Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 2176

Părinții sunt invitați la seria de conferințe Școala Familiei

Tags: familie; educaţie; copii;
Părinții sunt invitați la seria de conferințe Școala Familiei

Asociația “Școala Familiei”, condusă de biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică la Universitatea Aristotel din Tesalonic, a lansat la nivel național un proiect dedicat părinților care doresc să aprofundeze tehnici eficiente prin care pot ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Poiectul “Școala Familiei” are scopul de a dezvolta competențele parentale necesare părinților în relația cu copiii, soțul/soția, dar și în relație cu familia extinsă, prin care cei dintâi pot să asigure în mod informat protecția, sănătatea și armonia propriei familii:

Credem că familia românească are întrebări cheie despre educația copiilor și pentru care nu e ușor să găsești răspunsurile potrivite într-o formă accesibila și organizată. Mai mult, în contextul general al unei educații pentru abilități și competențe de tot felul, credem că prioritatea educației este să formeze oameni, prin cultivarea trăsăturilor de caracter. Rolul esențial îl revine părinților care au nevoie să fie informați despre cum pot educa oameni de caracter, dezvoltându-le demnitatea, hărnicia, onestitatea, curajul, cinstea, responsabilitatea etc.

Între temele abordate în modulele din proiectul Școala Familiei, amintim: Influența ecranelor electronice asupra sănătății copilului; Dependențele (sex, pornografie, internet, mâncare); Educația pentru caracter; Autoritatea și stilurile parentale; Comunicarea în familie; Gestionarea conflictelor; Atașamentul; Caracteristici masculine și feminine; Alimentația pentru sănătate; Stimularea pozitivă a copilului prin limbaj, muzică și sport.

Mai multe detalii despre proiectul Școala Familiei veți putea citi, în curând, pe www.scoala-familiei.ro și pe http://www.parintivrednici.ro/

Cu ocazila lansării proiectului la Iași, psihologul Andreea Olteanu, doctor în psihologia dezvoltării copilului şi preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Copilului şi a Familiei, a susţinut conferinţa cu tema „Rolul părinţilor în dezvoltarea copiilor de la naştere la maturitate“. 

„Mulţumim că sunteţi alături de noi la deschiderea unui proiect important pentru noi, părinţii, iniţiat de biofizicianul Virgiliu Gheorghe. Proiectul a pornit de la ideea mai multor părinţi care simt nevoia să găsească şi alţi părinţi, să discute cu ei, să împărtăşească din încercări şi din frământări din dorinţa de a se informa cât mai mult, de a se perfecţiona şi de a găsi soluţiile cele mai bune şi mai potrivite pentru a-şi ajuta copiii în educaţie. După cum ştim, a fi părinte e cea mai grea meserie, şi, paradoxal, o practicăm majoritatea dintre noi, dar nu avem atestat pentru ea. În general, suntem obişnuiţi să ne specializăm, să obţinem o diplomă, şi apoi să practicăm o meserie. În privinţa parenting-ului facem o excepţie: suntem întâi părinţi şi mereu învăţăm, diploma urmând să o primim la final“, a subliniat în deschiderea evenimentului Otilia Istrate, jurist, vicepreşedinte APOR Iaşi.

„De multe ori, copiii supradotaţi îşi înhibă potenţialul atunci când nu au acces la dimensiunea spirituală. Partea aceasta de dimensiune spirituală nu este discutată de specialiştii în dezvoltarea umană atât de aprofundat; în Europa de Est există încă această dificultate de a vorbi de dimensiunea spirituală, în special ca urmare a perioadei comuniste, când activitatea facultăţilor de psihologie a fost restrânsă. În dezvoltarea noastră ca oameni şi ca fiinţe, sunt foarte importante toate etapele şi toate dimensiunile noastre, pentru a avea o sănătate armonioasă. Trebuie să fim atenţi la sănătatea fizică a copiilor noştri, la sănătatea mintală, la dimensiunea socială, la dimensiunea emoţională şi, bineînţeles, la dimensiunea spirituală a acestora“, a precizat psihologul Andreea Olteanu, în cadrul conferinţei susţinute.

„Este dificil uneori să fii părinte? Trăieşti bucuria de a avea copii, dar sunt momente în care consideri că nu deţii suficiente informaţii pentru a găsi cea mai bună soluţie la fiecare provocare? Te simţi câteodată singur şi ţi-ai dori să întâlneşti şi alte persoane care au aceleaşi frământări? Care sunt etapele dezvoltării psihologice ale omului şi cât de mult au nevoie copiii de atenţia constantă şi pedagogic livrată în fiecare dintre aceste etape? La toate aceste întrebări şi dileme, invitata evenimentului, psihologul Andreea Olteanu , a oferit mai multe variante de răspuns. Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Părinţilor pentru ora de Religie Iaşi, Asociaţia pentru Dezvoltarea Copilului şi a Familiei, Asociaţia PRORELIS şi Facultatea de Teologie Ortodoxă »Dumitru Stăniloae»“, a declarat prof. Fulvia Horobeţ, preşedintele APOR Iaşi.

 

09-12-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu