Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1018

Arhiepiscopul Ieronim - un mesaj de speranţă tinerilor să se îndepărteze de adicţii

Tags: adicții; dependeta; tineri;

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, Arhiepiscopul Atenei a afirmat că Biserica transmite „un mesaj de speranţă celor care doresc să lupte, să se îndepărteze de adicţii”, informează Romfea News. 

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri este celebrată în data de 26 iunie. A fost implementată de Adunarea Generală a ONU în 1987 având ca obiectiv o societate internaţională fără consum de droguri.

Arhiepiscopul Ieronim a spus că adicţiile vremurilor noastre precum drogurile, alcoolul, jocurile de noroc, precum şi dependenţa de internet „au o cauză comună, începutul unei morţi spirituale”.

Potrivit Preafericirii Sale, familiile şi societăţile actuale sunt construite fără valori, dragoste şi speranţă.

Invitând tinerii către Biserică, el a precizat că avem nevoie de speranţă şi iubire şi să căutăm valorile pe care credinţa în Dumnezeu le oferă.

La nivel global, există un minim estimat de 190.000 de decese premature (în cele mai multe cazuri evitabile) din cauza consumului de droguri, majoritatea atribuite utilizării opioidelor.

„Dumnezeul nostru nu este doar crucificat, ci El a înviat. Nu cunoaşte numai durerea, ci mai presus de toate, El ştie cum să dea viaţă”, a afirmat Arhiepiscopul Ieronim.

„Astfel, Biserica noastră trăieşte de 2000 de ani în această abundenţă a vieţii şi harului şi, astfel, trimite un mesaj de speranţă celor care doresc să lupte, să se îndepărteze de adicţii”.

Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă.

În România, consumul oricărui drog ilicit prezintă prevalențe de două ori mai mari în rândul adulților tineri (grupa de vârstă 15-34 ani), față de cele înregistrate în populația generală (15-64 ani), informează Direcţia de sănătate publică Neamţ, citată de Basilica.

Citiți și: Al cui rob sunt? - Centrul de formare și consiliere Sfinții Arhangheli 

01-07-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu