Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4834

Tribul din care provine profetul Mahomed, a luptat cândva pentru apărarea creştinilor!

Tags: Mahomed; creştini;
Tribul din care provine profetul Mahomed, a luptat cândva pentru apărarea creştinilor!
 
     Arheologul german Paul Yule a descoperit in oraşul Zafar, Yemen, aflat la 900 de km de Mecca, un basorelief creştin. Teoria lui ar putea schimba tot ce se ştia despre aceste locuri.
El spune ca este vorba de chipul unui creştin, realizat după tehnica folosita de copţi (creştinii din nordul Africii), relatează Daily Mail. Obiectul datează din jurul anului 530 d.Hr., o perioada in care aceasta regiune era stăpânită de o confederaţie de triburi arabe.
     Yule crede ca basorelieful înfăţişează un urmaş al luptătorilor care au venit aici din Africa (Etiopia), in jurul anului 525, pentru a propovădui creştinismul. Conduşi de regele din Aksum, aceştia au cucerit o mare parte din peninsula Arabia, pe care au stăpânit-o o perioada.
     In Zafar locuiau creştini, alături de iudei si musulmani, iar condiţiile de viata erau foarte bune. Convieţuirea paşnică intre cele 3 religii a luat sfârşit in jurul anului 520, când arabii au vrut sa oprească răspândirea creştinismului si au început conflictele. Atunci a fost realizat si acest basorelief.
     Arheologul german declara ca inscripţiile din stanca sugerează că tribul arab Kuraish, din care provine profetul Mahomed, întemeietorul religiei islamice, a luptat cândva pentru apărarea creştinilor.
31-12-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Mihail - 13-01-2013:

Pe acest basorelief este reprezentat un rege ! Din aceasta imagine nu este clar daca a fost crestin, pentru ca la copti crucea are o alta forma.