Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 1111

Marșul pentru viață 2020 se mută online, în 17 mai

Tags: marsul pentru viata; avort; nastere de prunci; copiii;
 

Marșul pentru viață România și Republica Moldova, care anul acesta are tema „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”, va avea loc online, anunță organizatorii. Din cauza stării de urgență, evenimentul, care își propune să conștientizeze societatea cu privire la valoarea fiecărui copil și să sprijine mamele, a fost reprogramat din 28 martie în 17 mai, de Ziua Națională a Familiei.

Evenimentul online va fi organizat de asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață și va fi găzduit duminică, 17 mai, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București. Sunt așteptați să intre pe pagină români pro-viață din Capitală, din țară, dar și din diaspora, din Basarabia și Bucovina de Nord.

Aici vor intra Live vorbitorii principali: Eliza-Maria Cloțea, Președinta Studenți pentru viață, Alexandra Nadane, Președinta România pentru viață, Raluca Blejușcă, cântăreață pro-viață și mamă a cinci copii, Lavinia Stan, coach parental și mamă a șase copii, Adelina Fronea, Președinta LifeCall, și Alex Ilie, Director Executiv la Alianța România fără Orfani și tatăl a patru copii adoptați.

Discursurile vor fi urmate, tot pe Facebook, de concertul Live for Life, cu artistele Raluca Blejușcă, Alma Boiangiu, Ioana Picoș și Ana Teodora.

Marșul pentru viață invită românii să vorbească despre criza de sarcină prin care au trecut fără să primească sprijin, despre diagnosticul copilului lor nenăscut și presiunea de a întrerupe sarcina, despre pierderea unei sarcini sau a unui copil la naștere, sau pur și simplu despre un moment de cumpănă în care ajutorul celorlalți a fost esențial.

Pe cei care nu au avut astfel de probleme, Marșul pentru viață îi îndeamnă să privească mai atent în jur: „Vei descoperi că persoanele care s-au confruntat cu aceste probleme nu sunt undeva departe, ci sunt printre noi. Poate unele dintre ele au trecut prin momente critice fără să știi și fără să le poți fi aproape”.

La inițiativa organizatorilor, mărturiile despre criza de sarcină se pot citi și trimite aici și aici. Astfel, scopul primordial al mișcării este conștientizarea problematicii pro-viață la nivelul societății.

Marșul pentru viață propune și o serie de măsuri concrete în sprijinul mamelor și familiilor: înființarea de centre unde femeile în criză de sarcină să beneficieze, la cerere, de consiliere psihologică gratuită și de sprijinul unui asistent social; legiferarea adopției imediat după naștere, după modelele american și australian și valorizarea tuturor celor implicați în adopție; posibilitatea, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul.

Marșul nu promovează interzicerea avortului la cerere, ci o schimbare de mentalitate, atrăgând atenția la efectele avortului în societatea românească. În comunicatele sale, a pus la dispoziție an de an statisticile avortului din România și Republica Moldova, dar și din lume.

Din 1958 și până azi, numărul oficial al copiilor avortați în România (aproape 23 de milioane) a depășit populația actuală a țării. Însă cifrele sunt mult mai mari. Statisticile nu includ avorturile efectuate în clinicile particulare, nici pe cele făcute de româncele care muncesc în Occident și nici avorturile medicamentoase din clinicile de stat și  particulare.

Marșul pentru viață este o mișcare globală care promovează dreptul la viață de la concepție și până la moartea naturală, care a început în SUA în 1974. Marșuri pentru viață se organizează anual în jurul lumii.

Prima ediție românească a avut loc la Timișoara, în 2008. Anul trecut, 670 de localități din România și Republica Moldova au organizat în aceeași zi Marșul pentru viață, dar și alte activități pro-viață în luna martie, care a fost declarată, începând din 2015, Luna pentru viață.

basilica

07-05-2020
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu