Beneficii
Vitamina C contribuie la menţinerea funcţionării normale a sistemului imunitar, a sistemului osos, a sistemului nervos şi la menţinerea sănătăţii psihice. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ, reduce oboseala şi extenuarea organismului, creşte absorbţia fierului. Contribuie la formarea colagenului pentru funcţionarea normală a tegumentelor şi la sănătatea gingiilor, a pielii şi a dinţilor.
Caracteristici și efecte:
Vitamina C sau acidul ascorbic face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile. Molecula de vitamina C este compusă din carbon, hidrogen și oxigen. Vitamina C reprezintă catalizatorul tuturor reacțiilor vitale. Combate eficient toți agenții patogeni, și mai ales radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea organismului.
Vitamina C este un apărător eficient al tinereții. Lipsa vitaminei C determină sângerări ale gingiei, răceli dese, varice, hemoroizi, inflamarea mucoaselor, surplus de greutate, oboseală persistentă, nervozitate, stare depresivă, riduri, căderea părului, dificultate de concentrare.
Vitamina C este absorbită repede și ușor în sânge și celule. Într-un organism sănătos leucocitele sunt pline cu molecule de vitamina C, fiind înarmate pentru lupta cu microbii. Vitamina C nu este toxică, iar supradoza este imposibilă. Surplusul se elimină prin urină în 24 de ore.
Vitamina C nu poate fi sintetizată de către organismul uman și de aceea, necesarul trebuie asigurat din alimente, inclusiv suplimente nutritive.
Citeste si: | |