Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 107

Cele 7 emotii - Lawrence Howells (CARTE)

Tags: emotii;
Cele 7 emotii - Lawrence Howells (CARTE)
 

Prezentare Cele 7 emotii:

Cele 7 emotii explica modul in care emotiile ne ajuta sa reactionam la lumea inconjuratoare, acestea fiind fundamentale pentru existenta noastra. Cartea ofera o descriere amanuntita a principalelor emotii umane – frica, tristete, furie, dezgust, vinovatie, rusine si fericire –, explicand cum sa traim cu ele si cum sa rezolvam problemele pe care ni le ridica. Fiecare capitol din carte include detalii despre o „capcana emotionala”, pentru a sublinia ce se intampla atunci cand ne blocam in raspunsuri inutile in fata emotiilor, precum si explicatii privind modul in care sa iesim din capcana.

Fericirea este una dintre cele mai importante emotii pe care le traim. Ea nu doar ca ne ofera o senzatie placuta, dar este insotita si de alte avantaje: contribuie la functionarea mai eficienta a organismului nostru si ne aduce o multime de alte beneficii pe termen lung pentru sanatate, succes si implinire. Pentru a fi cu adevarat fericiti, trebuie sa pretuim toate emotiile, sa dezvoltam legaturi puternice cu ceilalti, sa ne petrecem timpul cu sens pentru noi si sa cultivam o perspectiva optimista. Cartea de fata a fost scrisa pentru a te ajuta sa duci o viata mai fericita, venind cu idei care te pot ajuta sa fructifici aceasta munca si sa atingi prosperitatea.

Nu exista nimic fundamental diferit in ceea ce priveste emotiile pe care le experimentam cu totii si modul in care o facem. Fie ca ne bucuram de emotiile noastre sau ne luptam cu ele, cu totii functionam in acelasi mod. Diferentele apar in modul in care raspundem la emotii: dificultatile emotionale sunt rezultatul unor moduri problematice de a raspunde la emotii. Daca reusim sa intelegem si sa acceptam emotiile, sa toleram si sa utilizam caile utile de a raspunde la emotii, precum si sa invatam cum sa iesim din capcanele emotionale, atunci avem toate informatiile necesare pentru a duce o viata implinita si sanatoasa.

Avand la baza stiinta emotiilor si terapia cognitiv-comportamentala, lucrarea de fata prezinta o alternativa la alunecarea in diagnosticul de boala mintala. Pe parcursul cartii, sunt oferite exemple si exercitii menite sa ne ajute la aplicarea ideilor in viata de zi cu zi, pentru a ne asigura o stare de sanatate si fericire.

Acest ghid usor de citit le va fi de ajutor tuturor celor preocupati de emotii sau care se confrunta cu probleme des intalnite de sanatate mintala (tulburari de anxietate, depresie, tulburare bipolara, PTSD etc.), pentru a intelege mai bine cum functioneaza emotiile si a-si imbunatati starea mentala si emotionala, atat a lor, cat si a celorlalti. De asemenea, cartea este o resursa valoroasa pentru cei care lucreaza in domeniul serviciilor de ingrijire.

*

„Sentimentele determina multe dintre nevoile si dorintele noastre, iar capacitatea de a intelege, tolera si exprima aceste sentimente
inlesneste interactiunile pozitive cu ceilalti.”

„Problemele de sanatate mintala nu sunt boli ale mintii sau ale corpului, ci rezultatul dificultatilor de a raspunde potrivit in fata emotiilor.”

Lawrence Howells

Detalii despre carte / COMANDA

11-04-2024
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu