Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 296

STIRI INTERNE - August 2022

Tags: ;
ITO Cluj 2022

Mesajul Mitropolitului Andrei deschide secțiunea dedicată ITO Cluj 2022 de pe site-ul Mitropoliei Clujului: „Realizăm cât de mare este rolul tinerilor în viața Bisericii”, transmite ierarhul, care adaugă faptul că aceste întâlniri ale tinerilor ortodocși reprezintă un proiect important și necesar. În mesajul său, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei evocă prima astfel de reuniune, Întâlnirea tinerilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, organizată în 2013 la Baia Mare. „Focul duhovnicesc aprins aici a contaminat apoi alte spații spirituale și în 2015 are loc la Cluj-Napoca Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa. Tinerii din toată lumea se vor aduna la București în 2016”, amintește ierarhul. „Realizăm cât de mare este rolul tinerilor în viața Bisericii. Sfântul Pavel, subliniind acest rol, spune: «Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția»” ( I Timotei 4,12). Secțiunea din site poate fi accesată dând click pe bannerul online dedicat ITO Cluj 2022. Ea cuprinde programul detaliat al manifestării, descrierea infografice cu principalele evenimente și o hartă utilă pentru participanți. Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) din Mitropolia Clujului are loc între 26 și 27 august. Principalul invitat este Mihai Neșu, care le va vorbi participanților despre „Hristos – cel mai bun prieten”. - basilica

Editura Cuvântul Vieții publică primul volum din texte alese ale Sfântului Ioan Casian

Antologia este alcătuită din texte, care răspund la întrebări actuale, ale Sfântului Ioan Casian. Fragmentele sunt însoțite de comentarii ale autorului ediției care îl ajută pe cititor să înțeleagă mai bine anumite pasaje. Prefața este semnată de Preotul Tudor Ciocan. „În întreg volumul sunt demne de subliniat și comentariile făcute de autorul selecției, părintele Adrian Agachi, ajutând cititorul să ajungă la adevăratul înțeles al textelor citate”, se arată în prefața ediției. Cartea are 166 de pagini, cuprinde 25 de capitole și o prefață. Volumul poate fi achiziționat de la Librăria Cărților Bisericești.

Gică Hagi va juca în meciul caritabil pentru dotarea secției de spital unde este tratată Irene Ecaterina

Gică Hagi va juca în meciul caritabil organizat de Asociația Liga Legendelor pe Stadionul „1 Mai” din  Slobozia în data de 7 septembrie. Scopul acțiunii este strângerea de fonduri pentru dotarea Secției de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni cu aparatură care permite va permite servicii la cele mai înalte standarde internaționale în tratarea copiilor. Iulian Mihăilă, Președintele Asociației Liga Legendelor, s-a întâlnit sâmbătă cu „Regele Fotbalului”, care a fost de acord să se implice în acțiunea caritabilă. Clinica beneficiară este cea unde este tratată și Irene Ecaterina, fetița Arhidiaconului Mihail Bucă. Inițial, Liga Legendelor a propus o strângere de fonduri în beneficiul exclusiv al fetiței, dar părinții au sugerat să se facă mai bine în beneficiul clinicii, pentru a ajuta cât mai mulți copii, mai ales că tratamentul Irenei Ecaterina merge bine și deocamdată medicii cred că nu va fi nevoie de transplant de măduvă. Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, este cea mai importantă clinică de hematologie cu specific pediatric și transplant de celule hematopoietice din România. „Rezultatele noastre sunt comparabile cu cele ale altor clinici, motiv pentru care permanent avem nevoie să investim, să ne adaptăm condițiilor europene, ceea ce facem zilnic, doar că ritmul nostru este lent fără un ajutor financiar important”, a declarat dr. Andreea Șerbănică, reprezentanta clinicii. Un bilet la meci reprezintă o donație pentru campania caritabilă, de aceea, numărul de bilete care se pot achiziționa este nelimitat. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online Bilete.ro.

„Şcoala din spital” pentru elevii cu boli cronice şi afecţiuni oncologice
Copiii, preșcolarii și elevii cu boli cronice sau cu alte afecțiuni spitalizați pentru mai mult de patru săptămâni vor beneficia de învăţare individualizată sau pe grupe în cadrul unităţilor sanitare. Cadrul didactic desemnat monitor va fi în permanentă legatură cu medicul curant al copilului, astfel că, în funcţie de starea de sănătate a acestuia, vor fi programate şi orele instructiv-educative. Un capitol din proiectul legii educaţiei aflat în dezbatere publică până în data de 24 august 2022 este dedicat preşcolarilor şi elevilor cu diferite afecţiuni care sunt nevoiţi să petreacă perioade îndelungate în spital pentru tratament sau recuperare. Pentru a asigura continuitatea învăţării în cazul acestor copii cu probleme de sănătate, Ministerul Educaţiei reglementează modul în care se va desfăşura actul educaţional. „Școala din spital” va fi organizată şi va funcţiona în cadrul instituțiilor de învățământ superior de medicină și farmacie, iar Ministerul Educației va emite metodologia-cadru de înființare, organizare și funcționare a școlilor din spital. Procesul de învățământ din cadrul acestora va fi derulat de cadre didactice titulare în învățământ sau de cadre didactice membre ale Corpului Național al Profesorilor pentru Școala din Spital, înfiinţat de către Ministerul Educaţiei cu scopul de a forma profesori care să lucreze cu elevii. Copiii diagnosticați cu boli grave vor avea astfel acces nediscriminatoriu la educație, subliniază ministrul, mai ales că procesul de educaţie se va derula în concordanţă cu specificul fiecărei patologii şi cu perioada de spitalizare, respectiv a anului de studiu în care este înmatriculat elevul. Studiul va fi individualizat, faţă în faţă sau online, la patul din spital sau pe grupe în cadrul spitalului, iar programa va fi şi ea diferențiată, ținându-se cont de numărul de ore alocat. În cadrul școlilor din spital se pot desfășura, cu aprobarea medicului șef de secție și în regim de voluntariat, şi alte activități educative sau orice alte activități extradidactice, la solicitarea făcută în numele copiilor de către părinți/reprezentanți legali ai acestora. Ministerul Educației va elabora o programă școlară diferențiată de susținere a evaluării naționale și a examenului național de bacalaureat pentru elevii cuprinși în forma de școlarizare din spital. Elevii cuprinși în forma de școlarizare din spital din clasa a VIII-a, pentru o perioadă mai mare de 6 luni, sunt admiși în clasa a IX-a fără susținerea evaluării naționale. Antepreșcolarul/preșcolarul/elevul îndelung spitalizat are dreptul la rezervarea locului în grupa/clasa unității de învățământ preuniversitar din care provine, indiferent de perioada de spitalizare”, se subliniază în comunicatul ministerului. În cadrul aceluiaşi proiect sunt reglementate şi situaţiile când profesorii pot fi solicitaţi să desfăşoare orele la domiciliul elevului. (O. N.)
 
Linkuri la știri:
 
Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a donat casa natală - Basilica
Jonathan Jackson participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Județul Vaslui - Basilica
 
 
 

 

 

27-08-2022
De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu