Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1530

Referendumul pentru Căsătorie a eșuat - reacții

Tags: referendum; casatorie; homosexualitate;
 

Peste 91% dintre persoanele care au participat la referendumul pentru căsătorie au votat Da, potrivit rezultatelor parțiale după centralizarea a 98,3% din voturile exprimate, informează Activenews.

Biroul Electoral Central a prezentat luni rezultatele parțiale după centralizarea a 98,3% din voturile exprimate, din care rezultă că în total, la referendum au votat 3.778.716 persoane, respectiv 20,96% din numărul de votanți. Pentru validarea referendumului era nevoie de un prag de 30%.

Din numărul de voturi valabil exprimate, 3.461.581 au votat „DA”, respectiv 91,61% din numărul participanților.

Pentru „NU” au votat 242.671 de oameni (6,42%) în timp ce numărul voturilor nule a fost de 74.414 (1,97%).

Pentru ca referendumul să fie validat, ar fi fost nevoie de o prezență la urne de minim 30%.

  • Comunicat al Patriarhiei Române: "Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare"

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine. - Biroul de Presă al Patriarhiei Române 

  • Reacție a Coaliției pentru Familie:

Președintele Comitetului de Inițiativă pentru revizuirea Constituției, Mihai Gheorghiu, a spus că referendumul rămâne în istoria acestei națiuni, chiar dacă nu a avut succes.

„Ce am trăit noi astăzi este un vot legal și constituțional (…) un vot covârșitor, chiar dacă nu am împlinit ținta noastră de șase milioane. Chiar dacă țelul nostru nu este împlinit și nu am putut revizui Constituția, acest vot (…) rămâne să existe în istoria acestei societăți și acestei națiuni. Data viitoare vom reuși, pentru că apărarea firescului, apărarea a ceea ce am primit și a ceea ce vrem să lăsăm în urma noastră este importantă pentru milioane și milioane de români. Acum există dovada extraordinară a acestui interes. Nimeni nu va mai putea spune că sunt numai niște semnături care nu știm cum au fost luate. (…) Este vocea unei părți a poporului român și această voce trebuie să cântărească. (…) Viața noastră va deveni, începând de mâine mult mai complicată, dar vocea noastră s-a auzit, NU-ul nostru împotriva intruziunii ideologiei de gen în mințile și sufletele copiilor acestei țări s-a auzit. E o primă bătălie, vor mai urma și altele pe care sigur le vom câștiga”, a declarat duminică Mihai Gheorghiu.

Acesta a spus că inițiativa s-a confruntat cu boicotul generalizat al partidelor politice.

„Ne-am confruntat cu o imensă mașină propagandistică, antireferendum, pro boicot, de manipulare și dezinformare a acestui popor. Ne-am confruntat și cu un fenomen neașteptat și anume boicotul generalizat al partidelor politice din România împotriva acestui referendum. Inițiativa noastră nu este una politică și am refuzat întotdeuna confiscarea politică”, a mai spus acesta.

Referendumul pentru căsătorie nu a fost validat, prezența urne fiind de 20%, cu 10% mai puțin decât pragul necesar. Sursa - Activenews

 

Citiți și:

  • Reacții după referendum, homosexuali sărutându-se în centrul Bucureștiului, asociațiile LGBT cer legalizarea de urgență a parteneriatului civil – Activenews 
  • Neam Boicotat, opinii post Referendum, ale unor preoți și lideri de opinie - Cuvântul Ortodox 
08-10-2018
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu