Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 1680

Știri externe - august 2014 (EXT)

Tags: ;

 

IRAK: Prigoana creștinilor din Irak atinge paroxismul: turma cea mică se risipește

În ultimele zile, 100.000 de creştini au fost nevoiţi să plece din localităţi din nordul Irakului, ocupate de Statul Islamic. Numai din oraşul irakian Qaraqosh, inima civilizaţiei creştine din regiunea Ninive, cele 1.700 de familii creştine au fost puse să aleagă: să se convertească la islam sau să părăsească oraşul. Majoritatea au ales să plece, luând cale Kurdistanului vecin –  ţară islamică dar care, în ultimele zile, s-a arătat solidară cu creştinii din Irak. În acest context, Louis Sako, Patriarhul Bisericii Caldeene a trimis un mesaj fraţilor creştini din întreaga lume, prin care ne aduce la cunoştinţă starea din Irak: „Este un dezastru umanitar. Bisericile din oraşele ocupate au fost sparte, iar crucile au fost date jos de pe acoperişuri, 1.500 de manuscrise au fost arse, creştinii crucificaţi… Mai mulţi creştini din oraşele Alep şi Rakka au fost crucificaţi în ultimele luni de jihadiştii care deţin controlul în zonă. La Alep, nouă oameni acuzaţi de părăsirea credinţei islamice au fost răstigniţi în public. Unul dintre ei a reuşit să supravieţuiască, după ce a fost crucificat pentru opt ore. Trupurile altor creştini au fost lăsate în piaţa principală a oraşului timp de trei zile, pentru ca locuitorii să afle că Statul Islamic deţine puterea şi trebuie să se convertească sau să plătească… Turma noastră se risipeşte!”

IRAK - SIRIA: Creștini sirieni și irakieni vânduți pe internet ca sclavi

Jurnalistul sirian Raymond Ibrahim a publicat, pe pagina sa de socializare online, existenţa unor anunțuri înspăimântătoare. Statul Islamic al Irakului şi Levantului vinde, pe post de sclavi, mai mulţi creştini din Mosul. Peste o sută de oameni care au fost răpiți din Siria şi Irak au fost fotografiaţi nud, cântăriţi şi măsuraţi. Apoi, fotografiile şi datele de identificare au fost postate pe mai multe surse electronice. Majoritatea persoanelor scoase la vânzare sunt supravieţuitori ai unui conflict din aeroportul Yazidi, acolo unde soldaţii islamici au măcelărit mai mulţi bărbaţi creştini, dar şi kurzi – femeile şi copiii fiind luaţi ostatici. Muhammad Khuzai, secretarul general adjunct al Semilunii Roșii din Irak, a numit incidentul de pe aeroportul Tal Afar, „o crimă împotriva umanității”, cerând autorităților internaţionale implicarea în situaţia îngrijorătoare din Irak.

IRAK: Andrei, martir pentru Hristos la numai 5 ani

Veştile zilnice de la fraţii creştini din Irak înfioară! Jurnalistul sirian Raymond Ibrahim, preluat apoi de către Christian Post, prezintă mărturia unui preot creştin din Qaraqosh, oraş irakian ce a fost cucerit de către Statul Islamic. În timpul asediului, câţiva copii creştini au fugit din faţa soldaţilor jihadişti şi s-au refugiat în Biserica Sfântului Gheorghe. Au fost urmăriţi de trei soldaţi, care le-au promis libertatea şi alte câteva dulciuri, în schimbul părăsirii bisericii. Unii au acceptat, numai Andrei, un băieţel de cinci ani, a rămas agăţat cu mâinile de o strană. Ştia ce îl aşteaptă, dacă se predă – sclavie şi convertire forţată la islam. Râvna inocentă a lui Andrei a făcut ca soldaţii să se înfurie. L-au prins şi l-au tăiat în jumătate… în biserica martirului Gheorghe, un alt tânăr care a ales să moară pentru Hristos! „Suntem cu toţii în lacrimi!”, mărturiseşte preotul chaldeean al Bisericii Sfântul Gheorghe. „Am văzut trupul copilului sfârtecat şi aruncat pe podeaua bisericii… Eu l-am botezat… Pe acest băiețel l-au numit după mine, Andrei”. (sursa: doxologia.ro)

VATICAN: Mărturisitoarea creștină din Sudan, primită în audiență de Papa Francisc

Purtătorul de cuvânt de la Vatican, Federico Lombardi, a declarat presei că Ibrahim și familia sa au fost primite în Santa Marta pentru jumătate de oră, timp în care pontiful i-a mulțumit pentru mărturisirea credinței și perseverența sa. Întâlnirea a fost un semn al apropierii dintre toți cei care pătimesc pentru credință și sunt practicanți ai acesteia. Este un gest care trece dincolo de o simplă întâlnire și devine un simbol, a adăugat Lombardi.

Femeia creștină de origine sudaneză, condamnată la moarte pentru apostazie de la religia musulmană în mai și eliberată ulterior, a ajuns la Roma în dimineața zilei de 24 iulie. Potrivit Reuters, un oficial italian a declarant că Meriam Ibrahim s-a aflat într-un avion însoțită de ministrul adjunct Italiei pe probleme externe, Lapo Pistelli. Ibrahim, în vârstă de 27 de ani, a fost eliberată pe 23 iunie după ce cazul său a fost anulat. În 24 de ore, fusese reținută la aeroportul Khartoum, când se pare că încerca să părăsească țara cu documente false. Soțul său, Daniel Wani, este un creștin din Sudanul de Sud cu cetățenie americană, care, de pe 26 iunie, locuiește împreună cu cei doi copii ai lor la ambasada din Khartoum. Parlamentul European a dat o rezoluție pe 17 iulie prin care a condamnat cazul, spunând că tratamentul său a fost unul degradant și inuman.(sursa: doxologia.ro)

ITALIA: Sfânta Liturghie publicată și în limba italiană

Creştinii ortodocşi din Italia au un nou motiv de bucurie a credinţei, prin traducerea şi publicarea în italiană a rânduielii Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Hrisostom şi a Sfântului Vasile cel Mare. Această lucrare s-a realizat de către Administraţia parohială ortodoxă din cadrul Patriarhiei Moscovei în Italia şi este rezultatul unui mare număr de ani de lucrare şi osteneală. Comisia de traducere este formată din clerici ortodocşi dar şi din lingvişti profesionişti, pentru a realiza o traducere care să păstreze fidelitatea faţă de originalul grecesc al Liturghiilor. Lucrarea a fost publicată cu binecuvântarea Episcopului Marcu de Yegorovsk la Editura Dehoniane din Bologna.

Cartea este destinată tuturor ortodocşilor din Italia dar şi celor care vor să descopere bogăţia teologică a Liturghiilor ortodoxe. Astfel, ortodoxia, enclavizată fără voia ei din considerente de naţiune şi de diaspora, devine astfel o forţă de sine stătătoare şi unitară în ţările din occident, acolo unde românii, ruşii, bulgarii, sârbii şi alte naţiuni ortodoxe se roagă şi în italiană, împreună cu italieni nativi care descoperă frumuseţea şi adevărul Ortodoxiei. (sursa: doxologia.ro)

ONU - Geneva: Refuzând să recunoască dreptul la viață al copiilor nenăscuți, Comisia Drepturilor Omului a ONU se descalifică

Comisia ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC) s-a dovedit a fi improprie slujirii scopului său prin faptul că a atacat drepturile unei părți a familiei umane și a încercat să nege ființelor umane cele mai vulnerabile de pe pământ drepturile lor fundamentale. Comportamentul membrilor acestei Comisii de la Geneva, manifestat la mijlocul lunii iulie, a fost rușinos. ONU este adesea criticată pentru incapacitatea sa de a face față conflictelor internaționale, pentru că este de fapt un „tigru fără dinți”, și pentru incapacitatea sa de a investiga frauda, corupția și alte abuzuri. Cu toate acestea, prin solicitarea sa adresată Irlandei, ca această țară să facă avortul disponibil pe scară largă, UNHRC și-a ratat misiunea sa primordială și întreaga sa rațiune de a fi este pusă la îndoială.

Cel mai rău dintre toate, Comisia ONU, în mod deliberat, nu reprezintă în niciun fel legămintele drepturilor omului, încercând să justifice uciderea copiilor nenăscuți și să susțină că aceștia nu sunt „oameni pe deplin” (se pare că, de fapt, cei din Comisia ONU nu mai sunt ”oameni pe deplin” și deci nu mai au ce căuta acolo, nu mai au cum să ne spună ei care sunt drepturile omului!). De fapt, Pactul privind drepturile civile și politice, utilizat de către membrii UNHCR pentru a face presiuni pentru avort, nu menționează avortul deloc, dar spune, în Articolul 6, că: „Orice ființă umană are dreptul inerent la viață. Acest drept trebuie să fie protejat prin lege. Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de viața lui”. Pentru a ocoli acest articol, comisia a susținut că un copil nenăscut nu e o ființă umană, nici membru deplin al familiei umane, o poziție care ignoră complet fundamentele biologice sau orice înțelegere științifică, și care este absolut ridicolă.

De fapt, nu există niciun „drept” la avort în dreptul internațional, dimpotrivă, dreptul la viață al oricărei persoane este pe larg acceptat și afirmat. Desigur, acest ultim dezastru de la ONU era de așteptat, iar ipocrizia manifestată prin țintirea copiilor nevinovați era previzibilă din partea birocraților pro-avort de la ONU, care se lăfăie la nesfârșit în poziții și numiri comode, pe banii contribuabililor. O comisie adevărată a drepturilor omului recunoaște drepturile oricărei ființe umane – fără excepție. (sursa: culturavietii.ro

06-08-2014


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu