(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3070

BORu – comunicat de presă despre căsătoriile homosexuale

Biroul de Presă al Patriarhiei Moscovei
Tags: homosexualitate; Biserica Ortodoxă;
Declarația Serviciului de Comunicare al Departamentului Afacerilor Externe al Patriarhiei Rusiei (DECR), privind modificările recente aduse legislației familiale în Franțși Marea Britanie:
Procesul de legalizare a uniunilor homosexuale în Europa, continuă. Proiecte de legi, în acest sens, au fost recent aprobate de către camera inferioară a Parlamentelor francez și britanic. Acest lucru se întâmplă nu numai împotriva opiniei unor membri, dar şi pe fondul protestelor masive ale cetățenilor. Aceste decizii reflectă, în domeniul legislativ, bulversările care apar în concepția căsătoriei, ca atare, în societatea europeana. Recunoașterea legală a uniunilor homosexuale și asimilarea lor în domeniul „căsătoriei” este o răsturnare a normelor legislative care reglementează relațiile familiale, inclusiv a celor care fac referire la impuneri fiscale, educație, sănătate, educația copiilor etc.
Legalizarea uniunilor homosexuale reprezintă un pas în procesul redefinirii căsătoriei și familiei, făcut într-un sens diametral opus concepției creștine. La origine, acest proces are legatură cu complacerea în individualism şi hedonism, la nivel de societate, de stat și, în cele din urmă, la nivelul întregii umanităţi. Ţările s-au angajat într-o revizuire radicală a eticii familiale tradiționale, acest proces ducând la o criză demografică foarte gravă, care se agravează în fiecare an. Revizuirea normelor fundamentale ale dreptului familial, pe care comunitatea umana l-a cunoscut de secole și care figurează permanent în codul moral al principalelor religii ale lumii, duce la auto-distrugerea popoarelor pe de-a-ntregul lor.
În acest sens, standardul legal care le permite cuplurilor homosexuale să adopte și să crească copii apare ca fiind deosebit de periculos. Este de la sine înțeles că acestor copii li se vor preda învăţăminte despre părinți, familie, valori morale și civice, într-un mod foarte diferit de sensul tradițional. Acest lucru va promova diferențele tot mai mari între sexe și, în viitor, respingerea imaginii femeii ca mamă, soție și protectoare a casei, din conștiința populară. Renunţarea definitivă la reprezentarea conform căreia bărbatul și femeia au vocația lor și se completează reciproc în familie, poate avea consecințe distructive pentru om și societate.
Biserica Ortodoxă Rusă susține și apără concepția originală creștină a căsătoriei și a familiei, uniunile conjugale binecuvântate ca Taina sfântă și susține importanța căsătoriei pentru prosperitatea și dezvoltarea societății în general. Biserica noastră își exprimă solidaritatea cu creștinii, cu membrii altor religii și, de asemenea, cu persoanele care apăra o ideologie atee, care rămân fideli conceptului tradițional de căsătorie, ca uniune între un bărbat și o femeie, și se ridică împotriva oricărei alte reprezentări a căsătoriei, impusă societății în ansamblul ei, printr-o reformă radicală juridică, fără vreun precedent în istoria omenirii.
Înţelegând pericolul acestor procese, considerâm că este important să se desfaşoare un dialog cu toate forțele civile, religioase sau ateiste, în apărarea reprezentării tradiționale a valorilor familiei. Acest criteriu este unul dintre cele mai importante în alegerea partenerilor, de care ţine cont Biserica Ortodoxă Rusă, în dialogul interreligios şi intercrestin.
07-03-2013
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu