Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3225

O primă reacție puternică împotriva vaccinului Covid vine din sfera catolică

Tags: vaccin; vaccinare; coronavirus; noua ordine mondiala;
 
Nota Redacției: În cadrul sinaxelor online pe care le-a susținut cu credicionșii ortodocși din România, Părintele Efrem, starețul Mănăstirii Vatoped, fiu duhovnicesc și ucenic al Sfântului Iosif isihastul, a fost întrebat adesea despre noul vaccin anti-Covid. Părintele Efrem a răspuns că deocamdată nu există un astfel de vaccin, că nu trebuie să dăm crezare firmelor de cercetare care spun că au descoperit un vaccin eficace, pentru că nu este adevărat. De asemenea, Părintele Efrem a mai afirmat că dacă se va găsi un astfel de vaccin, fiecare Biserică locală va trebui să se consulte cu medicii creștini și să emită un îndemn propriu către credincioși, iar acesta să fie cel urmat. Sinaxa în care Pr. Efrem vorbește cel mai recent despre acest subiect poate fi vizionată aici. Părintele Efrem a afirmat și că: “Ceea ce trăiește acum întreaga planetă sunt SEMNELE VREMURILOR DE PE URMĂ. Pe seama acestui virus, au lovit cu putere și cu turbare în Biserica Ortodoxă și în cea mai sfântă Taină a Bisericii, Euharistia.” 
 

„Acesta este pentru mine ultimul pas al satanismului: faptul că Satana și guvernul mondial – în cele din urmă guvernul mondial masonic – îi vor obliga pe toți, chiar și Biserica, să accepte avortul în acest fel. Și, prin urmare, trebuie să rezistăm foarte puternic împotriva acestui lucru, dacă el va veni.”

2 octombrie 2020 (LifeSiteNews) – Episcopul Athanasius Schneider, episcop auxiliar de Astana în Kazahstan, a fost în Franța pentru o scurtă vizită la sfârșitul lunii trecute. El a răspuns la întrebările LifeSite News cu privire la actuala criză COVID-19, pe care episcopul Schneider a descris-o drept „o dictatură sanitară”. El a insistat asupra acestei opinii, avertizând despre „sclavia” care este pusă în aplicare prin măsuri „absurde” care împiedică oamenii chiar și să își folosească rațiunea.

În Franța, acum este obligatoriu să purtați măști în toate locurile închise, deschise publicului, la locul de muncă, în biserici și în mijloacele de transport în comun și chiar afară în anumite centre ale unor orașe, și chiar în orașe întregi (uneori inclusiv în suburbiile lor rurale), cum ar fi Paris, Rennes, Bordeaux, Lyon și Nisa, indiferent dacă ești înconjurat de oameni sau complet singur.
Vorbind despre măștile obligatorii, episcopul Schneider a spus: „Semnul exterior al măștii pe care toată populația trebuie să-l poarte este disproporționat. Este un semn exterior care arată că întreaga populație este supusă și că aceia care ne guvernează au acum în mâinile lor întreaga populație, într-adevăr ca sclavi ascultători și marionete. Acest lucru este foarte periculos și ar trebui să ne provoace profunde îngrijorări.”

Episcopul Schneider a declarat pentru LiteSite News că se teme că pandemia COVID-19 este utilizată ca un pas către „Guvernul Global” prin „control” într-o situație pe care nu a ezitat să o compare cu propria sa experiență de copil care a crescut sub guvernarea sovietică. El a subliniat în special gradul de ateism la care se ajunge prin preocuparea exclusivă pentru realitățile corporale. El a făcut apel la catolici nu numai să se roage și să se unească cu toți cei care se opun absurdității măsurilor care depășesc igiena corectă și normală într-o situație epidemică, dar să depună mărturie despre adevărata speranță a vieții veșnice: „Există încă o viața veșnică: nu vă panicați atât de mult în privința aspectelor care se leagă doar de viața temporală! Trebuie să oferim o viziune care să conțină speranța și încrederea, că suntem în mâinile lui Dumnezeu. Acum guvernul spune: tu ești în mâinile noastre, complet, te protejăm. Acest lucru este foarte periculos”a spus episcopul Schneider.

De asemenea, el le-a cerut credincioșilor catolici să continue cruciada euharistică pe care a lansat-o în iulie anul acesta pentru a face reparație pentru toate „ofensele” împotriva Sfintelor Taine, aduse de criza COVID. Pe viitor, episcopul Schneider suspectează că, într-un fel, toate guvernele și toți oamenii vor fi obligați să devină părtași la avort prin administrarea obligatorie a vaccinurilor folosind celule prelevate de la bebeluși avortați.

„Nu afirm acum că acest lucru se va întâmpla în mod cert, dar asta este suspiciunea mea: mi se pare realist că acest lucru ar putea să survină. Acesta este pentru mine ultimul pas al satanismului: faptul că Satana și guvernul mondial – în cele din urmă guvernul mondial masonic – vor obliga pe toți, chiar și Biserica, să accepte avortul în acest fel. Și, prin urmare, trebuie să rezistăm foarte puternic împotriva acestui lucru, dacă el va veni. Trebuie chiar să acceptăm să fim martiri”, a spus episcopul Schneider.

Mai jos puteți citi interviul complet al episcopului Athanasius Schneider. A fost înregistrat pe 29 septembrie, sărbătoarea Sfântului Arhanghel Mihail.

LifeSite: Excelență, ați răspuns deja la întrebări în alte interviuri despre situația sanitară actuală, pe care ați numit-o „dictatură sanitară”. De ce credeți că este o dictatură, în timp ce este prezentată ca fiind o situație favorabilă sănătății și bunăstării oamenilor?

Episcopul Athanasius Schneider: Pentru că este un lucru evident. Trebuie să ne folosim rațiunea și bunul simț. Niciodată în istoria recentă nu s-a întâmplat o astfel de situație în care la nivel global, în aproape toate țările, cu foarte puține excepții, toți trebuie să respecte reguli de comportament exterioare foarte stricte, chiar și sub amenințări cu pedepse. Într-o anumită măsură, ceea ce era evident este acum dovedit după prima perioadă COVID la începutul acestui an: este dovedit că numărul de victime nu a fost mai mare la nivel general în comparație cu epidemiile de gripă din alți ani. Prin urmare, trebuie să vă întrebați, de ce nu au făcut reguli similare guvernele în anii precedenți, când în unele cazuri au existat și unele epidemii foarte puternice de gripă? De exemplu, în Germania a existat o epidemie de gripă foarte puternică în urmă cu doi ani, iar cifrele oficiale publicate de guvern au indicat 20.000 de victime. Acum, în 2020, același nivel nu a fost atins, cel puțin în Germania, cu COVID. Acestea sunt faptele simple, dovezile.

Nu neg epidemia COVID, ea există, dar trebuie să vă întrebați de ce au făcut acest lucru acum și este evident că au folosit o epidemie care nu depășește excesiv epidemiile anterioare de gripă pentru a impune măsuri atât de disproporționate întregii populații, astfel încât ai senzația că locuiești într-un fel de închisoare sau un fel de sclavie. Am ajuns chiar la un nivel de detaliu în care guvernul prescrie unde trebuie să stați, ce distanță trebuie să păstrați, chiar și la nivel de centimetri; trebuie să vă acoperiți fața continuu, chiar dacă este dovedit chiar de mai mulți oameni de știință independenți, savanți și medici, că aceste măști nu sunt foarte eficiente în prevenirea acestui tip de boală.

În acest fel, semnul exterior al măștii pe care toată populația trebuie să-l poarte este disproporționat. Este un semn exterior care arată că întreaga populație este supusă și că cei care ne guvernează au acum în mâinile lor întreaga populație, chiar ca sclavi ascultători și marionete. Acest lucru este foarte periculos și ar trebui să ne provoace profunde îngrijorări, deoarece acesta este un semn pentru politicieni cu privire la măsurilor viitoare pe care le pot produce sau inventa în situații similare sub pretextul unei boli, a unei epidemii. Este un semn că acum oamenii sunt deja dresați, astfel încât pot în orice moment să închidă literalmente gura întregii populații și să-i țină pe toți în casele, închiși, astfel încât să poată face ceea ce vor ei.

Acesta este într-adevăr un semn evident al dictaturii globale care merge în direcția Guvernului Unic, despre care am văzut deja câteva mărturii și despre care au vorbit mai multe personalități în urmă cu câțiva ani. O personalitate renumită din lumea finanțelor a spus că ar fi suficient să avem o epidemie și aceasta să se răspândească la nivel global pentru a înființa un Guvern Unic pentru întreaga lume.

[Nota traducătorului: Omul de finanțe francez, consilier al unor guverne franceze succesive și mentor al președintelui Emmanuel Macron, Jacques Attali, a avertizat în 2009, la momentul epidemiei de gripă H1N1, despre o previzibilă „pandemie majoră” din viitor: „Înainte de următoarea pandemie, inevitabilă, noi nu trebuie să uităm să punem în aplicare mecanisme de prevenire și control, precum și procedurile logistice pentru distribuirea echitabilă a medicamentelor și vaccinurilor. Pentru a realiza acest lucru va fi necesar să se stabilească o poliție globală, stocuri globale și, prin urmare, un sistem fiscal global. Vom ajunge apoi să punem, mult mai rapid decât ar fi permis simpla rațiune economică, bazele unui guvern mondial autenic.”]

Am văzut deja aceste afirmații înainte de COVID-19, dar poate că în acei ani nu le-am acordat atât de multă atenție. Dar acum ne confruntăm cu acest lucru și cred că trebuie să ne apărăm drepturile. Desigur, trebuie să fim prudenți și atunci când cineva se infecteză, trebuie să ne comportăm într-un mod normal și responsabil, dar nu la măsura recțiilor actuale, care demonstrează deja că se depășește normalitatea.

Cu câteva zile în urmă, ministrul francez al sportului, Roxana Maracineanu, a declarat public„Astăzi deciziile nu se iau în conformitate cu realitatea, care ar fi aceea a circulației virusului… ci pentru a spune că trebuie să rămâi în continuare disciplinat”. Acest lucru este foarte revelator: ei mărturisesc că nu doresc, în primul rând, atât eficiența pentru sănătate, ci controlul, ca noi să fim supuși unui singur cod de comportament.

LifeSite: În copilărie ai locuit în Kârgâzstan și ați trăit sub guvernarea sovietică. Vedeți o paralelă între ceea ce ați trăit atunci și ceea ce trăim astăzi?

Desigur. În vremea comunismului, îmi amintesc foarte bine: totul era comandat de la guvern. Nu la măsura pe care o avem acum, este mai rău acum decât în comunism evident, dar toată viața publică avea un singur model, un singur cod. Așa că trebuia să te comporti mereu în acest fel. La școală sau la locul de muncă, în public, și așa mai departe, trebuia să respectați regulile de comportament comuniste. Erau simboluri comuniste, erau statui ale lui Lenin și Marx, trebuia să le respecți. Deci erai deja foarte limitat în ceea ce privește modul tău de viață. Nu i te puteai opune în nici un fel fără să fii acuzat că ești un negaționist al comunismului; dacă exprimai orice fel de îndoieli, erai acuzat de conspirație cu Occidentul capitalist sau de spionaj. Într-un fel, erai marginalizat ca o persoană care nu era sănătoasă din punct de vedere mental. Se știa chiar că mai mulți disidenți împotriva dictaturii comuniste au fost închiși în clinici pentru bolnavi mintali.

Și așa pot înțelege cum astăzi poate exista o puternică rezistență împotriva măsurilor disproporționate de limitare a libertății personale sub pretextul apărării sănătății, și că acești oameni pot fi acuzați de negare, ca și cum ar nega Holocaustul, de exemplu. Acești oameni vor fi acuzați de conspirație, așa cum au făcut comuniștii în privința disidenților care se ridicau împotriva comunismului. Acei oameni au fost acuzați de conspirație și, de asemenea, de negarea Paradisului comunist. Marx, Engels și Lenin au spus „Vom realiza Paradisul comunist”; iar Lenin chiar a spus că Uniunea Sovietică a devenit deja Paradisul, însă lucrurile stăteau exact pe dos: era plină de închisori și lagăre de concentrare. Acesta a fost așa-numitul Paradis și oamenii au trăit cu toții sub apăsarea fricii, într-un fel sau altul.

Îmi amintesc, de exemplu, de părinții mei: ei erau, desigur, împotriva comunismului, dar uneori chiar și cu noi copiii erau foarte prudenți, pentru că, în calitate de copii, vorbeam la școală și lucrurile ar fi putut să ia o turnură rea, și pentru noi, și pentru ei. Trăiau într-o atmosferă de intimidare, de control. Și senzația asta că erai controlat am avut-o foarte clar. Îmi amintesc că am părăsit Uniunea Sovietică când aveam 12 ani și jumătate, așa că îmi pot aminti foarte bine acest lucru: senzația că trăiai sub control.

LifeSite: Și exact asta se întâmplă acum …

Acum suntem complet controlați, dar este mai rău pentru că aceste măsuri, aș spune, ne fac mai proști. Guvernele ne fac să înnebunim. Aceasta este o metodă a dictatorilor: să ne oblige să ne orbim inteligența, să ne oprim gândirea cu mintea noastră, chiar și în ciuda dovezilor evidente.

De exemplu, este cu adevărat incredibil în ce măsură suntem acum deja obișnuiți cu această stare de fapt nebună. Zburam de la Viena la Zurich săptămâna trecută. Era un avion mic, așa că stăteam cu toții umăr lângă umăr; avionul era plin. Stewardesa a făcut un anunț – este incredibil, veți râde de acest lucru: „Aș dori să vă reamintesc că trebuie să purtați întotdeauna masca și să păstrați o distanță de 1 metru și jumătate față de ceilalți invitați, și, de asemenea, față de personalul însoțitor de la bord.” Apoi au venit să ne aducă băuturi. Era complet ridicol și absurd: să menții distanța de un metru și jumătate în timp ce stăteam umăr lângă umăr. Și nimeni nu a râs. Toți au acceptat acest lucru ca pe ceva normal. Acest lucru mă frapează foarte mult: oamenii încep să accepte absurdul ca normal. Acesta este un fel de spălare a creierului: te obișnuiești cu un absurd evident. Și acestea sunt pentru mine, toate, semne ale unei dictaturi.

LifeSite: Ați spus că este normal să acceptați măsuri rezonabile împotriva contagiunii, de exemplu în cazul în care cineva este fragil acea persoană să fie protejată, dar credeți că există încă timp pentru a rezista acestor măsuri absurde?

Trebuie să rezistăm, pentru că încă avem o rațiune pe care să o folosim. Trebuie să punem de acord măsurile rezonabile de igienă și securitate cu rezonabilitatea însăși; trebuie să subliniem acest lucru. De exemplu, în Germania, la Berlin, a avut loc recent o uriașă demonstrație împotriva acestor măsuri absurde și toate mass-media, agențiile de știri oficiale au numit manifestanții „negaționiști”, oameni nebuni sau Corona-leugner, așa cum oamenii care neagă Holocaustul sunt numiți Holocaust-leugner.

LifeSite: Când citești Cartea Facerii, îți dai seama că dintre Poruncile pe care ni le-a dat Dumnezeu la Creație sunt multe care sunt atacate frontal astăzi de cultura morții: viața umană prin avort, căsătorie, familie, dar mă frapează și faptul că Dumnezeu spune : „Nu este bine ca omul să fie singur.” Am impresia că, prin noile restricții COVID, ideea este de a obliga oamenii să fie singuri. Ați fi de acord cu asta?

Exact. Ideea este să izolăm oamenii unii de alții, astfel încât să devenim suspicioși unul față de celălalt; astfel încât, atunci când întâlnesc o altă persoană, deja sunt neîncrezător, deoarece acea persoană ar putea fi un potențial pericol pentru mine, pentru sănătatea mea. Așadar, suntem spălați în mod continuu pe creier de către mass-media: aveți grijă, este posibil să fiți infectat, iar acest lucru ar putea fi din cauza unei persoane pe care o întâlniți. Este ceva ce provoacă o distanțare psihologică.

Expresia distanțare socială nu este bună, pentru că ne distanțăm unii de alții; termenul pentru mine este deja unul periculos, deoarece creează persoane izolate și le face mai egoiste: „Numai pentru mine, trăiesc doar pentru mine, pentru sănătatea mea”. Toate aceste semne, după cum ați menționat, arată că mergem împotriva Poruncilor lui Dumnezeu. Pentru mine, rădăcina culturii morții și, de asemenea, a bătăliei împotriva Poruncilor divine este egoismul. Fiecare încălcare a Poruncilor lui Dumnezeu, în special poruncile foarte importante, a 5-a, a 6-a și prima – „nu-i adora pe idoli” – îi face pe oameni mai egoiști, creează egoism și acest lucru creează cea mai proastă societate: o societate de egoiști. Acesta este pericolul pe care îl văd.

LifeSite: Și toate acestea se fac sub pretextul „solidarității”.

Da, totul este o minciună. Trăim într-o societate a minciunii și, prin urmare, oamenii care își folosesc încă rațiunea, chiar și ateii, trebuie să se unească pentru a protesta împotriva pericolelor evidente ale unei dictaturi.

LifeSite: Am locuit în Bretania în timpul blocării. Supermarketul nostru local avea un anunț mare al guvernului care spunea că sunt vremuri dificile și erau afișate niște numere de telefon în cazul în care aveți nevoie de contracepție sau avort. În același timp, bisericile au fost închise și există încă restricții asupra bisericilor, chiar dacă unele biserici li se opun. Credeți că există o anumită dimensiune anti-catolică în această dictatură sanitară?

Anti-catolic da, însă, în general, este anti-religioasă, deoarece au închis și toate celelalte lăcașuri de cult. Există o tendință spre ateism și aceasta este pentru mine ultima etapă a comunismului, ateismul suprem. Acești lideri elimină complet din societate toate aspectele religiei.

LifeSite: Mai ales „lucrurile esențiale?” Au dispărut. Acum singurul bine este să trăiești.

Da, realitățile supreme. Este vorba despre viața corporală, temporală. Și, din păcate, atât de mulți păstori din biserică – preoți, episcopi și chiar mai mari – susțin foarte mult acest accent unilateral asupra trupului și asupra acestei vieți temporare, de scurtă durată. Este un soi de naturalism. Am comentat acest lucru în cartea mea: acesta este marele pericol al timpului nostru. Acum asistăm, chiar și în interiorul Bisericii, la colaborarea cu acest naturalism sau materialism extrem, eliminând orice vedere și viziune a vieții supranaturale, a vieții veșnice. Trebuie să restabilim supranaturalul în Biserică și să le oferim oamenilor – din nou, și aceasta este pentru noi și pentru Biserică o provocare în cadrul crizei COVID – pentru a le transmite oamenilor o viziune asupra Veșniciei. Există încă o viață veșnică: nu vă panicați atât de mult strict în privința grijilor legate de viața temporară!

Trebuie să oferim o viziune de speranță și încredere chiar, viziunea că suntem în mâinile lui Dumnezeu. Acum guvernul spune: tu ești în mâinile noastre, în mod complet, te protejăm. Acest lucru este foarte periculos.

LifeSite: Ați spus că trebuie să rezistăm prin rațiunea noastră. În calitate de catolici, ce ar trebui să facem? Evident, ar trebui să ne îndreptăm spre rugăciune, dar există ceva anume pe care credeți că ar trebui să îl facem?

Acum câteva luni, am lansat o cruciadă de răscumpărări euharistice. Acest lucru este pentru mine foarte important și ar trebui făcut și continuat, deoarece în acest timp de restricții COVID, Domnul nostru prezent în Euharistie a fost profanat și chiar mai rău: a fost ofensat. Așa că trebuie să-L îmblânzim și să facem o răscumpărare. Acesta este un lucru important. Și apoi, trebuie să dăm dovadă de ceva curaj, pentru a fi, chiar și atunci când mergem la biserică, mai normali; în loc să arătăm în spațiul bisericii că respectăm noua sclavie pe care statul o impune asupra noastră. Desigur, repet, chiar și în biserică putem respecta măsuri precum dezinfectarea: acest lucru este bun într-un mod firesc, se pot dezinfecta stranele, de exemplu, dar nu într-un mod exagerat.

Cred că am putea, noi, catolicii, să facem o coaliție, chiar și cu persoane necatolice din alte religii, chiar și cu persoane laice, pentru a urma pași inteligenți în relația cu autoritățile pentru a arăta, măcar, absurdul actual și pentru a spune că nu suntem pregătiți să fim într-adevăr înrobiți, spălați pe creier și tratați ca niște proști.

Așadar: răscumpărare, comportați-vă normal – desigur, repet că normele igienice normale sunt bune – și faceți o coaliție și luați măsuri în forme juridice, fără violență, dar cu multă judecată, și poate cu ajutorul juriștilor, al oamenilor de știință și așa mai departe, pentru a arăta guvernelor și publicului că există semne evidente de absurditate și de sclavie.

Poate mă înșel, dar am suspiciunea că parțial această situație COVID a fost creată nu numai pentru a pune în aplicare o nouă dictatură și o formă de control al populației, ci într-un fel pentru a legaliza avortul la nivel global – uciderea copiilor nenăscuți – astfel încât întreaga planetă va colabora în procesul de ucidere a bebelușilor prin vaccinul care va folosi părți ale copiilor avortați.

Vaccinul va fi impus și obligatoriu – astfel încât să nu puteți lucra, călători, merge la școală fără el, obligând întreaga populație să primească vaccinul, dar singurul vaccin va fi cel făcut cu celule de la copiii avortați. Poate că nu vor accepta alte vaccinuri și vor minți, spunând că acestea nu sunt eficiente, că singurul vaccin eficient va fi de la copiii avortați. Nu afirm acum că acest lucru se va întâmpla, dar asta este suspiciunea mea: mi se pare realist că acest lucru ar putea veni. Acesta este pentru mine ultimul pas al satanismului: faptul că Satana și guvernul mondial – în cele din urmă guvernul mondial masonic – îi vor obliga pe toți, chiar și Biserica, să accepte avortul în acest fel. Și, prin urmare, trebuie să rezistăm cu multă tărie împotriva acestui lucru, dacă el vine. Trebuie chiar să acceptăm să fim martiri.

Din păcate, unii episcopi, chiar și episcopi și preoți buni, prezintă deja ceea ce pentru mine este un sofism pentru justificarea faptului că puteți accepta acest vaccin dezvoltat pe baza unor celule de copii avortați fără să intrați în contradicție cu principiile morale creștine. Ei construiesc o întreagă filosofie, pentru mine într-un mod sofistic, despre principiul cooperării care este strict morală, fără voia ta, fără acordul tău. Dar acest lucru este pentru mine un sofism care nu poate fi aplicat acestui caz concret, deoarece este evident pentru bunul simț că atunci când știi acest lucru – că acest vaccin a fost dezvoltat folosind părți ale copiilor avortați – atunci nu poți aplica acest principiu moral sau teorie în acest caz concret. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți să nu fim induși în eroare din cauza acestui argument sofistic, chiar și atunci când vine de la preoți buni, tradiționaliști. Acesta este pericolul și trebuie să îi rezistăm.

Dar sper că acest lucru nu se va întâmpla la nivel global. Dacă aceasta se va întâmpla, vom intra în timpul Apocalipsei. Într-un timp al Apocalipsei despre care avem deja câteva semne, trebuie să îi invocăm tot mai mult pe Sfinții Îngeri, pe Sfântul Arhanghel Mihail, și mesajul Fecioarei Maria de la Fatima, care devine din ce în ce mai actual și mai necesar.

LifeSite: În ultima dvs. carte, Christus Vincit, aveți un capitol foarte frumos despre Îngeri. Traduceam acea parte a cărții dvs. în limba franceză în timpul lockdownului și m-am gândit: „Sunt închis, nu pot merge la biserică, nu aș putea să-i cer îngerului meu păzitor să meargă la biserică pentru mine?”

Desigur, aceasta este o observație foarte bună. Îngerii sunt ființele supranaturale prin excelență. Trebuie să le invocăm mai mult. În unele situații când nu putem merge la Liturghie –- și nu știm care va fi viitorul, poate vor exista noi lockdownuri și poate că va trebui să ne obișnuim cu ele – atunci ne putem trimite Îngerul Păzitor la biserică, să-l salute și să-L slăvească pe Domnul Nostru Iisus Hristos în numele nostru. Putem, de asemenea, să îi trimitem pe Îngerul nostru Păzitor prietenilor sau rudelor noastre și să ne rugăm pentru el, ca să le poată aduce un ajutor spiritual. În general, putem invoca Sfinții Îngeri pentru a proteja omenirea – așa cum ne amintim astăzi, de sărbătoarea Sfântului Arhanghel Mihail și a tuturor Sfinților Îngeri.


 

29-10-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu