Cookies de analiza a traficului sunt inactive, dar pot fi activate prin click pe Accept | Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 3905

Ştiri interne pe scurt (septembrie 2013)

Tags: ;
Ştiri interne pe scurt (septembrie 2013)
31 august, Ziua Limbii Române
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la 19 februarie 2013 un proiect de lege prin care data de 31 august a fost instituită ca "Zi a Limbii Române". Ziua Limbii Române urmează să fie sărbătorită de autorităţile publice din România şi de reprezentanţele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau alte instituţii româneşti din străinătate, "prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative şi artistice cu caracter evocator sau ştiinţific consacrate istoriei limbii române". De asemenea, actul normativ stipulează ca în ziua de 31 august să fie arborat Drapelul României iar Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune să reflecte în programele lor manifestările dedicate acestei zile. (sursa: rtv.net)
ASUR reîncepe atacul asupra orei de religie
Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a anunţat că demarează şi în acest an "campania împotriva îndoctrinării religioase în şcoli, printr-o acţiune de informare a părinţilor şi elevilor asupra statutului orelor de religie" iniţiată în septembrie 2011. ASUR doreşte să convingă părinţii să retragă copiii de la orele de religie prin semnarea unei cereri în acest sens. Săptămâna aceasta, grupuri de voluntari împart materiale în şcoli din Timişoara, Brăila, Botoşani şi Bucureşti.  (HotNews.ro) 
Nota red.: Îi îndemnăm pe părinţi să nu dea curs acestor false preocupări ale umaniştilor pentru viitorul copiilor. Viaţa este dată de Dumnezeu, copiii sunt un dar de la El şi ne este de folos să ascultăm îndemnul: „Lăsaţi copiii să vină la mine!”. Cine doreşte să diferenţieze participarea la slujbele bisericii de frecventarea orelor de religie rupându-le una de cealaltă, greşeşte. Orele de religie le furnizează elevilor informaţii şi clarificări esenţiale pentru înţelegerea vieţii duhovniceşti, a vieţii bisericeşti şi a vieţii morale şi creştineşti în general.
PRO TV, dat în judecată pentru difuzarea emisiunii privind „nunta” gay
Societatea civilă creştină, reprezentată de 30 de ONG-uri, cu susţinerea publică a ÎPS Ioan Selejan, a protestat şi solicitat postului de televiziune PRO TV să nu difuzeze emisiunea „Patru nunţi şi o provocare”, în cadrul căreia era mediatizată o primă „nuntă” gay în România. Demersul ONG-urilor a fost dus şi în instanţă, iar pe 5 septembrie 2013, Asociaţia Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi şi Alianţa pentru Demnitate Naţionalăau dat în judecată PRO TV pentru a opri difuzarea emisiunii prin decizie judecătorească. Din păcate, acţiunea din instanţă a fost amânată, iar emisiunea fost dată pe post scandalizând telespectatorii din România. (ro.stiri.yahoo) 
TVR se retransmite în Republica Moldova
Operatorii de cablu din Republica Moldova vor retransmite din nou TVR, după şase ani de întrerupere, iar cei din România vor retransmite televiziunea publică de la Chişinău, Moldova 1, potrivit unui document avizat favorabil de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Retransmiterea celor două posturi TV are caracter obligatoriu pentru firmele de cablu. CNA a analizat favorabil, în şedinţa din 10 septembrie, o adresă de la Ministerul Afacerilor Externe privind Memorandumul cu tema „Negocierea şi semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici”.
Cardurile electronice de sănătate ar urma să fie distribuite prin poştă şi primării
 
Proiectul de lege care prevede modul în care se va face distribuţia cardurilor de sănătate a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, cei interesaţi putând să facă propuneri timp de 10 zile. Potrivit proiectului care modifică legea privind reforma sănătăţii, postat pe site-ul MS, distribuţia cardurilor către salariaţi se realizează prin primării şi serviciile locale de evidenţă a populaţiei, pentru mediul rural şi localităţile urbane cu o populaţie de până la 15.000 de locuitori, dar şi prin serviciile poştale, pentru mediul urban şi localităţile cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori.
 
Cardurile pot fi distribuite şi prin casele de asigurări de sănătate, numai în situaţia în care nu se poate realiza în modalităţile anterioare. Cheltuielie necesare pentru producerea soluţiilor informatice pentru administrarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi cheltuielile pentru distribuţia acestuia prin serviciile poştale se suportă de CNAS, din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se arată în proiect. (Agerpres)
 
UDMR Covasna a sesizat FIFA privind "atitudini antimaghiare" la meciul Romania – Ungaria
Conform Mediafax, Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi "Miko Imre" din cadrul UDMR Covasna a trimis o scrisoare preşedinţiei FIFA în care atrage atenţia asupra unor "atitudini antimaghiare" la meciul Romania-Ungaria, disputat de curând pe Arena Naţională din Bucureşti. Semnatarii scrisorii solicită ca FIFA să ia "o poziţie fermă" faţă de cei care stârnesc "atmosfera antimaghiară". "Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul, să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. Daca se întamplă astfel de lucruri, de fiecare dată trebuie să avem o reacţie fermă. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi al urii", precizează semnatarii scrisorii.
Nota redacţiei: Hoţul strigă „hoţii!”. Câtă duplicitate trebuie pentru un astfel de demers la FIFA când suporterii maghiari au venit puşi pe harţă şi violenţă fizică şi de limbaj încă de la graniţă? Cum comentează ofensaţii lideri maghiari declaraţia unui parlamentar de la Budapesta pe marginea meciului? „Va fi un meci de fotbal care are doar parţial legătură cu sportul. Are legătură cu istoria şi cu politica. Nu e vorba doar despre a câştiga un meci de fotbal, este vorba de înfrângerea României!… Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume, visez la o lume în care Ungaria recâştiga teritoriul pierdut. Cred că fiecare ungur ar trebui să gândească aşa”.(Marton Gyongyosi, membru al parlamentului maghiar din partea partidului de extremă dreaptă Jobbik, într-un interviu pentru The New York Times).  Şi asta nu e tot. Haideţi să vedem cam ce a titrat presa în ziua meciului de la Bucureşti:
Un grup de suporteri unguri au fost implicaţi într-un conflict violent cu forţele de ordine, în cartierul Pantelimon, jandarmii fiind obligaţi să folosească gaze lacrimogene. Fanii au vandalizat mai multe maşini.
În zona Bisericii Capra, fanii unguri, în număr de cîteva zeci, au aruncat cu pietre în jandarmii care îi însoţeau în drumul spre Arena Naţională. 
La ora 16:00 a sosit trenul la Gara de Nord cu cei 1.200 de fani maghiari. Suporterii maghiari care au sosit la Bucureşti au instigat cu scandări:  "Transilvania va fi din nou a Ungariei" şi "Ţiganii, ţiganii". Susţinătorii naţionalei Ungariei au rupt barajele făcute de Jandarmerie, au aruncat cu sticle şi s-au luat de trecatorii din zonă. Un tânar aflat în zonă a început să fluture un drapel al Romaniei, moment în care suporterii unguri au început să huiduie şi au intenţionat să-l agreseze fizic.
 
Aşadar, cei care se declară oropsiţi şi agresaţi sunt ei înşişi instigatori şi, probabil, nu i-ar deranja să părăsească România atâta vreme cât aceasta ar fi cu tot cu Ardeal. Până una alta, la fotbal, România a învins Ungaria cu 3-0.
 
06-09-2013


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu