Arheologul german Paul Yule a descoperit in oraÅŸul Zafar, Yemen, aflat la 900 de km de Mecca, un basorelief creÅŸtin. Teoria lui ar putea schimba tot ce se ÅŸtia despre aceste locuri.
El spune ca este vorba de chipul unui creÅŸtin, realizat după tehnica folosita de copÅ£i (creÅŸtinii din nordul Africii), relatează Daily Mail. Obiectul datează din jurul anului 530 d.Hr., o perioada in care aceasta regiune era stăpânită de o confederaÅ£ie de triburi arabe.
Yule crede ca basorelieful înfăţiÅŸează un urmaÅŸ al luptătorilor care au venit aici din Africa (Etiopia), in jurul anului 525, pentru a propovădui creÅŸtinismul. ConduÅŸi de regele din Aksum, aceÅŸtia au cucerit o mare parte din peninsula Arabia, pe care au stăpânit-o o perioada.
In Zafar locuiau creÅŸtini, alături de iudei si musulmani, iar condiÅ£iile de viata erau foarte bune. ConvieÅ£uirea paÅŸnică intre cele 3 religii a luat sfârÅŸit in jurul anului 520, când arabii au vrut sa oprească răspândirea creÅŸtinismului si au început conflictele. Atunci a fost realizat si acest basorelief.
Arheologul german declara ca inscripÅ£iile din stanca sugerează că tribul arab Kuraish, din care provine profetul Mahomed, întemeietorul religiei islamice, a luptat cândva pentru apărarea creÅŸtinilor.