Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Misiune. Mărturii. Vieţile SfinţilorNr. vizualizari: 6964

Copii martirizați pentru credința în Hristos

Tags: Siria; martiri; creÅŸtini;
Copii martirizați pentru credința în Hristos

 „O să-I spun lui Dumnezeu tot!" Se pare că acestea au fost ultimele cuvinte ale unui copil creÈ™tin sirian în vârstă de trei ani înainte de a fi ucis de rebeli musulmani. Se întâmpla în preajma Crăciunului, când în È›ara noastră copiii abia aÈ™teptau bucuria darurilor sub brad, iar noi alergam prin magazine după oferte È™i reduceri pentru o masă îndestulată. De la începerea războiului din Siria, în primăvara lui 2011, peste 11.000 de copii au fost uciÈ™i. O parte dintre aceÈ™tia au fost omorâÈ›i cu arme chimice, alÈ›ii au fost împuÈ™caÈ›i È™i unii dintre ei, printre care È™i bebeluÈ™i, au fost torturaÈ›i înainte de a fi uciÈ™i. Martiri pentru Hristos!

Cele două tabere aflate în conflict, rebelii È™i reprezentanÈ›ii regimului sirian, nu È›in cont de sexul sau vârsta oamenilor. Mai mult de atât, lunetiÈ™tilor li s-a părut atât de amuzantă uciderea copiilor È™i a femeilor, încât au stabilit un joc al crimei, alegând o zonă diferită a corpului ca È›intă în fiecare zi. „Într-o zi aveam pacienÈ›i care erau toÈ›i răniÈ›i în zona inghinală. Într-o altă zi, erau răniÈ›i în piept sau abdomen", povestea David Nott, un chirurg britanic aflat în Siria. Jocul ucigaÈ™ a mers atât de departe, încât la spital s-au prezentat È™ase femei însărcinate împuÈ™cate în uter, copiii fiind împuÈ™caÈ›i direct în cap.

Saleyha Ahsan, un medic britanic, a povestit pentru BBC un episod din experienÅ£a sa din Siria. „Îmi beam ceaiul liniÅŸtit ÅŸi râdeam alături de colegii mei sirieni. La un moment dat, relaxarea noastră a fost întreruptă de sunetul unei maÅŸini care a intrat în curtea spitalului. Am alergat pe scări ÅŸi am constatat că în braÅ£ele oamenilor se afla un bebeluÅŸ. FaÅ£a îi era arsă ÅŸi un picior era însângerat. Am crezut, iniÅ£ial, că este vorba despre un accident de maÅŸină. În timp ce dădeam primul ajutor bebeluÅŸului, un băieÅ£el a apărut în dreapta mea. Pielea sa era palidă, acoperită cu cenuşă albă. Se deplasa încet ÅŸi în liniÅŸte. Când s-a întors, am rămas uimit. Pe partea dreaptă avea o rană deschisă, prin care se vedea craniul. În scurt timp, mi-am dat seama că nu era vorba despre un simplu accident. În câteva minute, pe uÅŸa spitalului au început să intre zeci de pacienÅ£i. Atât de mulÅ£i erau, încât nu mai aveam loc decât pe podeaua din faÅ£a recepÅ£iei”.

Copiii care supravieÈ›uiesc nu sunt neapărat mai binecuvântaÈ›i. Cei circa 2 milioane de copii sirieni, care au fost relocaÈ›i, poartă rănile războiului cu ei acolo unde merg. Fiind martorii unei realități crude, care ar destabiliza psihic È™i un adult, ei suferă de tulburări de stres post-traumatic, rămânând într-o stare de alertă continuă. „Copiii aceÈ™tia au văzut lucruri teribile, bombardamente, oameni urlând È™i oameni murind, È™i au simÈ›it mirosul de sânge È™i fum", explică Alexandra Chen, specialist în traumă infantilă. (semneletimpului.ro)

“M-a încercat Dumnezeu. Dar, nu ca să reducă la tăcere vocea mea. Voi predica cuvântul lui Dumnezeu mai mult decât oricând, mai mult decât în trecut ÅŸi voi proclama credinÅ£a noastră. Am plătit un preÅ£ scump, un preÅ£ mare pentru acest lucru. Dar, cum a făcut Dumnezeu cu Iov, cred că aÅŸa va face ÅŸi cu mine. Am nădejdea asta!”. Sunt cuvintele unui preot creÈ™tin (melchit, din Biserica Caldeeană) care, la întoarcerea de la biserică, È™i-a găsit cei patru copii într-o baltă de sânge. Trei băieÈ›i È™i o fetiță… Televiziunea libaneză Al Ahram a publicat ÅŸtirea pe pagina sa de internet.

Legată de un gard metalic, cu un lanÅ£ destul de gros pentru mânuÅ£ele ei firave, o fetiţă din localitatea Deir ez-Zor, din estul Siriei, a fost obligată să vadă cum mama ÅŸi tatăl ei au fost omorâÅ£i de către Armata Siriană Liberă. În patria Sfântului Nicolae, astăzi este groază ÅŸi plâns. Mira Lichiei, actualmente Kocademre, se află la graniÅ£a Turciei cu Siria. Acolo, copiii nu îÅŸi pregătesc ghetuÅ£ele, ci se pregătesc să sufere. Să vadă cu proprii ochi cum părinÅ£ii lor sunt răpiÅ£i ÅŸi omorâÅ£i.

Toate organizaÅ£iile lumii strigă: salvaÅ£i copiii! ConvenÅ£ia asupra Drepturilor Copilului, adoptată de către Adunarea Generala a NaÅ£iunilor Unite, enumeră dreptul la viaţă, dreptul la educaÅ£ie, dreptul relaÅ£iilor personale directe cu părinÅ£ii, dreptul de a beneficia de asistenţă socială ÅŸi de asigurări sociale, dreptul la protecÅ£ie împotriva oricărei forme de exploatare, dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate ÅŸi de a beneficia de serviciile medicale gratuite, dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violentă, neglijentă, abuz sau rele-tratamente. Acestea, doar pe hârtie ÅŸi în actele oficiale ale instituÅ£iilor occidentale. Realitatea ne demonstrează contrariul. (sursa)

(sursa foto: www.theaustralian.com.au

12-01-2014
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu