Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Misiune. Mărturii. Vieţile SfinţilorNr. vizualizari: 1124

Diadema Starețului - un nou film despre Sf. Gavriil Georgianul

Tags: Gavriil Georgianul; nebuni pentru Hristos; sfinti;
 
Diadema Starețului
Recent a apărut un film documentar în limba rusă (subtitrat în limba română) dedicat unui mare sfânt ortodox contemporan, georgian, Părintele Gavriil Urguebadze. Autorul filmului, care a fost realizat cu binecuvântarea Patriarhului Georgiei, Ilia al II-lea, este Constantin Tsertsvadze.  În acest film se pot vedea, în special, câteva imagini cu Părintele Gabriel însuși, locurile unde a trăit, biserica pe care a construit-o, mărturiile surorilor lui și a diferitelor persoane care l-au cunoscut, inclusiv Mitropolitul Hilarion Alfeev de Volokolamsk.  Sfântul Gavriil (1929-1995) a devenit cunoscut pentru numeroasele sale daruri duhovnicești și suferințele îndurate pentru Hristos. În 1965, în timpul festivităților de 1 mai la Tbilisi, el a dat foc unui gigantic portret al lui Lenin, și a îndemnat mulțimea să se întoarcă la credința lui Hristos. El a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Georgiană în 2012. Biografia sa, scrisă de Jean-Claude Larchet a apărut în colecția „Mari duhovnici ortodocși ai secolului XX“ Editura "l'Age d'Homme".  Acest film, care durează 51 de minute, poate fi văzut mai jos. Traducere de ROF dupa: Orthodoxie.com, Un film sur saint Gabriel (Ourguébadzé), fol-en-Christ de Géorgie
 
 
Pentru subtitrarea în limba româna, dați click în bara de jos pe Subtitles/CC
 
Testamentul Sf. Gavriil Georgianul
Slavă lui Hristos Dumnezeu! Cer iertarea și binecuvantarea Preafericirii Sale, Catholicos-Patriarhul întregii Georgii, Ilia al II-lea. Întregului cin preotesc și călugăresc las binecuvântarea mea și vă cer iertare, împăcare.  
Dumnezeu este iubire. Deși m-am străduit, am fost incapabil să ating dragostea de Dumnezeu și de aproapele după poruncile Mântuitorului nostru. În iubire este cuprinsă aflarea Împărăției Cerurilor în această lume văzută și moștenirea Vieții celei Veșnice. Să mă îngropați fără sicriu, înfășurat în mantie.
Fiți buni și smeriți. Dumnezeu întru smerenia noastră adusu-Și-a aminte de noi, Dumnezeu dă harul Său celor smeriți. Față de fiecare om să vă comportați cu smerenie, bunătate și dragoste. Dragostea față de toți ortodocșii și de orice om născut în lume o iau împreună cu mine. Scopul întregii noastre vieți și al întregii lumi văzute constă în apropierea de Dumnezeu cel Preaînalt, dobândirea Împărăției Cerurilor și moștenirea Vieții Veșnice. Toate acestea vi le doresc tuturor.
Binecuvântarea mea v-o las tuturora, ca să nu pierdeți marea milă a lui Dumnezeu și toți să vă învredniciți de Împărația Cerurilor. Nu e om care să trăiască și să nu păcătuiască. Sigur, sunt un mare păcătos, nevrednic și neputincios. Când veți fi aproape de mormântul meu, vă rog cu toată dragostea să vă rugați pentru iertarea mea, a păcătosului. Pământ am fost și în pământ mă voi întoarce. Adevărul este în nemurirea sufletului. Monahul Gavriil 
 


 

06-11-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu