Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1425

Prima Bancă de alimente din România înfiinţată cu ajutorul Bisericii Ortodoxe

Tags: Biserică şi stat; Biserica Ortodoxă; alimente;
Prima Bancă de alimente din România înfiinţată cu ajutorul Bisericii Ortodoxe

 

Banca de alimente, o mână de ajutor întinsă oamenilor săraci

La propunerea Primarului General, Consilierii Generali au aprobat în unanimitate proiectul care prevede trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (D.G.A.S.M.B.) în scopul dezvoltării Băncii de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale. Primarul General, Gabriela Firea: ”Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are nevoie de un spaţiu pentru înfiinţarea unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor: banca de alimente, cantina socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi. Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adică o locaţie,  pentru preluarea, depozitarea şi distribuirea alimentelor oferite de producător şi marile lanţuri de retail categoriilor de persoane nevoiaşe care ar putea beneficia de aceste alimente.”

Acest proiect este cu atât mai oportun, cu cât zilele acestea se discută în Senat adoptarea unei inițiative legislative, menite să reducă risipa alimentară atât la nivelul procesatorilor și distribuitorilor, cât și la nivelul populației în general. Pentru o parte din activitatile bancii de alimente, D.G.A.S.M.B. va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene, în acest sens solicitând expertiză din partea Asociației Europene a Băncilor de alimente, informează Evenimentul Zilei

Prima Bancă de alimente din România înfiinţată cu ajutorul Bisericii Ortodoxe în Sectorul 6 al Capitalei

În incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală „Conacul Golescu-Grant”, din Bucureşti, a avut loc la 7 decembrie 2016, lansarea proiectului Banca Locală de Alimente Sector 6. Proiectul este realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (DAGSP), în parteneriat cu Asociaţia Diaconia – Sector 6.

Banca Locală de Alimente Sector 6 este prima instituţie de acest gen înfiinţată de o autoritate locală din România, în conformitate cu principiile Federaţiei Europene a Băncilor de Alimente – o platformă a Uniunii Europene ce reuneşte 70 de organizaţii, fiind centrată pe prevenirea risipei pe lanţul valoric alimentar, pe cooperarea intersectorială protecţie socială. Proiectul beneficiază de un teren generos, pus la dispoziţie de Biserica Ortodoxă Română.

Prin intermediul noului nostru proiect, conceptul, vehiculat în ultimul timp, se aplică şi în domeniul consumului de resurse. Avem deja o serie de actori economici care şi-au anunţat intenţia de a ne sprijini şi vreau să îi îndemn pe toţi colegii mei din ţară, de la nivelul autorităţilor locale, să ne urmeze exemplul şi să apeleze la experienţa noastră în implementarea acestui tip de program. Este foarte important parteneriatul pe care Consiliul Local, Primăria Sector 6 prin DAGSP Sector 6 l-a dezvoltat și l-a promovat cu Asociația Diaconia. Vreau să mulțumesc pe această cale părintelui Costel Burlacu pentru sprijin. 5000 de mp2 sunt puşi la dispoziţie de Biserica Ortodoxă Română unde, prin acest parteneriat cu DAGSP, vom avea această bancă de alimente, a declarat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Banca Locală de Alimente Sector 6 vine în întâmpinarea nevoilor de hrană ale persoanelor defavorizate, fie că e vorba de mame cu copii, persoane vârstnice, şomeri sau persoane cu handicap.

La rândul său, părintele protoiereu Costel Burlacu a amintit semnificaţia zilei de 7 decembrie, zi în care este sărbătorită Sfânta Filofteia de la Curtea de Argeş. Părintele a evidenţiat că de multe ori această muceniţă, atunci când ducea mâncare tatălui ei la câmp o parte o dădea unor oameni săraci”, şi a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română nu este indiferentă la nevoile oamenilor”.

Biserica nu rămâne indiferentă faţă de nevoile pe care comunitatea le are. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat înalta binecuvântare, sprijină şi este interesat în mod direct ca toate colaborările pe care noi le avem cu DAGSP Sector 6 să se desfăşoare în condiţii optime. De aceea, Biserica, prin Arhiepiscopia Bucureştilor şi Asociaţia Diaconia Sector 6, pune la dispoziţie terenul pentru construirea acestui proiect în folosul comunităţii. Nădăjduim că acest proiect va aduce multă bucurie, linişte şi speranţă pentru toţi cei care se află în nevoi. Arhiepiscopia Bucureştilor se implică direct pentru desfăşurarea acestui proiect în condiţii cât mai bune. Mulţumim Primăriei Sector 6, Consiliului local şi, în special, DAGSP Sector 6, pentru toate proiecte pe care Biserica le are cu aceste instituţii, proiecte care au adus multă bucurie şi linişte pentru cei care beneficiază de ele, a spus părintele Costel Burlacu.

Se estimează că, prin intermediul Băncii Locale de Alimente Sector 6, peste 35.000 de persoane vulnerabile din comunitate vor beneficia, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, de alimentele necesare traiului de zi cu zi, se arată în știrea postată de basilica.ro.

foto: logo Banca de alimente a Crucii Rosii

11-12-2016
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu