Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3917

Răstignit din nou. Creştinismul pe cale de dispariţie în Orientul Mijlociu

Tags: anticreştinism; prigoană; islam;
Răstignit din nou. Creştinismul pe cale de dispariţie în Orientul Mijlociu
În urma tulburărilor raportate în țări precum Egipt, Siria și Libia, numărul real al creştinilor care părăsesc lumea musulmană a atins un nivel record. Potrivit Open Doors SUA, cel puțin 100 de milioane de creștini, din 65 de țări, sunt prigoniți. În noua sa carte, „Rastignit din nou”, Raymond Ibrahim scrie că creștinii din Siria sunt amenintati cu răpirea, jaful și decapitarea. El raportează că regiunile și orașele care au fost odată populate cu creștini sunt acum golite. Ibrahim a mai tratat situaţia creştinilor copţi egipteni și a detaliat modul în care, în octombrie 2012, ultimul creștin a fost ucis în Homs, membru al unei comunităţi creștine vibrante, care a fost odată casa a 80.000 de credincioși. Tom Doyle, din Partners, a declarat că situația siriana este una dintre cele "mai mari catastrofe umanitare din Orientul Mijlociu, probabil din ultimii zece ani".
 
Dar criza creștinilor merge dincolo de Siria. Nigeria este acum țara cu cel mai mare număr de creștini sacrificati. Anul trecut, mai mult de 900 de urmași ai lui Hristos au fost victime ale grupului Boko Haram și ale altor militanți islamici. În Maroc, o fatwa a fost emisă, pentru executarea celor care părăsesc Islamul. Creștinii trăiesc sub un nor de îngrijorare, știind că aceştia ar putea fi arestaţi sau ucişi în orice moment. Un lider creștin a spus că, "numai Harul Domnului nostru Iisus Hristos ne dă curaj și pace".
 
În Betleem, asistăm, de asemenea, la intimidari din partea musulmanilor. Jihadiștii au incendiat magazinele, au construit moschei în fața bisericilor, au comis atrocități împotriva femeilor și i-au acuzat pe evrei de suferința creștinilor. Un nou raport al Campaniei Internaționale pentru Drepturile Omului spune că creștinii din Iran sunt arestați arbitrar și chiar executaţi pentru apostazie. Bisericile sunt amenințate, membrii sunt monitorizaţi și materialele religioase sunt confiscate. În Irak, situația continuă să se înrăutățească pentru credincioși. Două sute de creștini au fost răpiți pentru recompense, 900 au fost uciși și mai mult de 60 de biserici au fost bombardate între 2003 și 2012. De la căderea lui Saddam Hussein, un procent estimat la 1.000 de creștini au fost uciși.
 
În luna decembrie a anului trecut, publicația britanica de stiri The Telegraph a publicat un articol cu ​​titlul "Creștinismul pe cale de dispariţie în Orientul Mijlociu". Citând un raport al Civitas, articolul explica faptul ca mulţi politicieni au fost "orbi, vizavi de violențele cu care se confruntă creștinii din Africa, Asia și Orientul Mijlociu”. Raportul concluzionează că creștinii sunt vizaţi mai mult decât oricare alt grup de credincioși.
 
Și totuși, există şi o veste bună în mijlocul suferinței. Oamenii se indreaptă spre credință în număr record în Orientul Mijlociu. Pedepsele, închisoarea, tortura și uciderea - toate fac parte din viața credinciosului în acesta parte a lumii. Căci dorinţa de a-L cunoaște pe Iisus Hristos - și El răstignit, transcende toate, afirma Janet Parshall, realizator al unui program de radio național pe reţeaua Moody.
 
11-06-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Irina Elisabeta - 04-07-2013:

Dumnezeu sa-i pazeasca pe acesti crestini din tarile musulmane. Acum 2 zile am vazut filmarea cu decapitarea celor doi preoti catolici din Siria, si n-am putut inchide un ochi toata noaptea, gandindu-ma la cruzimea acelor oameni, martiri ai satanei.Nu exista crestinism fara jertfa, fara mucenici, si in fiecare timp vor exista acesti martiri. Ma gandesc ca mucenicia este un mare dar al lui Dumnezeu dat oamenilor, un dar de care totusi nu se invredniceste oricine. Hristos sa le dea taria celor prigoniti pt credinta de a-L marturisi pana la capat.