Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4362

Papa Benedict al XVI-lea - împotriva homosexualităţii. Despre o mafie gay în Biserica Catolică.

Tags: homosexualitate; Biserica Catolică; Papa;
Papa Benedict al XVI-lea - împotriva homosexualităţii. Despre o mafie gay în Biserica Catolică.

Profesorul Dariusz Oko, de la Universitatea Pontificală Ioan Paul II din Cracovia, preot în arhidieceza catolică a oraşului, a scris în anul 2012 lucrarea „Alături de Papă, împotriva homosexualităţii”   despre existenţa „unei mafii gay” în cadrul Bisericii Catolice. Părintele Oko notează că descoperirea unei „reţele uriaşe de homosexuali în sânul Bisericii" vine în urma studiul său asupra criticismului filozific a propagandei şi ideologiei homosexuale, un studiu pe care mai mulţi cardinali şi episcopi l-au încurajat să îl facă. „Am început lucrarea ca o luptă împotriva unei ameninţări externe, fatale pentru Biserică şi am descoperit pe parcurs că inamicul este şi în Biserică, nu doar în afara ei."

Profesorul Oko vorbeşte despre propria întâlnire cu o clică în cadrul Bisericii care blochează obţinerea dreptăţii pentru cei care au fost abuzaţi de clerici homosexuali. „Intervenţiile noastre la diferite niveluri ale ierarhiei Bisericii erau fără folos, am dat peste un zid care nu putea fi dărâmat, chiar şi în cazuri evidente," explică el. „Ce a funcţionat a fost presiunea extremă din partea presei şi accesul direct la Papă. În rest, la nivelele de jos şi pe plan local totul este blocat." Explicând cum se formează astfel de grupuri, Oko spune că toţi clericii ştiu că este foarte posibil să fie expuşi şi atunci să protejează unul pe celălalt. Aceştia formează relaţii informale, într-un sistem ce aduce a mafie, ţintind acele poziţii care oferă putere şi bani. Părintele Oko vorbeşte despre „o teamă şi o confuzie în rândul clerului catolic din anumite dioceze şi congregaţii când vine vorba despre homosexualitate. Se ascund sub tăcere, incapabili de a formula măcar o declaraţie elementară despre învăţătura Bisericii pe acest subiect. De cine se tem? (...) Probabil le este frică de un lobby foarte puternic care îi poate arunca în dizgraţie.”

Autorul spune că Papa Benedict era la curent şi a înfruntat cu mult curaj problema. Papa a făcut din curăţarea reţelei de homosexuali şi pedofili o prioritate a pontificatului său. A demis încă de la alegere numeroase persoane compromise şi a dat instrucţiuni episcopilor din toată lumea să înlăture imediat preoţii cu comportament deviant din instituţiile de învăţământ. În anul 2008, Papa Benedict a emis o directivă prin care interzicea şi homosexualilor nepracticanţi frecvenatarea seminariilor religioase. În 2010, a apărut cartea „Lumina Lumii” a Papei Benedict, în care acesta afirma: „... atenţia cea mai mare trebuie acordată prevenţiei şi înlăturării oricărei ambiguităţi că celibatul preoţilor catolici este sinonim cu homosexualitatea”.

Părintele Oko subliniază că singur, Papa, nu poate pune capăt acestei mafii interne, ci este nevoie de curajul şi sprijinul tuturor membrilor Bisericii Catolice, altfel, „în 20 de ani vor fi distruse toate congregaţiile şi diocezele”. Între mijloacele propuse de Pr Oko pentru combaterea homosexualităţii în Biserica Catolică se numără: asocierea combatanţilor pentru a vorbi cu o singură voce puternică şi a acţiona precum procurorii din instanşele de judecată, strângerea de dovezi, folosirea internetului pentru informarea globală, păstrând mereu viu gândul că Biserica aşteaptă „întoarcerea păcătosului” şi pocăinţa lui.

Chiar înaintea începerii procedurii negocierilor pentru alegerea noului Papă, cardinalul scoţian Keith O’Brian a admis că a avut un comportament sexual inadecvat, şi-a cerut iertare public pentru acesta şi s-a retras din Conclav. (Sursa:  LifeSiteNews )

 

 

05-03-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu