaţiilor neguvernamentale şi a parlamentarilor, dar cu siguranţă nu vom avea o formă finală”, a completat Buicu. Pe lângă amendamentele şi modificările venite de la parlamentari şi societatea civilă, inclusiv comisii parlamentare au solicitat reformulări la anumite articole. „Am primit reformulări pe anumite articole de la celelalte comisii care au fost sesizate, de pildă de la Comisia pentru drepturile omului”, a mai spus medicul. Sursa: adev.ro/ozg7xw

Că insinuările despre interese obscure ce stau în spatele Legii vaccinării nu sunt invenții, o confirmă din păcate chiar unul dintre liderii politici ai vremii, parlamentarul Varujan Vosganian, care a declarat că proiectul legii vaccinării obligatorii denotă „o acțiune cu interes economic”, deoarece în acest moment, Institutul Cantacuzino este distrus și România este dependentă exclusiv de producători externi. Mai mult, Vosganian spune că a constatat că victimele mult invocatei epidemii de rujeolă nu puteau oricum să se vaccineze, iar la alții nici măcar nu este clară cauza decesului. Varujan Vosganian confirmă, de la cel mai înalt nivel, ceea ce ActiveNews demonstra printr-o investigație publicată în aprilie a.c. De asemenea, deputatul ALDE a remarcat presiunile subtile care se fac asupra Camerei pentru a adopta acest proiect de lege, care spune el, se bate cap în cap cu Legea prin care s-a ratificat Convenția de la Oviedo în 2001. Vosganian consideră că dacă va trece, legea va cădea la Curtea Constituțională și statul român se va face de râs.

Care este tabloul cadrului legislativ pe tema vaccinării la nivel European?

Conform Eurosurveillance, din 30 de ţări europene, 15 dintre acestea nu au nici o formă de obligativitate. În Franţa există obligativitate, iar refuzul implică o serie de sancţiuni. Însă, este un exemplu singular în Europa şi probabil nu este cea mai bună alegere pentru o comparaţie având în vedere faptul că ei au producătorul propriu de vaccinuri, Sanofi, asemenea Institutului Cantacuzino care se bucura de o reală încredere din partea cadrelor medicale şi a cetăţenilor. Italia este o altă ţară unde s-a adoptat o formă de obligativitate a vaccinării, care însă, prevede sancțiuni doar în cazul neprezentării la informare. Neprezentarea poate fi sancţionată cu sume de la 100 până la 500 euro. La noi, proiecul de lege prevede sume care merg până la 10.000 RON, cu mult peste veniturile medii ale unui român. Refuzul nu se pedepseşte în Italia şi nici nu îngrădeşte dreptul la educaţie al copiilor. În  alte 13 ţări există o formă de obligativitate pentru unul sau mai multe vaccinuri, însă NU AU nici o sancţiune în caz de refuz şi nu se îngrădeşte sau încalcă nici un alt drept. Printre cele 15 ţări europene unde nu există NICIO OBLIGATIVITATE doar recomandare se numără: Germania, Austria, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Suedia, Norvegia, Finlanda, Irlanda, Spania. – gazetaromaneasca.ro

 

Citiți și: Vaccinul, viața și criminalitatea pharma - Activenews

Semnați aici Petiția online contra Legii vaccinării obligatorii: https://petitieonline.net/petitie/51528047

 

21-11-2017
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu