Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3453

Sinodul din Creta nu a vătămat, mai mult vatămă schisma din Biserică - PS Atanasie de Limassol

Tags: sinod panortodox; căsătorie;

 

  • PS Atanasie de Limassol: Sinodul din Creta nu a vătămat, mai mult vatămă schisma în Biserică

Mitropolitul Atanasie de Limassol (Biserica Ortodoxă a Ciprului) a acordat un interviu pentru Doxologia.ro în care a vorbit despre Sfântul și Marele Sinod care a avut loc în Creta anul acesta.

„Cred că nu a vătămat acest sinod, dar mai mult vatămă schisma în Biserică. Acesta este pericolul. Să nu ne înșelăm și să luăm hotărâri la repezeală, creând astfel schisme și certuri în Biserică. Asta ar fi tragic, pentru că ne-ar costa mântuirea noastră. Creștinii rămân creștini în Biserică, mergem înainte în mod normal, uniți cu episcopii noștri, cu preoții noștri, cu păstorii Bisericii. Dacă acest sinod  a lucrat bine, Dumnezeu îl va binecuvânta și-i va da dreptate. Dacă a lucrat în mod rău, Dumnezeu va avea grijă să fie dat la o parte, după cum s-a întâmplat cu multe sinoade din istorie care erau tâlhărești sau chiar eretice”, a spus Părintele Mitropolit.

Mitropolitul Atanasie a participat la lucrările Sfântului și Marelui Sinod ca membru al Delegației Bisericii Autocefale a Ciprului. Mitropolitul Atanasie de Limassol a fost ucenic al unor mari părinţi duhovniceşti precum Sfântul Paisie Aghioritul şi Efrem Katunakiotul și este unul dintre cei mai mari predicatori din Biserica Ortodoxă a Ciprului.

Interviul video îl puteţi urmări mai jos: 

 

  • Adunarea Episcopilor Ortodocși din Oceania reafirmă sacralitatea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie

Joi, 8 decembrie 2016, a avut loc a 6-a ședință a Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din Oceania. Ședința a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din Sydney. Conform Regulamentului de Funcţionare a Adunărilor Episcopale în Diaspora Ortodoxă, şedinţa adunării a fost prezidată de reprezentantul Patriarhiei Ecumenice, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Stylianos. La şedinţă au participat ierarhii canonici ai Eparhiilor ortodoxe din Australia şi Noua Zeelandă, între care și Episcopul Mihail reprezentând Patriarhia Română.

În cuvântul rostit la deschiderea primei sesiuni, președinteleAdunării Episcopale a făcut referire la faptul că anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la întronizarea Sanctității Sale Bartolomeu ca Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic. De asemenea, a urat bun venit ca membru al Adunării Episcopale a Australiei, Noii Zeelande şi Oceaniei, noului episcop sârb, Preasfințitul Părinte Siluan.

Arhiepiscopul Stylianos a subliniat importanța organizării și desfășurării Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. El a continuat spunând că după multe secole, cu efortul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, al Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale și cu participarea unui număr mare de ierarhi, s-a afirmat unitatea Bisericii Ortodoxe în lume. De asemenea, s-a oferit oportunitatea de a discuta despre condițiile dificile în care Biserica Ortodoxă trebuie să se afirme, într‑o lume secularizată și plină deprovocări. La aceste provocări, Biserica Ortodoxă este chemată să răspundă și să povățuiască poporul binecredincios.

După susținerea sesiunilor de lucru, a fost întocmit Comunicatul în care sunt evidențiate temele dezbătute privind problemele pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă în Australia și Noua Zeelandă:

  • Sacralitatea căsătoriei dintre un bărbatși o femeie trebuie manifestată în viața de cuplu, binecuvântată de Dumnezeu prin Taina Sfintei Cununii;
  • Programa școlară bazată pe principii creștine, prin care copilul poate să se formeze;
  • Canonicitatea clericilor din Australia;
  • Capelanii ortodocși universitari;
  • Raportul privind capelanii ortodocși din spitale.

Episcopii au denunțat orice formă de violență care se face în numele religiei. De asemenea, au adresat un apel către toată lumea pentru a manifesta și cultiva respectul reciproc, indiferent de rasă, limbă, religie sau convingeri personale. (Sursa: basilica.ro)

 

 

13-12-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu