Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 235

O viata in cautarea lui Hristos. Povestea Parintelui Gheorghe Calciu - Andreea Condei (CARTE)

Tags: Gheorghe Calciu;
O viata in cautarea lui Hristos. Povestea Parintelui Gheorghe Calciu - Andreea Condei (CARTE)
 

Prezentare O viata in cautarea lui Hristos. Povestea Parintelui Gheorghe Calciu:

Ilustrații color de Cristina-Diana Enache

Cuvânt înainte de Maicile de la Mănăstirea Diaconești și Natalia Corlean
Scenetă de Andreea Condei - Interviu cu autoarea
 
„Ne-am bucurat cu bucurie mare de intenția și de realizarea acestei frumoase cărți, care prezintă copiilor chipul plin de har și de lumină al Părintelui Gheorghe Calciu. În urmă cu mai mulți ani, când prin bunăvoința lui Dumnezeu, mănăstirea noastră s-a îngrijit după puteri de editarea unei cărți despre Părintele Gheorghe Calciu, precum și de realizarea unui film documentar artistic, am cunoscut și am înțeles cu uimire, ca privind fațetele unui diamant fără să te saturi, cât de mare și de minunat a fost Părintele, în toate aspectele vieții sale! Și ne doream de atunci să existe cândva o carte sau un film care să zugrăvească și copiilor unele întâmplări de poveste din viața sa.

De la clipele mărunte trăite zi de zi până la actele mari de eroism și bărbăție duhovnicească, Părintele Gheorghe Calciu a știut să întruchipeze frumusețea Evangheliei și să radieze lumina Feței lui Hristos. Este puțin spus, este mult? Dumnezeu știe! Un lucru rămâne neîndoielnic tuturor celor care l-au cunoscut, fie și pentru puțin, că era un om care iubea oamenii, iubea tinerii, și mai ales iubea copiii, cu acea dragoste ce nu cunoaște umbră, sau îndoială, sau împuținare. Iar oamenii, tinerii și copiii răspundeau la rândul lor acestei iubiri și se împărtășeau în chip adevărat lângă Părintele de un strop din viața veșnică.

A fost un personaj de poveste, a fost la măsura lui Făt-Frumos, a lui Harap-Alb, ori a Micului Prinț. Așadar, dragi copii, citind cartea, veți descoperi că în spatele bunicului cu barbă dalbă de pe copertă, se află un tainic prieten al vostru, de care vă puteți apropia și cu care puteți lega una din cele mai frumoase prietenii din viață. Punem rămășag?”
Cu dragoste în Domnul,
Maicile de la Mănăstirea Diaconești
23 ianuarie 2023

„O viață de film. O viață cu multe situații imposibile și absurde la prima vedere. O viață la finalul căreia înțelegi însă că totul are sens. Că nimic nu este îngăduit fără rost. Că, așa cum spune chiar eroul principal: „În cea mai grea împrejurare, Dumnezeu mereu deschide o poartă!”.

O viață care merita consemnată într-o formă mai accesibilă publicului contemporan. Astfel, ea poate ajunge la mai multe suflete, pentru a se transforma în sursă de curaj, de bună îndrăzneală, de nădejde și încredințare.” (Natalia Corlean, Cuvânt înainte)

Cuprins
 
Evloghie – Maicile de la Mănăstirea Diaconești / 3
Cuvânt înainte / 4
Paradisul copilăriei mele / 5
Biserica, bucuria mea / 8
Mama / 12
Obiceiuri în satul nostru /13
Tulburătoarea călătorie spre preoție /14
Preot și profesor la Seminar / 18
Din nou la închisoare / 19
După eliberare / 23
Părintele Gheorghe Calciu (1925-2006) – schiță biografică / 26
Voia lui Dumnezeu. Scenetă pentru copii despre viața părintelui Gheorghe Calciu / 30
Bibliografie / 39
27-03-2023
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu