Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 2418

Știri externe - iunie 2017 (EXT)

Tags: Brancoveanu; homosexualitate;

RUSIA: Minune! O icoană a Maicii Domnului adusă la malul Mării Negre de 12 delfini

Un eveniment neobișnuit, care  amintește de cele scrise în Viețile Sfinților, s-a întâmplat, recent, la malul Mării Negre. Evenimentul încărcat de spiritualitate s-a petrecut în Rusia, la Soci, notează publicația rusească soborjane.ru. Un grup de 12 delfini au adus la țărmul Mării Negre o icoană a Maicii Domnului, sub privirile uimite a oamenilor care se aflau pe plajă. Remarcabil a fost faptul că un grup de 12, exact numărul Apostolilor lui Iisus Hristos au a adus icoana la mal. Delfinii s-au apropiat de ţărm, au împins un obiect acoperit de mal, apoi s-au întors în largul mării.

Ce la prima vedere părea o bucată de scândură veche de lemn, după ce s-a curățat nămolul s-a descoperit o icoană înfățișând-o pe Fecioara Maria. Evenimentul a fost făcut public de un colonel al armatei ruse și de soția lui, care au fost de față la acest eveniment. Au luat obiectul, l-au curățat și atunci au văzut ce era de fapt obiectul misterios adus la mal. Trebuie remarcat faptul că nimeni nu știe cum a ajuns icoana în adâncul Mării Negre, dar la fel de misterios rămâne și modul cum au transportat-o delfinii până la țărm. Militarul rus a dus icoana la Moscova, acum ea fiind ținută la Patriarhie. Sursa: soborjane.ru

GEORGIA: O stradă din Tbilisi va purta numele Sfântului Constantin Brâncoveanu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit la Reşedinţa Patriarhală, în vizită de rămas bun, pe Excelenţa Sa domnul Ilia Giorgadze, Ambasadorul Georgiei în România. La încheierea întrevederrii din 14 iunie 2017, ca semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea fructuoasă desfăşurată în ţara noastră, Patriarhul României a conferit Excelenţei Sale Ordinul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul pentru mireni. Demnitarul a precizat că unul din proiectele sale viitoare este acela de a da numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu unei străzi din Tbilisi, capitala Georgiei.

Am promis Preafericirii Sale că în orice demnitate voi continua activitatea mea de acum înainte voi sprijini şi impulsiona relaţiile Bisericii Ortodoxe Române şi ale Bisericii Ortodoxe Georgiene şi, desigur, relaţiile dintre popoarele noastre, a declarat pentru Ziarul Lumina Ilia Giorgadze. Avem proiecte concrete în viitor, cum ar fi numirea unei străzi din Tbilisi, capitala Georgiei, cu numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu; de asemenea, să continuăm şi să intensificăm pelerinajele credincioşilor ortodocşi români în Georgia, desigur şi ale credincioşilor ortodocşi georgieni în România, a adăugat Excelența Sa.

GRECIA: Icoana Maicii domnului prodromița plânge din 18 iunie, în Muntele Athos

 

SCOȚIA: Biserica Episcopaliană Scoțiană recunoaște "căsătoria" intre persoane de același sex

"Sinodul general al Bisericii Episcopaliene Scoțiene a votat astăzi în favoarea modificării canonului Bisericii privind căsătoria, pentru a elimina definiția căsătoriei între bărbat și femeie și a adăuga o noua secțiune care recunoaște că există înțelesuri diferite ale căsătoriei, prin care i se permite, de acum, clerului să oficieze cununii pentru cuplurile de același sex, precum și cuplurile de sex opus". Cu toate acestea, conform aceluiași comunicat, niciun membru al clerului nu va fi obligat să slujească la cununia unui cuplu de același sex, daca simte ca ar avea probleme de conștiință.

Biserica Episcopaliană Scoțiană devine, astfel, prima Biserică majoră creștină din Regatul Unit, care permite "căsătoriile" între persoane de același sex. (Sursa: LONews) 

ANGLIA: Co-liturghisire arhierească de praznicul Rusaliilor

În ziua praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Grigorie, Arhiepiscopul de Thyateira și Marea Britanie (Patriarhia Constantinopolului) a prezidat Sfânta Liturghie în Biserica sârbească Sfântul Sava din Londra, Marea Britanie. Din soborul slujitor au făcut parte arhierei din diferite Biserici Ortodoxe surori, informează site-ul spclondon.org. Din sobor au făcut parte: Înaltprasfințitul Părinte Elisei de Sourozh (Biserica Ortodoxă Rusă); Înaltpreasfințitul Părinte Dositei de Marea Britanie și Scandinavia (Biserica Ortodoxă Sârbă); Înaltpreasfințitul Părinte Zenon, Arhiepiscop de Dmanisi (Biserica Ortodoxă Georgiană); Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Episcop-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei (Biserica Ortodoxă Română); Preasfințitul Părinte Atanasie, Episcop de Tropaeou (Patriarhia Ecumenică).

Credincioșii prezenți la slujbă au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Teofan Zăvorâtul aduse de la mănăstirea rusească Vishenski. Aducerea moaștelor a avut loc cu binecuvântarea Înaltprasfințitul Părinte Elisei. În cuvântul rostit în data de 5 iunie 2017, Arhiepiscopul Grigorie a evidențiat faptul că fiecare creștin trebuie să fie puternic în credință pentru a putea depăși dificultățile pe care le întâmpină. De asemenea, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru pacea în lume și pentru unitatea Bisericii. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Dositei a mulțumit tuturor pentru participare. Totodată, ierarhul și-a exprimat speranța că vor mai exista astfel de coliturghisiri care indică unitatea Ortodoxiei.

VATICAN: Papa Francisc îi cheamă pe creştini, evrei şi musulmani să se roage împreună pentru pace

Papa Francisc i-a chemat miercuri pe creştini, evrei şi musulmani să se roage împreună pentru pace joi, 8 iunie, data aniversară a întâlnirii sale istorice din 2014 de la Vatican cu preşedintele israelian de atunci, Shimon Peres, şi cel palestinian Mahmoud Abbas. ''În epoca noastră, este atât de multă nevoie să ne rugăm - creştinii, evreii şi musulmanii - pentru pace'', a declarat suveranul pontif în încheierea audienţei sale tradiţionale din piaţa Sf. Petru. Papa a reamintit că joi la ora 13:00 (11: GMT) este reluată în lume iniţiativa ''un minut pentru pace'', un moment de rugăciune referitor la întâlnirea sa cu fostul preşedinte israelian Shimon Peres, decedat în 2016, şi cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas. În 2014, cei trei lideri s-au rugat împreună şi au plantat simbolic un măslin în grădinile Vaticanului. Vaticanul a definit atunci întâlnirea ca o ''invocare pentru pace'' pentru a evita să fie asimilată unei rugăciuni interreligioase care să ridice probleme greu de rezolvat celor trei religii. -– Agerpres, 7 iunie 2017

AUSTRIA: Încă o țară europeană interzice purtarea vălului islamic

Purtarea vălului islamic în spațiile publice va fi interzisă în Austria începând de la 1 octombrie, măsură pe care coaliția centristă aflată la putere a decis să o ia în fața progreselor extremei drepte, transmite vineri AFP. Interdicția, care se referă la vălul integral — burqa sau niqab — și funcționează deja în țări ca Franța, Belgia, Bulgaria, precum și în unele regiuni din Elveția, face parte din "legea integrării" votată la jumătatea lunii trecute de parlamentul de la Viena. Încălcarea acestei prevederi urmează să fie sancționată cu o amendă de până la 150 de euro. Măsura a generat intense dezbateri în Austria, mai ales în rândul comunității musulmane, iar președintele țării, ecologistul liberal Alexander Van der Bellen, care a promulgat textul vineri, a apreciat că "nu este o lege bună", scrie Agerpres. (Sursa: Digi 24)

CEDO: O sentinţă nefăcută publică de către presă

În 9 iunie 2016 Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg (Franţa) - CEDO a decis respingerea căsătoriei homosexuale ca fiind un drept al omului. Deşi a trecut un an presa aproape că nu a amintit nimic despre această decizie importantă, decizie care întăreşte (pentru cine mai era nevoie!) conceptul tradiţional al căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. Decizia a fost luată în unanimitate, ceea ce arată că va fi foarte puţin probabil ca ea să se schimbe prea curând.

LINKURI la Știri:

Patriarhul Ecumenic, Doctor Honoris Causa la Tuebingen – Basilica

Moaștele Sfântului Nicolae, port-drapel al relațiilor dintre Biserica rusă și Vatican  - Român Ortodox în Franța

Noi sfinți în calendarul ortodox al Bulgariei – Basilica 

 

 

 

17-06-2017
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu