Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3636

Moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul în Bulgaria

Tags: Ioan Botezătorul; moaşte; Bulgaria;
Moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul în Bulgaria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sub podeaua unei biserici antice de pe insula Sveti Ivan (Sfântul Ioan) din Bulgaria arheologii au găsit, în anul 2010, câteva rămăşiţe umane (în imagine în sensul acelor de ceasornic): un arşic, un cubitus, un dinte şi o parte din craniu (împreună) şi o parte dintr-o coastă.
Recent, cercetători de la Universitatea Oxford (Marea Britanie) le-au datat cu carbon ca fiind din secolul I d. Hr. Alte indicii le-au sugerat arheologilor că ar putea fi vorba de Sf. Ioan Botezatorul. Alături de oase, care se aflau într-un sarcofag de marmură, arheologii au găsit o piatră vulcanică, cu o inscripţie în greaca veche care vorbeşte de Sfântul Ioan Botezatorul. Textul face referire şi la “servitorul Domnului, Toma”, cel care a adus probabil în Bulgaria preţioasele rămăşiţe. Una din bisericile vechi (sec. X) este închinată Sfântului Ioan Botezătorul, iar insula îi poartă numele (Sveti Ivan – Sfântul Ioan) din aceeaşi perioadă.
O analiză mai atentă a demonstrat că piatra provine din Turcia. În orasul antic Antiohia, din Turcia, a fost păstrată până în secolul al X-lea mâna dreaptă a lui Ioan Botezătorul, care în prezent se află în muzeul Topkapi din Istanbul (unde am şi fotografiat-o, de altfel, în ianuarie 2000, n.red.) Potrivit crestinortodox.ro, Biserica Ortodoxă Bulgară a recunoscut oficial autenticitatea acestor moaşte.
29-06-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu