Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2138

Boboteaza la Alexandria

Elena Tănase
Tags: ipodiacon; dizabilităţi;
Boboteaza la Alexandria
 
     La Biserica Adormirea Maicii Domnului din Alexandria,  păstorită de preotul consilier Dumitru Lazăr,  s-a oficiat sfânta slujbă a Bobotezei,  împreună cu un sobor de 8 preoţi.  Alături de preoţi, a participat pentru prima dată in istoria acestei biserici şi un tânăr ipodiacon, TEODOR TANASE, 25 ani, cu sindrom down.
     Cu lumânarea in mână, emoţionat, a păşit în fruntea soborului de preoţi, bucuros că Îl slujeşte, după puterile lui, pe Dumnezeu şi că participă la acest mare eveniment creştinesc.
     Dumnezeu a îngăduit acest lucru, iar preoţii l-au binecuvântat şi l-au primit cu braţele deschise pe acest tânăr cu dizabilităţi. E o lucrare plăcută lui Dumnezeu şi merită să fie cunoscută de toţi creştinii.
     Trebuie să-i tratam pe oamenii cu dizabilităţi, ca pe egalii noştri, sunt chipuri ale lui Dumnezeu si nu avem voie să-i judecăm, să-i marginalizăm.
 
Un subdiacon (sub-diacon sau ipodiacon) este cel mai înalt rang din ordinele mici ale clerului Bisericii. Acest rang este mai mare decât cel de citeţ şi mai mic decât cel de diacon. Rolul esenţial al unui subdiacon este să îl asiste pe episcop în timpul unei Sfinte Liturghii arhiereşti (o Sfântă Liturghie în care este prezent un episcop care prezidează) la îmbrăcarea acestuia, ţine cartea de slujbă, îi duce lucrurile, îi ţine dicherul şi tricherul etc. Când nu este prezent nici un episcop, un subdiacon va avea rolul acolitului, asistându-l pe preot în timpul slujbei religioase în altar. (www.orthodoxwiki.org)
06-01-2013
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Ciobanu Lucia - 02-02-2013:

Va felicit pentru realizarile minunate. Revista este grozava. Deschiderea spre oameni, spre problemele lor, implicarea in ele, cred ca este un lucru placut Domnului. Sa va ajute Dumnezeu in tot ce faceti pentru oameni si spre marirea numelui Lui. Lucia