Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Biserica. Neamul. Politica. LumeaNr. vizualizari: 3264

Românii din Valea Timocului: Dumnezeu și voi sunteți nădejdea noastră!

Tags: Serbia; Valea Timocului; Biserică naţională;
Românii din Valea Timocului: Dumnezeu și voi sunteți nădejdea noastră!

Într-un apel dramatic Părintele Boian Alexandrovic, Protopop al protopopiatului Bisericii Ortodoxe Române din Timoc „Dacia Ripensis", cere intervenția urgentă a autorităților române pentru stoparea campaniei antiromânești din Timoc, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

În deplină coordonare, televiziunea locală din Bor împreună cu Biserica Ortodoxă Sârbă și autoritățile de la Belgrad incită populația împotriva românilor/vlahilor din Timoc și a Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta pe fondul declarațiilor slugarnice ale lui Victor Ponta privind sprijinul necondiționat pe care România îl acordă Serbiei în procesul de integrare europeană și a haosului care guvernează instituțiile (DPRRP și ICR) care ar trebui să se ocupe de finanțarea românilor de pretutindeni.

FRAȚILOR ROMÂNI DIN ȚARA MAMĂ ȘI TUTUROR INSTITUȚIILOR TĂRII MAME ROMÂNIA

Iubiți frați și surori, stimate autorități,

De câteva zile televiziunea Bor duce o campanile dură împotriva Bisericii Ortodoxe Române din Valea Timocului. Din declarațiile ziaristei care conduce campania, este clar că cineva din Biserica Sârbă - "Biserica soră" stă în spatele acestei campanii, care se pare că trece întru-un genocid religios, împotriva Bisericii noastre. Lucrurile nu stau bine deloc, dar nu ar fi atât de grave dacă Cancelaria Guvernului Sârb pentru colaborare cu bisericile și comunitățile religioase, nu ar fi spus printr-un răspuns trimis TV Bor părerile ei legate de Biserica Românească din Valea Timocului.

După cum informează Tv Bor în acest "comunicat" al Cancelariei pentru culte scrie așa: "Pe teritoriul comunei Bor este ilegală orice construire a bisericilor românești din cauză că nicio parte organizațională a Bisericii Ortodoxe Române, care are statut legal de persoană juridică nu își desfășoară activitatea în acest spațiu". Bisericii Ortodoxe Române îi este interzisă construirea bisericilor în Valea Timocului și din cauza aceasta noi am procedat în următorul fel: construiam un garaj (cu aprobare), în care, după ce se termină, ținem slujbe - conform Legii cultelor din Serbia, care în articolul 31 spune așa: "Bisericile și comunitățile religioase oficiază slujbe religioase și alte activități în biserici, alte clădiri care se află în proprietatea lor sau sunt închiriate". Articol 32 spune :" Bisericile și comunitățile religioase pot independent conform legi să construiască biserici, alte clădiri pentru oficierea slujbelor religioase, precum și case parohiale, mănăstiri......"

Și pe lângă aceste precizări ale legii cultelor din Serbia, aceasta "cancelarie " care nu își respectă propria lege și Constituția Serbiei mai departe amenință cu interzicerea folosirii clădirilor noastre. Bisericile și mănăstirile românești din zonă sunt ocupate de Biserica Sârbă, noi ne-am împăcat cu asta și dorim să construim noi alte biserici, iar ei ne opresc. Ei veniți din alte părți, ne opresc pe noi români/vlahii originarii zonei, să ne rugăm în limba noastră și să ținem de Biserica neamului nostru! Acum așteptăm să ne închidă, așa cum au anunțat, și aceste puține biserici pe care cu greu am reușit să le facem.

Întrebăm pe toată lumea se poate așa ceva ? E normal așa ceva ?

Se promite mult și se face "multă diplomație" iar noi ne apropiem de "statutul" fraților creștini din Siria care sunt prigoniți și izgoniți de la casele lor din cauză că sunt creștini. Este o singură diferență între ei și noi. Pe ei îi prigonesc musulmani iar pe noi "Biserica soră" și unele organe ale statului nostru în care trăim. Oare asta este răsplata loialități noastre și luptei duse prin secole împreună cu frații sârbi pentru formarea Serbiei moderne.

Atragem atenția tuturor instituțiilor că a ajuns timpul când problema trebuie rezolvată urgent și acum, nu mâine, astăzi. Țara noastră în care trăim a spus ce a avut de spus prin "cancelaria " ei, iar noi avem și Țara Mamă-România și întrebăm conducerea ei: " Ce să facem fraților de neam, cum ne ajutați? "Se începe o discuție deschisă și clară cu conducerea Serbiei sau măi așteptăm puțin? Poate că nu este destul că s-a tras cu pistol în geamurile credincioșilor noștri, crede cineva că trebuie vreunul din noi să fie împușcat?

Fraților din Țara Mamă, vă rugăm din adâncul sufletului ajutați ne, apărați ne și nu ne lăsați pentru că, "diplomația" făcută până acum nu a dat roade.

Dumnezeu și voi sunteți nădejdea noastră !

Site sursă:www.rgnpress.ro 

20-12-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Alina Bogoevici - 04-01-2014:

Eu as vrea sa ajut, dar, in afara de ruguciune, nu stiu cum. Ar fi o idee, in cazul in care redactia revistei "Porunca Iubirii" nu a facut deja acest lucru, sa fie trimis materialul patriarhului nostru. Chiar daca se stie la Patriarhie de problemele astea din Serbia, faptul de a se atrage din nou atentia, din partea credinciosilor, nu poate fi decat un lucru care sa grabeasca o reactie, cred eu.

  S-ar mai putea da spre publicare acest apel, al Parintelui Boian, si altor periodice de la noi, chiar laice, pentru a sensibiliya opinia publica.

Doamne ajuta.CARTI/produse despre:
Serbia, Valea Timocului, Biserică Naţională,