Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3307

Stareţul Efrem a fost eliberat. „Îi iubesc şi îi iert pe toţi…”

Tags: Vatoped; Athos;
Stareţul Efrem a fost eliberat. „Îi iubesc şi îi iert pe toţi…”
 

         Părintele Efrem, stareţ al Mănăstirii Vatoped şi unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi duhovnici din Sfântul Munte Athos, care s-a aflat în arest preventiv în închisoarea Korydallos din Atena, a fost eliberat vineri, 30 martie, după trei luni de detenţie. Membrii Consiliului de Magistratură al Atenei au hotărât punerea lui în libertate cu anumite condiții restrictive, stareţul având interdicţie de a părăsi teritoriul Greciei şi obligaţia de a se prezenta la interval regulate la comisariatul poliţiei din regiune.
         Călugării din Mănăstirea Vatoped l-au întâmpinat pe stareţul lor cu lacrimi în ochi şi lumânări aprinse. A urmat o slujbă de mulţumire şi Paraclisul Maicii Domnului. „Îi iubesc şi îi iert pe toţi, eliberarea mea este o minune a Maicii Domnului”, a spus, cu lacrimi în ochi, Egumenul Efrem, adresându-se fiilor săi duhovniceşti şi pelerinilor.
         Stareţul s-a aflat în detenţie provizorie la Închisoarea Korydallos din Atena din 28 decembrie 2011. Detenţia sa controversată a provocat multă îngrijorare şi nedumerire şi a ridicat multe semne de întrebare în lumea creştin-ortodoxă, diferite personalităţi din Grecia, Rusia, Bulgaria, România luând atitudine faţă de gestul autorităţilor elene.

A consemnat Natalia Corlean 

26-04-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Gigel - 01-01-2012:

Foarte bine ca a fost eliberat

Maria - 02-05-2012:

Ma bucur pentru eliberaarea parintelui Efrem.De fiecare data cind citesc sau aud denigrarea credintei mele ortodoxe sau a parintilor ortodocsi mi se stringe inima de suparare fara sa vreau.Ma bucur ca se dovedeste intotdeauna adevarul prin puterea bunului Dumnezeu. INTOTDEAUNA SLAVA LUI DUMNEZEU

Nadia Lemnaru - 02-05-2012:

Multumim Bunului Dumnezeu si Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu pt.dragostea ceo poarta fiilor ei dela Muntele Athos si de pe intreg pamintul.Inca o dovada vie ca mai puternic decit Dumnezeu si Prea Sfinta Noastra Nascatoare nu este nimeni.\"unde omul nu poate face nimic,Dumnezeu face minuni.\"Am semnat cu toata convingerea si din tot sufletul,petitia de eliberare a Parintelui Staret Efrem,al Manastirii Vatoped si ma doare ca se loveste mereu in credinta noastra ortodoxa,care este cea mai puternica si adevarata.Doamne,miluieste-ne si ne mintuieste pe noi,Amin!