Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 7247

Nu uita ca esti roman! Cantece si poezii patriotice (CARTE - ediție îmbunătățită CENTENAR)

Natalia Corlean
Tags: cântece patriotice; poezii patriotice; credinţa; neam; carte;
Nu uita ca esti roman! Cantece si poezii patriotice (CARTE - ediție îmbunătățită CENTENAR)
 
Cu un "Cuvânt înainte" al Părintelui Iustin Miron, stareţul Mănăstirii Oaşa
şi cu "Prefaţă" de fratele Andrei Dîrlău
 
Într-o vreme în care trădarea de ţară şi cedarea suveranităţii a devenit politică de stat, în care România a votat la ONU împotriva familiei şi a păstrării valorilor tradiţionale şi în care homosexualitatea a devenit o virtute care te face eligibil, cântecele şi poeziile aduc aminte românilor că fara rădăcini, fără istorie, fără credinţă, fără trecut, nu vom avea nici viitor.
Jertfele, credinţa şi dragostea poporului român ne sunt izvor de întărire, din care ne putem adăpa oricând. Un mod de a sorbi din acest izvor sunt şi cântecele şi poeziile patriotice, care ne pun în legătură cu toţi cei care le-au cântat de-a lungul veacurilor, făcându-ne adevărate transfuzii de dragoste, putere şi curaj. (Editura Agaton)
 
 
Nu ne-au fost specifice capul plecat, compromisul laş, acceptarea umilinţei pentru blidul de linte, slugărnicia nevertebrată, frica, obedienţa sau oportunismul. Unii spun că ne-am fi ales cu ele din epoca fanariotă. Alţii – din comunism. Mai drept ar fi să spunem că, ori de câte ori a slăbit credinţa în Dumnezeu, ne-au copleşit patimile şi slăbiciunile omeneşti. Căci Dumnezeu este sursa oricărei virtuţi şi, fără har, nu există dragoste, nobleţe, eroism sau jertfă.”
Andrei Dîrlău, Prefaţă
 
 
“Cu Dumnezeu, Românul e tare. S-a dovedit mai tare ca orice neam. Cu Doamne ajută! răzbeşte prin orice. Doamne ajută! a fost în viaţa română secretul succesului, cheia biruinţei şi a rezistenţei. Dar fără Dumnezeu suntem foarte slabi. Simţim aceasta acum, după război, când Doamne ajută a început să fie uitat în politică, în educaţie, în gospodărie. Vrem să devenim iar tari, neînfrânţi de niciun pericol? Să ne întoarcem la Dumnezeu, la puterea verificată de veacuri a neamului nostru! ”
Părintele Dumitru Stăniloae
Editura Agaton, 30 RON, 382 pagini (cartonată)
27-08-2018
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
G. S. - 13-08-2013:

Lucrarea, un amplu florilegiu, a fost alcătuită de Natalia Corlean, editor al binecunoscutelor cărţi creştin-ortodoxe, precum: „Evanghelie în culori“, o splendidă carte de colorat, cu texte explicative, destinată copiilor de 6-11 ani, „Părintele Arsenie Boca – o viaţă închinată schimbării vieţii noastre“, ajunsă la a doua ediţie, „Părintele Arsenie Boca – un om mai presus de oameni“, 4 volume. Recenta apariţie editorială „Nu uita că eşti român!Cântece şi poezii patriotice“, care a văzut lumina tiparului în cadrul editurii „Agaton“, vine să reunească poeţi din generaţii diferite, astfel că unor poeţi mai vechi, nume consacrate, ca Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Dimitrie Bolintineanu, George Coşbuc, Pr. Alexei Mateevici, Teofil Lianu, Vasile Posteucă, se adaugă poeţi mai noi, precum Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Ştefan Octavian Iosif, Aron Cotruş, Nichifor Crainic, Vasile Militaru, Radu Gyr, Dumitru Paulescu, Gheorghe Buznea,Traian Dorz, sau chiar foarte apropiaţi de zilele noastre, ca Grigore Vieru, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Ioan Alexandru,Nicolae Nicoară-Horia, Gabriela Genţiana Groza, Aneta Georgescu, Gabriel Iordan-Dorobanţu. Editorul a sesizat pe bună dreptate că patriotismul românesc nu poate fi separat de Ortodoxie, strat spiritual care hrăneşte sentimentele fireşti ale unui bun român. Numai Ortodoxia desăvârşeşte efortul creator, conferind sacralitate lirismului naţional. Fară îndoială, în ciuda celor 352 de pagini ale sale, lucrarea nu are ambiţia să epuizeze subiectul, căci creatorii de poezie patriotică sunt infinit mai mulţi. Este totuşi un început de bun augur, care se cere continuat.

mai mult...