Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 5787

Remus Cernea, un deputat cu conştiinţă, dar fără credinţă?

Tags: ateism; anticreştinism; Biserică şi stat;
Remus Cernea, un deputat cu conştiinţă, dar fără credinţă?
  
          Deputatul USL Remus Cernea a depus jurământul în plenul Camerei optând pentru o variantă nereligioasă de jurământ de credinţă. În loc de formula "Aşa să mă ajute Dumnezeu!", Remus Cernea a utilizat formula "Jur pe onoare şi conştiinţă" (formulă prevăzută în Legea privind jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor al senatorilor şi deputaţilor din Parlamentul României) şi a ţinut mâna doar pe Constituţie, nu şi pe Biblie:
            "Jur pe onoare şi conştiinţă. Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect Constituţia şi legile ţării. Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor".
            A candidat în judeţul Constanţa şi a obţinut un mandat cu 57,23% din voturile cetăţenilor în Colegiul 9 Constanţa.
 
            Remus Cernea (n. 25 iunie 1974) este un activist împotriva discriminării bazate pe credinţă sau religie, partizan al separării dintre Biserică şi Stat.
            În anul 1997, ca protest faţă de excesele naţionaliste şi xenofobe ale unor politicieni precum: Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar, George Pruteanu sau Adrian Păunescu, Remus Cernea intră în mod simbolic în UDMR, deşi este de naţionalitate română.
            În 1998, împreună cu trei colegi de la Filozofie și Drept (printre care se numără și Cătălin Teniță), împiedică instalarea de icoane ortodoxe în amfiteatre și construirea unei biserici ortodoxe în curtea facultății.
            În 2003 este fondatorul asociaţiei umaniste şi seculariste „Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă”, alături de personalităţi civice precum Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu.
            În 2004, derulează campania împotriva a construirii Catedralei Mântuirii Neamului în Parcul Carol. Organizează 7 acțiuni de protest în parc, derulează o campanie de presă, obține sprijin internațional din partea unor organizații umaniste, strânge semnături pentru petiții adresate autorităților.
            În martie 2008, organizează un protest în fața Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului cerând reintroducerea teoriei evoluționismului în manualele de biologie de liceu și a capitolului referitor la Dumnezeu în manualele de filozofie.
            În 2006 derulează proiectul Monitorizarea educaţiei religioase în şcolile publice din România. În cadrul dezbaterilor privind retragerea simbolurilor religioase din şcolile publice participă la numeroase dezbateri publice la posturi de radio şi televiziune… Realizează ample coaliţii de organizaţii neguvernamentale pentru susţinerea lui Emil Moise în demersul făcut către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.
            În mai 2010, Remus Cernea ia parte, împreună cu alții membrii de vârf ai Partidului Verde la GayFest din București. (wikipedia.org)
 
            Remus Cernea – un om cu conştiinţă, dar fără credinţă!? Dar conştiinţa e glasul lui Dumnezeu din om! Remus Cernea nu are decât o pojghiţă de conştiinţă (căci altfel, ca deputat al României ar apăra tot ce e românesc), în schimb are interes personal, ca aproape orice parlamentar.
            Dezamăgiţi de parlamentari, românii au ajuns să aştepte (în amăgirea lor) ca lucrurile bune să vină de la anticreştina U.E. în al cărui Parlament va ajunge probabil şi anticreştinul Cernea. (I.C.)
23-12-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
vasile dan - 02-01-2013:

Daca ar fi cu adevarat rece fata de credinta in Dumnezeu si sincer ,adica ateu in sensul de impotrivitor ,de luptator importiva lui Dumnezeu,cred ca ar fi de luat in considerare ca om sincer.In acest fel nu ar face altceva decat sa-L afirme pe Dumnezeu prin negatie lucru deloc rau.Teama mi-e ca acest domn cu onoare si cu constiinta dar fara Dumnezeu nu e decat un caldicel care,ca multi altii inaintea lui a socotit ca modul cel mai potrivit sa te afirmi politic intr-o tara majoritar crestina este sa lupti impotriva evidentei.Nu e decat un smecheras de duzina si nu vreo profunzime de cugetare.Un caldicel interesat de persoana proprie. Cred ca-i dam mai multa importanta decat merita cu adevarat.Indivizii de acest fel se hranesc din aceasta atentie ,cautata cu obstinatie...Haideti sa-l ignoram...

iri - 03-01-2013:

sincer,decat sa se prefaca,mai bine a aratat de la inceput ca nu are nici o legatura cu credinta... ce,ceilalti care au jurat cu mana pe biblie,au constiinta mai curata,sau au facut altceva decat sa fure...sa fim seriosi crestinii adevarati au murit in arene si apoi in inchisori politicienii de azi sunt in cea mai mare majoritate urmasii ai populatiei...nu ai poporului...vorba lui dan puric

I.C. - 03-01-2013:

Problema nu consta in faptul ca este ateu, ci in faptul ca este si anticrestin. Sunt doua lucruri diferite

Matei Olaru - 03-01-2013:

Eu nu am inteles ca e ateu, ci ca lupta pentru respectarea drepturilor omului. Adica: intr-o clasa pot fi 20 elevi catolici si un ortodox; daca nu punem o icoana ortodoxa si una catolica si punem doar una catolica...mai bine nu punem icoana deloc.

I.C. - 04-01-2013:

Ca e ateu a spus-o el in emisiunile TV la care a fost invitat. \"Drepturile omului\" (ale omului fara Dumnezeu) e doar portita spre Parlamentul European. A vazut ca valul necredintei si anticrestinismului duce la Bruxelles si a urcat pe val. Un crestin (ortodox, catolic sau protestant) nu poate sa fie reprezentat de un astfel de om. Apoi, asta cu icoanele in scoli e o viclenie: elevii nu se supara pentru aceste lucruri (doar impinsi de altii), dar anticrestinii se folosesc de ele pentru a scoate icoanele din scoli. Pe oameni ii diferentiaza foarte multe lucruri (practic, nu e om care sa gandeasca exact ca celalalt, nu numai privind religia). Mergand la extrem, pentru a fi respectate drepturile omului (fara Dumnezeu) ar trebui ca oamenii sa nu se mai intalneasca, sa fie izolati unul de altul (ca in iad). Se si spune ca sfarsitul lumii va veni cand nu va mai fi carare de la un om la altul.

D. Stenen - 06-01-2013:

Constantenii au votat orbeste USL-ul nu pe Cernea pe care nici nu-l cunosteau. Ca a ajuns in Parlament, asa le trebuie celor care nu au habar cat rau a facut ateismul in cei 50 de ani de comunism ! Daca intr-o clasa sunt elevi din mai multe religii , la noi in Constanta se pun insemnele tuturor , respectandu-le constiinta si sensibilitatea fiecaruia, fara sa ne simtim lezati prosteste. Asta, Cernea este antihrist, eu nu l-am votat dar multi nu stiau nimic despre el.CARTI/produse despre:
Ateism, Anticreştinism, Biserică şi Stat