(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Familia. Copiii. Educaţia. VocaţiaNr. vizualizari: 567

Petiție pentru respingerea obligativității educației sexuale în școli

Pr. prof. Cătălin-Constantin Părăușeanu
Tags: educatia sexuala;
 

Sub masca și motivul prevenirii bolilor cu transmitere sexuală și gravidității minorelor, profitând de panica generală a epidemiei actuale și ignorând realitatea tristă a eșecului  educației sexuale din alte țări, unde bolile s-au înmulțit,  deoarece prezervativul  asigură protecție doar la 5 din 25 de boli sexuale, și în loc să fie cenzurată pornografia care duce la violuri și trafic de carne vie, guvernanții României au votat obligativitatea educației sexuale în școli.

Pe ce se bazează aşa numita educaţie sexuală? Pe necredinţa în Dumnezeu. Această necredinţă îl aruncă pe omul fără rădăcini şi orientare, în porniri nesăbuite. Pentru instructorul sex iubirea curată este o povară, o stare bolnăvicioasă şi deprimantă, iar legile divine ale dezvoltării vieţii sunt pietrele de mormânt ale libertăţii sale. El se folosește de această formulă: Învinge-ți timiditatea. Părăseşte prejudecăţile şi miturile în care ai crescut!

Se pretinde că plăcerea sexuală aduce o  lume frumoasă şi o viaţă plăcută. Ce ne arată însă observaţia cea mai directă şi elementară a lucrurilor? Adevărul că lumea cea frumoasă şi viaţa cea plăcută oferite elevilor de noua viziune asupra adolescenţei, sunt în ele însele de o dezolantă tristeţe şi de o amăgitoare împlinire. Ele ne descoperă faptul că trandafirii înfloriţi de pe obrajii tinerilor, semnele fecioriei, datorită desfrâului, se veştejesc surprinzător de repede. Petele ofilite de pe feţele lor sunt urme ale dezamăgirilor de tot felul, ajungând îmbătrâniţi înainte de vreme, şi nu uneori loviţi de surprizele unor boli fără leac.

Sunt prezervativele un mijloc sigur şi eficient de a reduce sarcinile şi bolile cu transmitere sexuală? Dacă i-ai asculta pe educatorii sexuali, răspunsul ar fi: Da. Dar cercetările ştiinţifice despre prezervative nu furnizează astfel de garanţii. Micro-fisurile dintr-un prezervativ au între 5-10 microni, în timp ce virusul HIV are 0,5 microni.

Institutul Național de Sănătate din SUA este una dintre cele mai mari organizații de cercetare medicală. Această organizație menționează că atingerile intime sunt o cale plauzibilă de transmitere a virusului HPV sau a multor alţi viruşi la virgini.

Studiile încep să arate că educaţia sexuală din şcoli, ce are ca mesaj central folosirea prezervativului, nu funcţionează. Aceste programe şcolare tind să ofere o falsă senzaţie de securitate studenţilor şi elevilor activi sexual şi să-i determine pe cei care nu fac sex să se simtă anormali.[1]

Apariţia programelor bazate pe abstinenţă ca alternativă la programele de educaţie sexuală, s-a datorat atât populaţiei SUA, cât şi politicienilor. Sunt disponibile zece astfel de programe şcolare, cele mai cunoscute fiind Sex Respect (Ilinois) şi Teen-Aid (Washington).[2]

Programele şcolare de educaţie sexuală bazate pe folosirea prezervativului îi învaţă de fapt pe adolescenţi că nu îşi pot controla dorinţele sexuale. Este ca şi cum oamenii ar fi incapabili să îşi controleze mânia, lăcomia, ura.

Adolescenţii sunt doritori să se autodisciplineze în ceea ce doresc şi de care sunt convinşi că sunt benefice. Adolescenţii noştri îşi pot disciplina şi viaţa sexuală dacă li se oferă informaţiile corecte pentru a putea face alegerile logice.[3]

Desfrânarea sau curvia[4] este una din crimele cele mai grave care pot murdări conştiinţa unui tânăr ce s-a deşteptat la viaţă, deschizându-i porţile iadului. Desfrânarea aduce un adevărat şoc, care zdruncină din temelii buna rânduială a întregii firi, căci nu apare la chemarea iubirii, ci a unei dorinţe a trupului, care în realitate este o contrafacere grosolană a iubirii adevărate.[5] De asemenea, la originea acestui păcat de moarte stă uitarea că există Dumnezeu, că există cei care te iubesc, după cum şi lumea întreagă în misterul şi frumuseţea ei. Nu este o omitere, ci o trădare a lui Dumnezeu prin orientarea către propriul eu în care se naşte o lume nouă, lumea păcatului. De ce păcat de moarte? Pentru că strică dragostea cea către Dumnezeu şi aproapele, prin propria alegere, ajungând vrăjmaş lui Dumnezeu şi vinovat morţii veşnice a iadului.[6] Păcatul desfrânării atât de mult întunecă mintea şi slăbeşte voinţa încât nu-l lasă să se întoarcă la Dumnezeu şi să se pocăiască. Un sf. Părinte ne învaţă: Neamul omenesc mai mult este supus diavolului prin desfrâu, decât prin alt păcat.[7]

În concluzie așa zisa educație sexuală înseamnă:

  1. Încălcarea legii morale naturale și a poruncii a VII-a din Decalog care opresc relațiile sexuale înaintea și în afara căsătoriei.
  2. Proliferarea desfrânării în rândurile minorilor care duce la înmulțirea bolilor și la distrugerea familiei  (În anii 1950 existau doar 5 boli cu transmitere sexuală, astăzi sunt cca 30.)
  3. Ofensarea pururea fecioriei  Maicii Domnului
  4. Distrugerea neamului românesc, a istoriei lui și a conștiinței lui

Atât timp cât oamenii vor vota legi împotriva Legii lui Dumnezeu, vor contribui la prelungirea bolilor, calamităților și războaielor venite asupra noastră tocmai din cauza confundării răului cu binele. 

 


[1] Raymond G. Bohlin, Safe Sex and the Facts, Probe Ministries International, 1993, www.leaderu.com

[2] Kerby Anderson, The Teen Sexual Revolution, Probe Ministries, 1995, www.leaderu.com

[3] Raymond G. Bohlin, Safe Sex and the Facts, Probe Ministries International, 1993, www.leaderu.com

[4] Din latinescul  curvus = îndoit, strâmb, încovoiat, corupt, cf. G. Guţu, Dicţionar Latin-Român, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti, 1983

[5] Pr Ilie Moldovan, Teologia iubirii, vol II, Alba Iulia, 1996

[6] Pr Ilie Moldovan, Adolescența, preludiu la poemul iubirii curate, p. 281

[7] Ibidem, p. 282

23-04-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu