Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 8116

Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!

Tags: anticreştinism; Siria; prigoană;
Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!
În contextul în care o intervenție militară în Siria pare iminentă, a revenit în atenţie una dintre  profețiile Părintelui Paisie Aghioritul. Potrivit surselor care circulă pe internet, Pr. Paisie ar fi prezis al treilea război mondial: „Din Siria va începe al treilea război mondial! Rugați-vă neîncetat!”
Iminenţa atacului armat asupra Siriei a fost anunţată de preşedintele american în ciuda absenţei unei decizii favorabile a Congresului american şi a opoziţiei ferme a mai multor state cu statut de mare putere, între care Rusia, China, Germania. Summitul G20 tocmai s-a încheiat cu aceleaşi divergenţe asupra dosarului Siria.
Elementul declanşator al intervenţiei armate este presupusul atac asupra civililor sirieni, între care numeroşi copii, pe care regimul Assad de la Damasc l-ar fi ordonat cu arme chimice, respectiv gaze sarin. Deci, "toate ca toate, dar până la arme chimice!" Zecile de mii de civili, mai ales creştini, ucişi în ultimii doi ani şi jumătate prin metode convenţionale (gloanţe, explozibili etc.), au atras doar „îngrijorarea” comunităţii internaţionale. A muri nevinovat ciopârţit de bombe este oare mai puţin grav decât a muri la fel de nevinovat, dar din cauza gazelor sarin? De fapt, au fost şi vor fi victime nevinovate a căror moarte ar fi putut fi prevenită dacă s-ar fi rezolvat paşnic chestiunea înainte să escaladeze. Din păcate, un exces de zel şi o proastă consiliere diplomatică l-au făcut pe şeful PNL să ignore poziţia oficială prudentă a României privind Siria şi să declare că „în cazul unui război în Siria, România va fi în prima linie.”
Mai are cineva interesul rezolvării paşnice a acestui nou conflict? Atâta vreme cât războiul din Siria ar ajuta SUA să îndepărteze influenţa Rusiei din Marea Mediterană, cât economiştii spun că doar un conflict mondial ar reabilita economia (statele fiind nevoite să investească în reconstrucţie ca urmare a distrugerilor, ceea ce ar relansa majoritatea domeniilor economiei), cât Liga Arabă, majoritară în OPEC şi Rusia rivalizează pentru petrolul din Orient, cât vânzările de armament cresc, drumurile par a duce inevitabil către împlinirea profeţiei Pr. Paisie. Conform ziarului american The Washington Post, Statele Unite au început să livreze arme şi echipamente tehnice rebelilor sirieni. Pe de altă parte, Rusia nu face un secret din furnizarea de armament puterii politice din Siria. Chiar în preajma anunţatului atac aerian asupra Siriei, Rusia a trimis în Mediterana un vas cu o „încărcătură specială”.
amânare temporară a atacului aerian pare posibilă ca urmare a unei propuneri ruseşti. Interesant este că vestea liniştirii de moment a spiritelor vine la trei zile după ce în toate bisericile ortodoxe din România s-au înălţat rugăciuni pentru pacea lumii. Rusia îndeamnă regimul Bashar al-Assad să plaseze sub control internaţional armamentul chimic şi să îl distrugă, în contextul acuzaţiilor privind comiterea unui atac chimic pe 21 august, la periferia Damascului. Statele Unite sunt pregătite să discute cu Rusia pentru a determina dacă propunerea de plasare a arsenalului chimic sirian sub control internaţional este credibilă, a declarat un consilier prezidenţial american, citat de AFP. Consilierul prezidenţial Ben Rhodes a avertizat însă că Washingtonul nu va diminua presiunile asupra Damascului. Barack Obama a salutat luni seara propunerea rusă privind o plasare a arsenalului chimic sirian sub control internaţional, îndepărtând perspectiva unor atacuri împotriva regimului de la Damasc, acuzat de comiterea unui atac chimic soldat cu sute de morţi. Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a propus crearea unor zone aflate sub controlul Naţiunilor Unite, în Siria, pentru distrugerea armelor chimice. Premierul britanic David Cameron a apreciat luni că propunerea Rusiei adresată Siriei, de a plasa arsenalul chimic sub control internaţional, este deosebit de “binevenită” şi a declarat că o astfel de decizie a Damascului ar fi “un mare pas înainte”. Regimul Bashar al-Assad a salutat propunerea Rusiei privind plasarea sub control internaţional a arsenalului chimic sirian.
Propunerea rusă este un câştig de imagine în primul rând pentru regimul de la Moscova. Iminenţa atacului american în Siria în ciuda opoziţiei Rusiei, coroborată cu orientarea pro-occidentală a unora dintre fostele republici sovietice, între care rep. Moldova şi Ucraina ar fi dus la o drastică lovitură pentru influenţa zonală a Rusiei. Pe de altă parte, şi preşedintele american are de cîştigat ca urmare a teporizării atacului armat, dând dovadă că pune pe prim plan consultarea şi consensul politic.
Faptul că marile puteri au interese divergente în Siria şi finanţează atât pe rebeli, cât şi regimul politic, adânceşte criza şi războiul civil. Având în vedere că rebelii fac parte din Frăţia Musulmană radicală, primii afectaţi de război sunt creştinii. Lor li se cere să se lepede de Hristos şi să aleagă religia musulmană, ori moartea. Creştinismul din Siria este pe cale de a fi exterminat, bisericile sunt distruse. Numai în ultimele zile, două milioane de refugiaţi au părăsit Siria. Şi în ţara noastră au cerut azil politic aproape 700 de sirieni până la această dată. Despre soarta celor doi episcopi ortodocşi răpiţi în 22 aprilie nu se ştie nimic. Siria este ţara în care a fost convertit la creştinism de însuşi Mântuitorul Hristos, Sf. Apostol Pavel, cunoscut şi ca apostolul iubirii. Biserica din Antiohia a primit pe primii creştini refugiaţi din Ierusalim după uciderea prin lapidare a primului martir creştin, Sf. Arhidiacon Ştefan. Din Siria provin sfinţi şi teologi remarcabili precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Sf. Ioan Gură de Aur, contemporan cu Sf. Augustin şi Sf. Ioan Damaschinul, Sf Isaac şi Efrem Sirul. Scrierile acestora au exercitat o uriaşă influenţă asupra spiritualităţii din Răsăritul Ortodox. Ei compun o adevărată şcoală a rugăciunii şi a iubirii care oferă tabloul complet al unei gândiri duhovniceşti unice. Din Siria, creştinismul a pătruns în Arabia vecină, apoi în Mesopotamia, Persia, iar de acolo în India şi China.
Decimarea creştinilor sirieni înseamnă distrugerea rădăcinilor creştinismului din Orient şi întreaga Asie. Artizanii distrugerilor nu înţeleg încă faptul că astfel „lovesc cu călcâiul în ţepuşă”. Butoiul de pulbere din Siria ne aminteşte încă o profeţie din Vechiul Testament , cea a lui Isaia, Cap. 17:  
1.
Proorocie împotriva Damascului: "Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine.
2.
Cetăţile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de păscut turmele, care se culcă acolo şi nimeni nu le goneşte.
3.
Nici cetate întărită pentru Efraim şi nici împărăţie la Damasc. Tot aşa va fi cu rămăşiţa Siriei şi cu mărirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel, zice Domnul Savaot.
4.
Şi va fi în ziua aceea că mărirea lui Iacob se va împuţina şi acest trup gras se va usca.
5.
Va fi atunci ca pe urma secerătorului ce seceră holda, când mâna lui adună spice şi cum e când oamenii adună spice în valea Refaim;
6.
Vor rămâne pe urmă câteva roade, ca la scuturatul măslinului, două-trei măsline pe vârf, patru-cinci pe ramuri", zice Domnul Dumnezeul lui Israel.
7.
În ziua aceea, omul îşi va întoarce privirea către Ziditorul său şi ochii lui către Sfântul lui Israel se vor întoarce.
8.
Şi nu va mai privi către jertfelnice, lucrurile mâinilor lui, şi nu se va mai uita la făptura degetelor lui, la Astartele şi statuile ridicate soarelui.
9.
În vremea aceea, cetăţile sale întărite vor fi părăsite ca ale Amoreilor şi Heveilor, lăsate înaintea fiilor lui Israel şi vor rămâne pustii.
10.
Căci tu ai uitat pe Dumnezeul izbăvirii tale şi de Stânca scăpării tale nu ţi-ai adus aminte. Iată pentru ce tu întemeiezi grădini lui Adonis şi acolo sădeşti vie pentru un dumnezeu străin.
11.
În ziua când o sădeşti, tu vezi că se ridică şi a doua zi are flori; dar de culesul roadelor nu te bucuri în ziua nenorocirii şi durerea este fără leac.
12.
Ah! Această zarvă de popoare este ca vuietul de ape multe, acest zgomot de neamuri este ca zgomotul de ape mari;
13.
El le ameninţă şi ele fug departe, gonite ca pleava pe care vânturătorii o vântură în vânt şi ca vârtejul de pulbere în vreme de furtună.
14.
În vremea serii, atunci e ceasul spaimei, iar mai înainte de a se face ziuă, ei nu mai sunt. Iată partea, partea jefuitorilor noştri şi soarta celor ce ne-au prădat pe noi."


 

07-09-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu