Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente, Apeluri, PromoțiiNr. vizualizari: 188

Curtea Constituțională a respins sesizarea guvernului împotriva legii care înăsprește pedepsele pentru pedofili

Tags: educatia sexuala; pedofilie;

 

Stimați prieteni,

Într-un bizar exercițiu de autosabotaj politic și de imagine, Guvernul a transmis, în vară, Curții Constituționale o sesizare privind neconstituționalitatea legii de modificare a Codului Penal prin care infracțiunile sexuale comise contra minorilor devin infracțiuni imprescriptibile. 

În susținerea legii și contra sesizării făcute de Guvern, PRO VITA București și Alianța Familiilor din România au transmis Curții un memoriu juridic prin care solicitau Curții să constate că modificările aduse regimului juridic al pedepselor se situează în marja de apreciere permisă legiuitorului de dispozițiile constituționale, în raport cu gravitatea atingerii aduse valorilor sociale ocrotite prin incriminarea faptelor.

Astăzi, Curtea Constituțională a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Guvernul României, legea urmând să fie trimisă pentru promulgare Președintelui.

De asemenea, ieri, CCR a amânat pronunțarea pe sesizarea de neconstituționalitate formulată de Președintele României asupra legii care interzice în instituțiile de învățământ a activităților „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Și la acest dosar avem înregistrat un punct de vedere, de asemenea favorabil legii contestate, pe care îl puteți găsi aici

Vă mulțumim pentru sprijinul pe care ni-l acordați. Vă rugăm să rămâneți aproape de noi. Ducem această luptă în numele tuturor copiilor și părinților din România.

Cu prietenie,

Bogdan Stanciu
Președinte
 
10-10-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu