Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4500

Fumatul interzis în universităţi

Tags: fumat; România;

            De la 1 ianuarie 2013, fumatul va fi interzis în taxiuri, maşini de serviciu, parcuri pentru copii, dar şi în universităţile din toate ţările membre ale Uniunii Europene. Interdicţia va fi aplicată şi în România, potrivit unei declaraţii recente a ministrului Raed Arafat, citat de tvrnews.ro. Cei care nu respectă condiţiile impuse vor fi amendaţi. De asemenea, în viitor, vor fi interzise unele arome de tutun
            În lume, la fiecare 6 secunde moare o persoană din cauza fumatului. În România 15% din decese au loc din cauza fumatului. Conform datelor Studiului Global asupra Tutunului la Adulţi, în România existau anul trecut 4,84 milioane de fumători.
            Noi avem o lege (349/2002) care interzice fumatul in spaţiile publice închise (dar nu şi în spaţiile închise special amenajate pentru fumat) şi în unităţile sanitare. Din 2013 ea se va completa şi cu directivele europene.
23-12-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Gabriela - 03-01-2013:

Daca legea 349/2002 nu este respectata in institutiile de invatamant si nici in cele sanitare, in ce masura credeti ca normele ce se vor adauga vor determina societatea sa o respecte? de ce nu se aplica sanctiunile prevazute? Cunosc scoli si policlinici unde atat angajatii cat si cei care beneficiaza de serviciile oferite de aceste institutii se comporta ca si cand niciodata fumatul nu ar fi fost interzis. Suntem acuzati, in cazul in care incercam sa luam atitudine, de ingradirea drepturilor omului si discriminare!Imi doresc sa apuc sa traiesc vremurile incare in tara noastra nu doar se vor da legi ci , acestea vor fi si RESPECTATE.

padureanca - 03-01-2013:

O decizie foarte inteleaptă!Numai ca Romania nu-i destul de inteleapta pentru a-si respecta legile. Lipseste VOINTA POLITICA!

Dan - 06-01-2013:

Cine controleaza si sanctioneaza? Se fumeaza in scoli si facultati, in blocurile de locuit si in lifturile lor. Noi. nefumatorii, vom începe războiul împotriva colegilor, şefilor şi vecinilor noştri? Desigur că nu şi le vom inhala mai departe fumul şi nesimţirea...