Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 114

De dragul Evangheliei - Pr. prof. dr. Constantin Necula (CARTE)

Tags: tineri;
De dragul Evangheliei - Pr. prof. dr. Constantin Necula (CARTE)
 

Prezentare De dragul Evangheliei:

Newton, după descoperirea importantelor legi de mecanică  cerească, afirma: „Am reușit să văd mai departe decât alți oameni, pentru că am stat pe umerii unor uriași”, constatare ce ar putea rezuma, la fel de bine traseul convertirii la Ortodoxie a multor tineri. Ce simbolistică au acești uriași, acești atlanți pe umerii cărora se sprijină mulțime multă?

Când vorbești despre Uriașul uriașilor, Care este Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. El, Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, temelia și vârful... El, pe Care ne urcăm (la figurat), pentru a-L vedea (la propriu), în cele din urmă...
Cine sunt totuși uriașii? Ați ghicit: profeții, apostolii, mucenicii sfinții părinți, nevoitorii și toți cei care din veac au bine-plăcut Domnului! Ei și faptele lor! Credința, și nădejdea, și dragostea lor! Toți și toate, unite și aduse ca ofrandă la Liturghia cosmică. Ale Sale dintru ale Sale...
Spinii aruncați de diavol printre ei, în loc să rănească, au înmugurit. Și-au înmugurit, și-au înflorit, și-au dat rod. Un rod ce dă roade. Din această horă a unității - metanie umană - a izvorât și această carte, dedicată, în primul rând, tinerilor. Întrebările, neliniștile, frământările și căutările lor se întâlnesc, aici, cu răspunsurile, liniștirile, bucuriile și binecuvântările părintelui Constantin Necula.
În atmosfera ce mustește de divin și dar, să-i fim și noi recunoscători părintelui Necula pentru acest nou rod din „grădina” vieții și activității sale.
„Dumnezeu să-ți țină darul, părinte!”

Colectivul ASCOR Sibiu

CUPRINS

Preludiul cuvantarii. Indemn la rodire...
Tainele bisericii, mijloace de aflare a lui Hristos cei Inviat
Roadele suferintei
Exigente ale convertirii crestine oglindite in actele martirice si insemnatatea lor in viata crestinului astazi
 
06-07-2022
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu