Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1313

Acțiuni concrete ale președintelui Donald Trump pentru apărarea Creștinismului în lume

Tags: anticrestinism; prigoana; valori creStine;
 

Încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump a mărturisit Creștinismul și valorile sale pro-viață. Deși are o biografie controversată, departe de a fi un model de etică și morală, Donald Trump a surprins o lume întreagă cu discursul său creștin și cu aparițiile publice în care ținea în mână Biblia. A promis și s-a ținut de cuvânt în acest sens, că urarea creștină "Crăciun fericit!", nu va mai fi cenzurată în spațiul public american, iar urările pascale care menționează Învierea lui Hristos nu vor mai fi eliminate în favoarea unui simplu sărbători fericite.

De asemenea, când Statul american New York a adoptat decizia legalizării avortului până în ultima lună de sarcină, Donald Trump a declarat: „Nu ar putea exista un contrast mai mare între imaginea frumoasă a unei mame care își ține în brațe copilul și ceea ce a văzut națiunea noastră în ultimele zile. Parlamentarii din New York au salutat cu bucurie legea care permite unui copil să fie rupt din pântecele mamei înainte de naștere. Bebelușii aceșia trăiesc, simt și nu vor avea niciodată șansa de a împărtăși dragostea și visele lor cu ceilalți. Apoi l-am văzut pe guvernatorul Virginiei, care a declarat că va ucide copiii după naștere. Pentru a apăra demnitatea fiecărei persoane, cer Congresului să aprobe legislația care să interzică avorturile târzii ale copiiilor care pot simți durerea în pântecele mamei. Să lucrăm împreună pentru o cultură care protejează viețile nevinovate. Și să reafirmăm un adevăr fundamental – toți copiii, născuți și nenăscuți, sunt chipul sfânt al lui Dumnezeu."

Administrația Trump a emis la 22 februarie 2019 un nou regulament federal, care subliniază faptul că fondurile federale ale contribuabililor prevăzute pentru servicii de planificare familială nu pot fi folosite pentru a susține avortul în nici un fel, scrie breitbart.com. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) a publicat noul regulament care ar putea bloca suma de aproximativ 60 milioane dolari destinată finanțării planificării familiale pentru Planned Parenthood și alți furnizori de avort. Noul regulament vizează programul federal de granturi care oferă finanțare pentru servicii de planificare familială, interzicând utilizarea fondurilor pentru a „realiza, promova sau susține avortul ca metodă de planificare familială”. Regulamentul face o linie clară de demarcație între avort și planificarea familială.

Dincolo de aceste mărturisiri personale, a căror putere de impact este dată de funcția deținută în prezent de Donald Trump, președintele american a semnat și o serie de documente oficiale, menite să apere creștinii persecutați în diverse colțuri ale lumii. Astfel, după cum mărturisește Toufic Baaklini, un american de origine libaneză și președintele Consiliului Director al organizației „În Apărarea Creștinilor”, care de mulți ani este angajat în prezervarea comunităților creștine istorice din Orientul Mijlociu, Washington și administrația Trump ar putea aduce salvarea acestei vetre de creștinism care este Orientul Mijlociu. - sursa: EVZ.ro.

În susținerea convingerii sale, Toufic Baaklini exemplifică prin concretizarea alocării a 300 de milioane de dolari din partea USAID pentru minoritățile religioase din Irak, după o evaluare făcută la fața locului de reprezentantul special Max Primorac.

Toufic Baaklini subliniază că la sfîrșitul lunii decembrie 2018 „Donald Trump a făcut istorie” semnând o lege referitoare la Irak și Siria, care le va permite pentru prima dată minorităților religioase, țintele cele mai vulnerabile ale islamismului din cele două țări, să primească ajutor direct din partea guvernului american. Legea semnată de Trump poartă numele  Syria Genocide Relief and Accountability Act (HR390) și definește drept „genocid” cele suferite de creștini sau alte minorități religioase. Legea autorizează guvernul să finanțeze organizațiile non-profit, organizațiile caritabile și ONG-urile - inclusiv grupurile bazate pe credință - care se află în Irak și Siria și sunt implicate direct în acordarea ajutoarelor umanitare creștinilor și altor minorități religioase vizate de jihadiștii ISIS.

Administrația Trump a creat și un alt precedent spectaculos, sancționând Turcia – deși aceasta este un aliat din cadrul NATO – până la eliberarea pastorului Andrew Brunson. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o „ruşine”.  Iulie 2018 – ‘SUA ameninţă că vor impune importante sancţiuni împotriva Turciei pentru detenţia îndelungată a pastorului Andrew Brunson, un creştin formidabil, tată de familie şi o persoană magnifică’, a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, la scurt timp după ce vicepreşedintele Mike Pence ameninţase Ankara cu măsuri punitive. Cu trei luni mai târziu, în data de 12 Octombrie 2018 – Andrew Craig Brunson, pastor evanghelic în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat din Turcia. Trebuie menționat și că în timpul administrației Obama, autoritățile nigeriene au făcut de mai multe ori apel către SUA pentru asistență în lupta împotriva acestui grup, dar au fost refuzate.

În Egipt, presiunile continue ale Congresului american l-au determinat pe președintele Abdel El-Sisi să ia măsuri importante în favoarea securității copților, mai ales prin urmărirea și pedepsirea în justiție a teroriștilor, prin reconstruirea bisericilor distruse de aceștia și prin numirea primei femei guvernator, de religie coptă, a unei provincii egiptene. Egiptul beneficiază în prezent de un ajutor american de 1,6 miliarde de dolari, în bună măsură legat de drepturile minorităților religioase.

În Liban, țară în care au ajuns două milioane de sirieni, alungați de războiul civil, problemele sunt de infrastructură, economice, ale sistemului de educație, dat fiind că copiii născuți de refugiați sunt mai numeroși decât cei libanezi. Statele Unite continuă să sprijine forțele armate libaneze și denunță în mod regulat ingerințele iraniene și ale altor puteri islamice din regiune.

State precum Siria, Irak, China, Eritreea, Arabia Saudită sau Nigeria fac parte din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante, arată un raport al fndației catolice „Aid to the Church In Need” publicat în octombrie.Statul Islamic este cunoscut pentru violențele și persecuțiile creștinilor din Siria și Irak, în timp ce în Nigeria grupul radical islamist Boko Haram a declanașat un adevărat genocid împotriva creștinilor.

Persecuțiile împotriva creștinilor au crescut puternic în 2018, informează AFP. În total, 245 de milioane de creștini – catolici, ortodocși, protestanți, baptiști, evangheliști, penticostali sunt persecutați. Numărul creștinilor uciși a crescut cu 40% între noiembrie 2017 și octombrie 2018. Indexul arată o persecuție împotriva minorităților creștine care „crește an de an”, afirmă Michel Varton, directorul ONG-ului „Porţi deschise”. Africa a devenit căminul violențelor împotriva creștinilor, cu 4.165 persoane ucise, precizează aceeași sursă. Doar în Nigeria au fost uciși 3.731 de creștini, față de 2.000 în 2017. Aceste țări se confruntă cu o dublă amenințare, cea a grupării jihadiste Boko Haram și ce a „crescătorilor Peuls, care coboară spre sud și atacă sistematic satele creștine”. Coreea de Nord figurează ca și în anii precedenți, în fruntea clasamentului anual, chiar dacă nu sunt disponibile date certe legate de numărul morților în această țară. Zeci de mii de creștini sunt închiși în lagăre de muncă forțată. Urmează Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Sudan, Eritreea, Yemen, Iran, India, Siria – toate clasate în cadrul „persecuțiilor extreme” de către ONG. ONG-ul critică China care „încalcă libertatea religioasă” și unde situația s-a deteriorat puternic, numărul creștinilor deținuți în China crescând de 10 ori. Reprezentanții ONG-ului avertizează că aceste cifre sunt inferioare realității. - Sursa: Stiripentruviata 

 

 

20-02-2019
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Anticrestinism, Prigoana, Valori CreStine,