Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Biserica. Neamul. Politica. LumeaNr. vizualizari: 5572

Putem fi spionaţi în casă. Acum şi de către DNA

Tags: Big Brother; Bilderberg; protecţia datelor;
Putem fi spionaţi în casă. Acum şi de către DNA
 
În era tehnologiei autorităţile se folosesc de dispozitivele electronice, pe care cu toţii le avem în case, pentru a ne spiona. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a achiziționat la începutul lunii octombrie două softuri care permit extragerea oricărui tip de informație conținută în calculatoare, laptopuri sau alte dispozitive mobile, incluzând și e-mailurile, dar și din telefoanele mobile, informează Sursa Zilei. Astfel, DNA se alătură SRI în rândul instituţiilor statului capabile de spionaj electronic nelimitat. Aplicaţia permite „crearea de imagini identice binar cu dispozitivul original”, poate extrage complet datele existente, şterse sau ascunse în telefoane mobile: istoric convorbiri, mesaje text, contacte, email, chat, fişiere media, parole etc. De asemenea, poate identifica automat dispozitivele mobile. Pe de altă parte, poate extrage fizic datele din dispozitive Blackberry, Apple  sau Nokia.
Ştirea vine pe fondul scandalului Snowden-NSA, care a stârnit multe constroverse peste Ocean, unde agenţia care trebuie să asigure securitatea naţională a SUA a interceptat fără vreo autorizație convorbirile telefonice și e-mailurile americanilor și cetățenilor străini aflați în SUA. Mediafax face public un nou mesaj al lui Snowden, care a primit azil politic în Rusia şi afirmă într-un clip recent că spionajul în toate direcţiile este "foarte îndepărtat" de programele legitime. "Este vorba de un fel de plasă imensă care ţine sub supraveghere populaţii întregi", spune el. "În lumea întreagă, oamenii îşi dau seama că aceste programe nu ne oferă mai multă securitate, ne slăbesc economiile, ţările, ne limitează libertatea de exprimare, de gândire şi de creaţie, de a avea relaţii şi de a ne asocia în mod liber".
 
Conform unui articol postat de capital.ro, putem fi spionaţi nu doar prin computere şi telefon, ci şi prin intermediul televizorului şi chiar al celorlalte electrocasnice care ar avea o conexiune la internet. Conform site-ului citat, această posibilitate şi chiar practică a fost confirmată de către fostul director al CIA, David Petraeus. Smartphone-urile, tabletele şi PC-ul sunt cele mai vulnerabile. Armata americană a creat o aplicaţie care poate prelua controlul telefonului inteligent şi poate crea o hartă 3D a zonei în care se află folosindu-se de camera acestuia şi de accelerometru. Concluzia ar fi că nu poţi fi niciodată singur în propria casă dacă eşti întotdeauna conectat la internet.
 
Pe de altă parte, site-ul american Mashable ne avertizează că Google are un gadget în pregătire, anume Glass, iar noul patent prevede că după „pay-per-click „va urma plata plata publicitarilor pentru trasul nostru cu ochiul asupra reclamelor lor. Patentul obţinut de Google mai vorbeşte şi despre o tehnică de urmărire a ochiului utilizatorilor pentru a şti atunci când acesta se uită la o reclamă sau nu. Taxarea celor care doresc să-şi facă reclamă s-ar face în funcţie de timpul petrecut de utilizator pe o reclamă. Probleme de etică apar atunci când Google ar putea, prin acest patent, să monitorizeze starea emoţională a celui care se uită în funcţie de dilatarea pupilei. Altfel spus, Google ar putea colecta şi identifica stări emoţionale ale oamenilor pentru a le vinde mai departe pentru cei interesaţi să ofere publicitate.
 
Iar lucrurile continuă să se lege. De curând un articol din revista noastră informa despre fuziunea dintre Google şi Bildelberg sub noua denumire de Google-Berg şi atrăgea atenţia asupra ameninţării controlului nelimitat asupra intimităţii noastre, cu intenţia ca şi gândurile să ne poată fi citite pe viitor. Grupul Bilderberg a luat naștere după cel de-al doilea razboi mondial, printre membrii se numără șefi de stat, bancheri și magnati ai industriei din intreaga lume. Nu puțini, consideră că acest grup, Clubul Bilderberg, conduce de fapt lumea, că ar forma un fel de guvern secret la nivel planetar care ar lua toate deciziile importante. Pe de altă parte, Google are o mare influenţă în cadrul guvernului britanic şi al celui american iar Conferinţa Zeitgeist este „una dintre cele mai puternice adunări ale liderilor lumii afacerilor, ale gânditorilor şi a acelora care sunt consideraţi ca făuritorii viitorului mondial“. Google devine astfel o forţă mai mare decât a guvernelor în controlarea şi în monitorizarea comportamentului oamenilor din toată lumea, prin diverse mijloace.
 
Deloc întâmplător, chiar dacă fără o legătură explicită cu noul tip de spionaj, şeful grupului Bildelberg, s-a aflat la mijlocul lunii octombrie la București. Vicontele Etienne Davignon s-a întâlnit cu președintele Băsescu, a avut discuții cu guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu şi, lucru mai puțin obișnuit, s-ar fi întâlnit și cu Patriarhul Daniel. Într-un comentariu pe pagina sa personală, analistul politic Stelian Tănase spunea: „Nimeni nu se îndoiește că patriarhul este unul dintre cele mai influente personaje din România, dacă nu cumva, având in vedere structura societății românești, cel mai influent personaj. Așa că o întâlnire între cei doi pare firească. Momentul în care această întâlnire are loc este însă deosebit de sensibil. Cea mai puternică instituție care se opune atât proiectului Gold Corporation de la Roșia Montană, cât şi proiectelor Chevron de exploatare a gazelor de şist este Biserica Ortodoxă Română.”
 
Iată ce uşor se ajunge prin spionarea la domiciliu sau la locul de muncă la anticiparea şi manipularea comportamentului  decizional al populaţiei sau diferitelor instituţii faţă de chestiuni de o importanţă economică semnificativă. Ne-am obişnuit să credem că doar Dumnezeu cunoaşte gîndurile oamenilor, ştiind ce pericole ne-ar paşte dacă ne-ar sta scris în frunte exact ceea ce gândim minut de minut. Consimţim să ne încredinţăm atotputerniciei, iubirii şi discreţiei divine fiindcă Dumnezeu este singurul care ne oferă siguranţă deplină. Orice altă expunere a adâncului fiinţei noastre, fără a conştientiza măcar când şi cum are loc, se va întoarce împotrivă-ne şi ne va ştirbi libertatea.
 
„Confuzia voită sau nu este acolo unde, unii prezintă tehnologia nu numai ca instrument sau unealtă, ci şi ca activitate socială, şi chiar simbolică prin care omul a învăţat și va învăța să-și exprime identitatea creatoare. Totuși, Teologia nu poate fi de acord cu această opinie, întrucât tehnologiile, inclusiv cele informaţionale, la fel ca şi ştiinţa, inventariază progresele în procesul de cunoaştere omenească, acestea fiind doar instrumente ale cunoașterii și nu reprezintă cunoașterea însăși...  Preeminența tehnologiei și a politicului în fața individului riscă să sacrifice individul în numele științei, a societății, a binelui mondial, a popoarelor, a politicii etc. Preeminența conștiinței științifice și politice, care pretinde că numai oamenii de știință sau politicienii sunt chemați să emită norme etice este total inacceptabilă, mai ales atunci când este vorba de destinul hristic al omului și de conștiința lui religioasă.” (Pr. Prof. dr. Mihai Valica – articol privind cip-urile publicat pe ziristionline.ro)
19-10-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu