Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 280

Sfantul Munte Athos: Ne opunem casatoriei homosexualilor!

Tags: homosexualitate;
 

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos a publicat un Comunicat oficial pe data de 18 decembrie 2023 cu privire la intenția guvernului de a legifera căsătoria între persoane de același sex.

În documentul oficial emis, Sfânta Chinotită își exprimă profunda îngrijorare nu numai cu privire la căsătoria între persoane de același sex, ci și cu privire la adopția iminentă care va apărea în astfel de cazuri.

Încheind, monahii athoniți roagă cu multă intensitate guvernul elen să nu înainteze cu legea anticreștină, accentuând că așa ceva îi găsește total împotrivă.

De asemenea, câțiva Ierarhi din Biserica Ortodoxă Greacă și-au exprimat împotrivirea. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene monitorizează strâns tema.

Sfântul Munte a emis un document similar în vara lui 2022 când IPS Elpidofor de America a creat un mare scandal botezând copilul adoptat de un cuplu de homosexuali celebri din SUA.

Nu putem să nu remarcăm paralelismul între dorința guvernului ele de a legifera prin căsătorie distorsiunile sexuale și porunca Papei Francisc, conducătorul ereziei catolice, care a poruncit preoților catolici să binecuvânteze aceste căsătorii.

Mai jos urmează textul Comunicatului Oficial al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte Athos:

Cu ocazia declarațiilor recente privind intenția guvernului grec de a legifera căsătoria „cuplurilor de același sex”, precum și adopția copiilor de către aceștia, Sfânta noastră Chinotită exprimă profunda îngrijorare și neliniște a tuturor Sfinților Părinți Athoniți.

Sfântul Munte, ca loc al rugăciunii și ascezei, se roagă cu smerenie pentru toți oamenii, ca și chipuri ale lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, ne exprimăm îngrijorarea și adânca tristețe provocate de proiectele de lege despre care vorbim.

Prin prezentul Comunicat Oficial suntem datori să declarăm cu claritate că orice formă de căsătorie sau adopție care se opune învățăturii evanghelice, precum și îndelungatei tradiții evlaviosului nostru neam, tradiție legată de sfânta instituție a familiei, ne găsește total împotrivă.

Adresăm o intensă rugăminte către Guvernul Elen să nu înainteze cu legea antievanghelică anunțată, rugându-ne ca Protectoarea țării noastre și Stăpâna Sfântului Munte, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să mijlocească către Domnul nostru Iisus Hristos să conducă pe toți la pocăință și viață în conformitate cu lumina Evangheliei și a învățăturii Sale.

 

Sursa: http://www.chilieathonita.ro

21-12-2023
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Homosexualitate,