Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3155

Mitropolia R. Moldova, acuzată de compromis politic

Tags: Republica Moldova; homosexualitate;
Mitropolia R. Moldova, acuzată de compromis politic

 

Presiuni ale societăţii civile creştin ortodoxe asupra Mitropolitului R. Moldova, Vladimir. Sintagma „minoritate sexuală” să fie eliminată din legea antidiscriminare.

 
Presa din Republica Moldova scrie zilele acestea despre presiunile pe care societatea civilă creştin ortodoxă le pune asupra Mitropoliei Moldovei de a relua cu fermitate demersurile pentru eliminarea sintagmei „minoritate sexuală” din Legea antidiscriminare supusă adopţiei de către legislativul moldovean.
 
Reprezentanţii societăţii civile, prin vocea liderului ONG-ului „Moldova Mea”, Igor Căldare, îl acuză pe Mitropolitul Vladimir că ar fi făcut pasul înapoi după ce autorităţile moldovene au şantajat Biserica în privinţa impozitării veniturilor acesteia şi salarizării preoţilor. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă găzduite de IPN Moldova şi a fost susţinută şi de alţi lideri sociali. Aceştia sunt dezamăgiţi că Biserica Ortodoxă din Moldova nu a păstrat constanţa atitudinii şi declaraţiilor asumate prin hotărâre sinodală şi a cedat şantajului autorităţilor.
 
Reamintim că la 20 mai 2013, Sinodul Bisericii Ortodoxe din R. Moldova a adoptat o decizie prin care împiedica primirea Sfintei Împărtăşanii de către politicienii care au votat legea pro minorităţi sexuale.
 
Analiştii moldoveni scriu că recentele atacuri la adresa Mitropolitului Vladimir trebuie evaluate şi în contextul recentei vizite a Patrarhului Kiril al Moscovei la Chişinău, când s-ar fi pus problema înlocuirii mitropolitului moldovean. Favoritul Patriarhiei Moscovei la preluarea Mitropoliei Moldovei ar fi episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.
 
Considerăm că şi BOR ar trebui să fie mai fermă în a se împotrivi portiţei legislative pe care o deschide viitoarea Constituţie cuplurilor homosexuale cu atât mai mult cu cât „campania” de dezinformare şi manipulare a opiniei publice privind nereguli inventate sau mult exagerate din Biserică, este tot mai agresivă. Iniţiativelor scandaloase ale secular-umaniştilor li se adaugă aproape zilnic emisiuni TV care lovesc Biserica, ultima redută în faţa valului „noii ordini” morale şi sociale.
26-07-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Republica Moldova, Homosexualitate,