(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noiNr. vizualizari: 328

Un misionar prigonit al Bisericii Ortodoxe Române: Părintele Visarion Iugulescu - Sergiu Ciocârlan (CARTE)

Tags: prigoana;
Un misionar prigonit al Bisericii Ortodoxe Române: Părintele Visarion Iugulescu - Sergiu Ciocârlan (CARTE)
 

Prezentare Un misionar prigonit al Bisericii Ortodoxe Române: Părintele Visarion Iugulescu:

- Coperti cartonate.

       Acest volum oferă detalii impresionante, inaccesibile până acum, despre un Părinte duhovnicesc... care de mic a simțit chemarea de a sluji lui Hristos și oamenilor. Dragostea sa față de slujbele bisericești este remarcabilă, iar impulsul său de copil de a-i aduna pe ceilalți copii ai satului pentru a citi vieți de sfinți sau pentru a se ruga, denotă o râvnă duhovnicească, care cu timpul va crește în același duh al comunității eclesiale...
       Încă de la prima notă informativă, din 1951, era semnalată popularitatea Părintelui Visarion Iugulescu, fiind asemănat cu Părintele Arsenie Boca și cu Părintele Ioan Iovan... Neavând antecedente politice, nu putea fi condamnat. Trebuia urmată o altă procedură - cea a compromiterii... Încă de la început, autorul atrage atenția asupra „consensului mitologizant” care are ca punct de plecare imaginea istoriografică compromițătoare livrată de Securitate prin documente, informatori, răspândirea zvonurilor defăimătoare despre Părintele Visarion Iugulescu.
      Renașterea spirituală, din perspectiva Părintelui Visarion Iugulescu, trebuie să înceapă cu descoperirea lăuntrică a pocăinței. E fundamentul pe care se poate clădi. Numai prin pocăință, consideră Părintele Visarion Iugulescu, societatea poate intui adevărata libertate printre zăbrelele ideologice ale noii paradigme istorice care se deschide înaintea ei.
 
16-12-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu