Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4299

În Secuime, nu uita că eşti român!

Tags: Tricolor; românism;
În Secuime, nu uita că eşti român!
ÎPS Ioan Selejan a înmânat de Schimbarea la Faţă 1500 de steaguri româneşti credincioşilor prezenţi la hramul Mănăstirii Sita Buzăului din Covasna. A fost intonat imnul de stat cu tricolorul fluturând în mâinile celor prezenţi. Steagurile au fost confecţionate de măicuţele de la mănăstire. Episcopul de Covasna a mai împărţit 400 de steaguri ale României şi în luna iulie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ilie" din Topliţa. Alte câteva sute vor fi oferite credincioşilor la Izvorul Mureşului, pe 15 august, la hramul bisericii "Adormirea Maicii Domnului", informează Antena3.  
 
Gestul ÎPS Ioan nu a rămas fără ecou. Reprezentanţi ai comunităţii maghiare au calificat gestul ca pe o „provocare” , iar mass media a redat pe larg subiectul. ÎPS Ioan a fost invitatul emisiunii Răspunsuri duhovniceşti din 26 iunie 2013 de la Radio Trinitas şi a răspuns întrebărilor Pr. Teodor Gradinaciuc. Prin amabilitatea Asociaţiei Prietenii Sfântului Efrem cel Nou, care a efectuat transcrierea emisiunii radio, redăm în continuare un cuvânt de învăţătură al ierarhului:

Ce reprezintă astăzi pentru români drapelul naţional?
 
ÎPS. Ioan: Mai întâi să spunem că drapelul nostru al creştinilor, în primul rând, este Sfânta Cruce şi că sub acest drapel Mântuitorul a biruit moartea pe Golgota. Ei, tot aşa şi drapelul românesc. Mulţi din înaintaşii noştri au murit pentru credinţă şi pentru ţară. Atâţia eroi ai neamului românesc au fost înveşmântaţi în tricolor şi au murit cu tricolorul în mână pe câmpurile de luptă. Deci, ar trebui ca generaţia de astăzi să nu uite lucrurile acestea, pentru că drapelul românesc a fost dintotdeauna sfinţit. Drapelul oştirii române a fost sfinţit de preoţii care au mers alături de ostaşi pe front. Preoţii, prin harul lui Dumnezeu, l-au sfinţit cu apă sfinţită prin Harul Duhului Sfânt, iar ostaşii români l-au sfinţit şi ei a doua oară cu sângele lor.
Drapelul nostru românesc l-am considerat a fi o icoană a României Eu aş recomanda ca fiecare, în primul şi primul rând, să îşi procure câte un drapel, să nu aşteptăm tot timpul, tot timpul, să stăm cu mâna întinsă să aşteptăm la, Dumnezeu ştie, ce super-super autorităţi să ne dea un drapel să-l arborăm în casa noastră. Şi să conştientizeze că drapelul este icoana României. Aşa cum ne bucurăm, când vedem în casele noastre o fotografie a maicii noastre, a părinţilor noştri, şi ne bucurăm când vedem această fotografie a lor pusă la loc de cinste, tot aşa de ce să nu ne bucurăm când avem în casele noastre această icoană românească, care, cum spun, a fost şi este sfinţită. A fost sfinţită de preoţii noştri în decursul timpului şi de ierarhii noştri, dar cum spun această icoană a fost, repet ce spuneam mai înainte, totuşi acest tricolor a fost sfinţit şi cu sângele a sute şi mii, poate milioane de eroi români căzuţi pentru credinţă şi pentru Neam şi pentru Ţară.”
09-08-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Tanasa Valeriu - 02-09-2013:

Multi dintre noi ne plangem ca nu avem un ideal. Ca lumea in care traim este in ratacire absoluta. Iata insa ca I.P.S. Selejan ne ofera un sens si un ideal national pentru care este o spirituala onoare sa luptam. De ce asa de insensibili am ajuns incat nu mai cinstim si nu mai iubim eroii care au sfintit Drapelul? Ori noi ar trebui sa varsam lacrimi pentru sufletele eroilor care ne-au oferit identitatea nobila de roman. Felicitari Inaltpresfintite pentru curaj si pilda ce o oferiti noua celor cuceriti de societatea de consum si satanista in care traim. Binecuvantati!!!

Tanasa Valeriu - 02-09-2013:

Multi dintre noi ne plangem ca nu avem un ideal. Ca lumea in care traim este in ratacire absoluta. Iata insa ca I.P.S. Selejan ne ofera un sens si un ideal national pentru care este o spirituala onoare sa luptam. De ce asa de insensibili am ajuns incat nu mai cinstim si nu mai iubim eroii care au sfintit Drapelul? Ori noi ar trebui sa varsam lacrimi pentru sufletele eroilor care ne-au oferit identitatea nobila de roman. Felicitari Inaltpresfintite pentru curaj si pilda ce o oferiti noua celor cuceriti de societatea de consum si satanista in care traim. Binecuvantati!!!CARTI/produse despre:
Tricolor, Românism,