Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 4303

ASUR şi prigoana asupra Bisericii Ortodoxe din România

Tags: Biserica Ortodoxă; ASUR; libertate religioasa;
ASUR şi prigoana asupra Bisericii Ortodoxe din România

Nu s-a uscat bine cerneala de pe cererea adresată în septembrie 2012 de către ASUR (Asociaţia Secular-Umanistă din România) şi alte ONG-uri Ministerului Educaţiei de a scoate religia din curricula şcolară, că prigoana împotriva Bisericii continuă la începutul lui 2013 cu o campanie agresivă a aceloraşi iniţiatori împotriva co-salarizării preoţilor de la bugetul de stat. Dorim să facem cunoscută poziţia BOR cu privire la recentele atacuri şi redăm aici comunicatul de presă al Patriarhiei Române. Totodată, vă invităm să citiţi punctul de vedere al lui Camil Roman, preluat sub titlul de „Statul laic şi militantismul ateu” de către cotidianul România Liberă, la care subscriem şi din care redăm un fragment: „un stat în care o majoritate largă se declară religioasă (creştină) are următoarele obligaţii pe care societatea poate să le ceară la modul cel mai îndreptăţit. Păstrarea însemnelor religioase în şcoli? Categoric, da! Obligativitatea învăţământului religios până la o anumită vârstă, cu anumite derogări de conştiinţă? Din moment ce 90% se declară creştini, categoric da! Apărarea libertăţii de conştiinţă şi a drepturilor de a practica sau nu propriile convingeri religioase în cazul minorităţilor de toate felurile: musulmani, atei, agnostici etc? Evident, da! Cu alte cuvinte, rămânem la cum suntem şi acum. Apoi, un categoric nu pentru situaţia în care se ivesc doi, trei exaltaţi (100 sau 1000, nu contează) care nu au nici mai mult nici mai puţin decât pretenţia de a trimite la culcare o întreagă societate şi istorie pentru că s-au trezit ei într-o zi şi au avut revelaţia crucii hidoase sau a laicităţii radicale. Prin urmare, dacă nu vor ca într-o generaţie sau două să îşi plângă de milă precum confraţii lor occidentali, asociaţiile de creştini din ţară au tot dreptul şi obligaţia morală să facă presiuni asupra instituţiilor statului în vederea închiderii ferestrei de timp spre propria marginalizare culturală.” 

Un număr de 33 de asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine s-au mobilizat în a lua poziţie şi au transmis o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului României, arătând că "...O parte dintre organizaţiile secularist-ateiste, care au programe anarhiste, pro-homosexuale şi neomarxiste, semnatare ale acestei iniţiative, se regăsesc şi în parteneriatul cu „Luna Istoriei LGTB“ care este în desfăşurare, ceea ce conduce la ideea unei ofensive concertate împotriva Tradiţiei acestui neam, aceleaşi organizaţii contestând orele şi manualele de religie şi dorind scoaterea icoanelor din instituţiile de învăţământ. Parteneriatul dintre Stat şi Biserică nu este o invenţie recentă, iar importanţa religiei a fost subliniată inclusiv de regele Carol I în testamentul său: „Zi şi noapte m-am gândit la fericirea României, care a ajuns să ocupe acuma o poziţie vrednică între statele europene: m-am silit ca simţământul religios să fie ridicat şi dezvoltat în toate straturile societăţii şi ca fiecare să îndeplinească datoria sa, având ca ţintă numai interesele statului“. Biserica, de-a lungul timpului, a ridicat şcoli, fundaţii spitaliceşti, a făcut acte de caritate, a acordat burse, participând direct la istoria acestui neam, prin îngrijirea sufletelor şi asistenţă socială, prin lupta pentru emanciparea naţională acolo unde românii au fost oprimaţi, prin permanenta însufleţire a nădejdii în viitorul României.  "

Facem cunoscut că ASUR se află şi în spatele campaniei de scoatere a icoanelor din şcoli, interzicere a folosirii clopotelor bisericilor din cartiere, pe motiv că deranjează fonic locatarii din zonă,  al celei de influenţare a farmaciştilor să renunţe la vânzarea de medicamente homeopate, pe motiv că „nu au niciun efect”, precum şi al campaniei de persuadare a celor intervievaţi cu ocazia recensământului populaţiei 2011 să completeze rubrica Religie ţinînd cont că banii de la bugetul de stat se alocă şi în funcţie de rezultatele acestei rubrici. Recent, ASUR a declanşat o campanie de popularizare în şcoli a teoriei evoluţionismului, care neagă faptul că omul a fost creat de Dumnezeu. (a consemnat Cristina Roman)

18-02-2013
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu