Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3242

Colaborare între Patriarhia Română, Ministerul Educaţiei şi Ministerul de Interne

Tags: şcoala;
La 24 aprilie 2012, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti a avut loc semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Patriarhia Română şi Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru utilizarea în interesul elevilor a şcolilor închise prin comasare.
Protocolul a fost semnat de Prea Fericitul Părinte Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de Cătălin Ovidiu Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, şi de Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor. La eveniment a fost prezent şi Prea Sfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal.
Pentru ca şcolile dezafectate să nu rămână în paragină, ele vor fi folosite de copiii satului prin grija preotului, a consiliilor locale şi a primarilor din localităţile respective. Copiii vor beneficia aici, după orele de şcoală, de un program educaţional şi recreativ. In felul acesta clădirile vor fi menţinute în stare de funcţionare pentru timpul în care se va reveni la relocarea copiilor care au plecat din sate spre alte şcoli şi pentru alte generaţii de copii, a explicat pentru presă Părintele prof. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal.
Pentru aplicarea protocolului, Ministerul de Interne se obligă să faciliteze dialogul Patriarhiei cu administraţiile publice locale. De asemenea, primăriile vor fi sprijinite în implementarea activităţilor educative desfăşurate de unităţile de cult, asigură ministrul Gabriel Berca.
La rândul său, Ministerul Educaţiei va sprijini activităţile ce vor avea loc în spaţiile respective şi va încerca să motiveze cadrele didactice care vor desfăşura activităţi cu copiii în program de voluntariat.
Urmează ca în perioada următoare să fie identificate şcolile care vor putea fi folosite pentru aplicarea acestui protocol. Este vorba de şcolile din satele cu un număr mic de copii de vârstă şcolară, care au fost înscrişi la şcolile din centrele de comună.
Protocolul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitate de prelungire. (Viaţa Cultelor nr. 935-936, 30 Aprilie 2012)
27-05-2012
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu
george - 04-06-2012:

un lucru bun,asa vor fi salvate de la degradare si in acelasi timp pot fi de folos copiilor. bine ca nu s-au transformat in baruri sau discoteci stricatoare de trup si mai ales de suflet.