Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Tema luniiNr. vizualizari: 6015

România a votat împotriva familiei şi a valorilor tradiţionale la ONU

Natalia Corlean
Tags: ONU; familie; tradiţie;

Duhul secular al vremii (partea a II-a)

 

Lupta împotriva valorilor creştine şi tradiţionale se înteţeşte de la o zi la alta, iar România continuă să calce în picioare aceste valori. După încercările brutale de secularizare a celor din ASUR, după votul parlamentarilor români împotriva consilierii înainte de avort, la New York, pe data de 27 septembrie 2012, delegaţii României trimişi să ne reprezinte la ONU au votat împotriva familiei şi a valorilor tradiţionale.

 Proiectul în cauză, care susţine promovarea drepturilor omului prin valori tradiţionale, a fost iniţiat de Federaţia Rusă şi alte state membre ONU, fiind intitulat: Promovarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale printr-o mai bună înţelegere a valorilor tradiţionale ale umanităţii.

Documentul demonstrează că respectul pentru valorile tradiţionale înseamnă şi respect pentru drepturile omului şi pentru diversitate, valorile tradiţionale neopunându-se respectării drepturilor omului. În schimb, interpretarea occidentală a drepturilor omului este făcută sfidând valorile tradiţionale, care sunt prezentate ca învechite. Această interpretare, care aparţine unei minorităţi dezvoltate, Occidentul, nu ar trebui să fie impuse restului lumii, distrugând tradiţia şi înlăturând religia din contextul social. „Niciun stat sau grup de state nu are dreptul să monopolizeze interpretarea normelor drepturilor omului. Orice tentativă de a impune în calitate de standarde universale a unor interpretări unilaterale se răsfrânge negativ asupra atitudinii oamenilor faţă de concepţia drepturilor omului, înstrăinând-o de mai multe societăţi şi pături largi ai populaţiei. Pe de altă parte, doctrina drepturilor omului nu va avea decât de câştigat de pe urma absorbirii elementelor diverselor culturi. Anume atunci ea va deveni cu adevărat universală”, se spune într-un comunicat de presă publicat de Ministerul de Afaceri Externe al Federaţiei Ruse.

Această rezoluţie se opune politicii occidentale, care promovează individualismul bazat pe consumism şi economie, distrugerea familiei şi înlăturarea religiei din spaţiul public – concepţii a căror impunere este forţată prin puterea economică şi forţa armelor.

 Documentul, supus atenţiei Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului în luna septembrie 2012, a fost elaborat de specialişti din peste 60 de ţări şi pregătit şi cu colaborarea statelor din Liga Arabă – mult mai curajoase în apărarea valorilor decât statele creştine. În urma votului, el a fost adoptat în ciuda împotrivirii SUA şi UE, obţinând 25 de voturi pentru susţinerea documentului, 7 abţineri (printre care şi Republica Moldova) şi 15 împotriva susţinerii lui (printre care şi România).

 Concluzii. Uniunea Europeană, care a primit recent Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2012, nu doreşte valori, ci uniformizare. Iar România, în calitate de membru, respectă cu un zel nebun poruncile politicii ei secularizate, chiar dacă au doar titlul de recomandări. Ducem astfel mai departe genele capului plecat, pe care le-am dobândit în timpul comunismului. Spre deosebire de vechea zicală românească, dacă nu se ridică să îşi afirme identitatea şi să îşi apere valorile, acest cap plecat va fi tăiat. Pentru uniformizare.

  • 25 de state pentru: Angola, Arabia Saudită, Bangladesh, Burkina Faso, Camerun, China, Congo, Cuba, Djibouti, Écuator, Federaţia Rusă, India, Indonezia, Iordania, Kirghizistan, Kuweit, Libia, Malaisia, Maldive, Mauritania, Filipine, Qatar, Senegal, Thailanda, Uganda.
  • 15 state contra:  Austria, Belgia, Botswana, Costa Rica, Spania, Statele Unite, Ungaria, Italia, Mauritius, Mexic, Norvegia, Polonia, Cehia, România şi Elveţia.
  • 7 state s-au abţinut: Benin, Chile, Guatemala, Nigeria, Peru, Moldova şi Uruguay.

foiaa votului

02-10-2012
Citeste si:De acelasi autor:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
Niki - 04-11-2012:

Imi pare tare rau ca am aflat asa ceva. Sper sa nu fie prea tarziu cand isi vor da seama ce au facut. ``Diavolul amageste pe prosti. Prosti suntem toti, dar nu pana la capat, ne mai trezim, unii se mai trezesc``.

gheordunescu - 04-11-2012:

Am trait sa o vad si pe aceasta. Din 1977, de cand faceam parte dintr-un cerc de cercetare, unde accentul se punea fara doar si poate pe aspectul MORAL al poporului roman, fiind considerat dealungul secolelor un popor pudic, unde celula de baza a UNEI SOCIETATI CIVILIZATE SI EMANCIPATE , a fost este si va fii FAMILIA. NU ma mai surprinde nimic azi cand vedem cate se intampla in lume si din ce in ce si in ROMANIA. Aceste fenomene,scapate de sub control... va fi cel mai mare cataclism din lume, atat pentru ROMANIA, cat si pentru celalate state care au scapat de sub control MORALIATATEA , in urmatoaea perioada , dac nu se va interveni "in forta,, pentru a stopa lucrurile de respect si aspect , apartinând spiritualitatii de MORALITATE , nici nu vreau sa ma gandesc la sfarsitul , ce apocaliptic si naucitor si eplozibil de distrugerea umanitatii, a caracterelor, dar mai cu seama a valorilor UMANEl.

Nicolae Ene - 04-11-2012:

Din lista de mai sus lipsesc unele state (ex. Germania, Franta, Marea Britanie). Acestea nu au participat la vot?

Natalia Corlean - 04-11-2012:

@Nicolae Ene Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului este format din 47 de membri (din totalul de 193) - aleşi prin rotaţie, pentru un mandat de câte 3 ani. Găsiţi o listă a membrilor actuali, ca şi anul când expiră mandatul fiecăruia, aici: http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/Pages/CurrentMembers.aspx