Prezentare Biserica de la Draganescu, Capela Sixtina a ortodoxiei Romane:
Album 212 pagini color, coperti cartonate
CUPRINS
Precuvântare, de PS Daniil Stoenescu, Episcop-loctiitor de Vârșeț
Autobiografie, Ieromonahul Arsenie
Geneza picturii
Stare de contemplație
Sfântul Altar
Iconostas
Bolta Naosului
Absida Dreaptă
Absida Stângă
Intrarea
Învierea Domnului
Înălțarea Domnului
Biserica și lumea
Nunta Fiului de Împărat
Aceasta sfanta Biserica cu hramul Sf. Nicolae din satul Draganescu, s-a zidit din temelie in anul 1870, de catre Petru Danescu si Ion Dumitrescu, Biserica veche de lemn fiind luata de apele Argesului cu cimitir cu tot la o revarsare in 1866 cand a fost construit si podul peste noul curs al raului.
S-a restaurat din temelie prin subzidire, inaltarea zidului exterior, construirea boltii din pronaos si arhitectura acoperisului cu cele trei turle, toate din nou, prin osardia si grija preotului Savian Bunescu care a pastorit Biserica din anul 1937, avand sprijinul material al enoriasilor si al altor buni crestini care au cercetat Biserica.
S-a zugravit in tempera de catre ieromonahul pictor Arsenie cu indelunga rabdare (15 ani), cu multa originalitate si documentatie - o smerita marturisire ortodoxa de credinta exprimata plastic - s-a inzestrat cu mobilier, catapeteasma, stranile si usa, sculptate in stejar de catre sculptorul in lemn Ion D. Circei din Grumazesti, jud. Neamt.
S-a sfintit in ziua de 2 octombrie 1983 de catre Prea Sfintitul Episcop vicar Roman Ialomiteanul, delegatul Pre Fericitului Patrirh Iustin Moisescu, cu un sobor de preoti, protoiereu fiind prea cucernicul parinte Sibianu Enache.
La biserica din Drăgănescu, Părintele nostru Arsenie, ca un adevărat părinte neoisihast şi teolog neopatristic, ne-a revelat fundamentele teologiei ortodoxe: conştiinţa atotprezentei lui Dumnezeu, Cel în Treime lăudat, după pilda proorocului, psalmistului şi împăratului David (Psalmul 15, 8), conştiinţa contemporaneităţii noastre cu Hristos cel inviat, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, Care şade de-a dreapta Tatălui şi este impreună cu noi "în toate zille, până la sfârşitul veacului (Matei 28, 20) şi conştiinţa celui dintâi dintre păcătoşi, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel (1 Timotei 1, 15).