Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 283

Anghelologia Noului Testament - Victor Constantin Marutoiu (CARTE)

Tags: Vechiul Testament;
Anghelologia Noului Testament - Victor Constantin Marutoiu (CARTE)

 

Prezentare Anghelologia Noului Testament:

Perceperea îngerului de către oamenii societății actuale, chiar deficitară fiind această percepere, constituie totuși o realitate, spune autorul, ca o sinteză a problematicii abordate, care nu rămâne indiferentă, pasivă, în raport cu viața omului, ci formează o bază de susținere morală în vârtejul entropic al cotidianului, reprezentând un suport de nădejde, de credință și de iubire pentru om. Demersurile îngerului păzitor al fiecărui om se compun din influențe, având ca sursă eternă pe Creator și care se manifestă activ față de fiecare persoană umană în parte, coordonându-le, prin ajutor moral, acțiunile specifice, în scopul desăvârșirii umane în Creație, ca țintă eshatologică permanentă.

Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian TOFANĂ,
Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca

Autorul și-a luat în serios responsabilitatea pe care și-a asumat-o prin alegerea acestei teme, lucrarea sa reflectând un efort serios de explorare a materialului biblic și a bibliografiei exegetice și de teologie biblică, dar și a altor materiale, cu caracter mai general asupra anghelologiei. Lucrarea își propune să dea seamă de textele din Noul Testament în care este vorba despre îngeri și despre lucrările lor în slujba mântuirii oamenilor. Structura lucrării este, în general, logică, astfel încât, această teză de doctorat se constituie ca o lucrare care acoperă în cea mai mare parte aria cercetării asupra temei propuse și ca o contribuție serioasă în specialitate.

Pr. Prof. Uni. Dr. Vasile MIHOC,
Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Propunându-se a fi o monografie biblică nou-testamentară pe tema anghelologiei, lucrarea Anghelologia Noului Testament. O perspectivă a teologiei biblice contemporane vine să umple un gol evident în bibliografia biblică românească. Există în limba română lucrări pe tema îngerilor în zona literaturii de popularizare, a literaturii eseistice, a literaturii teologice sistematice, pe care autorul le are în vedere și le include în bibliografia sa. Dar aici avem în față o lucrare prin excelență biblică, nou-testamentară. Deși studiile biblice au o relativ lungă istorie în spațiul românesc nu consemnăm până acum o sinteză biblică nou-testamentară pe tema îngerilor. De altfel, trebuie să recunoaștem că efortul studiilor biblice în perioadele trecute nu s-au îndreptat spre sintezele teologice. Iar atunci când au fost, acestea s-au limitat în ceea mai mare parte a lor fie la un autor, fie la un grup de cărți. Rare sunt cazurile când autorii își propun tratarea exhaustivă a unei teme la nivelul întreg Noului Testament, cu pretenția abordării exhaustive. Întreprinderea aceasta este nu numai laborioasă dar și dificilă pentru că presupune o lectură unitară a celor douăzeci și șapte de cărți, diverse din punct de vedere al genului literar dar mai ales din punct de vedere al mediului (locul și timpul) în care s-au născut. Salut, prin urmare, obiectivul principal al lucrării, anunțat în titlul lucrării, adică tratarea exhaustiv a anghelologiei la nivelul Noului Testament.

Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin COMAN,
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Iustinian” a Universității din București

 

Detalii despre carte / COMANDA

25-01-2024
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu