Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
CĂRŢI NOI / Produse noi. PROMOTIINr. vizualizari: 204

Cartea lui Adam si a Evei - *** (CARTE)

Tags: creatia omului;
Cartea lui Adam si a Evei -   *** (CARTE)
 

Prezentare Cartea lui Adam si a Evei:

Cartea lui Adam si a Evei este o colectie de texte apocrife din traditia iudaica si crestina, care relateaza evenimentele din viata lui Adam si Eva, precum si alte povesti despre primele generatii de oameni. Cartea este compusa din mai multe parti, precum "Cartea lui Adam", "Cartea lui Eva", "Lupta lui Adam si Evei cu Satana", in aceste texte fiind descrise povestile biblice despre creatia lumii, Adam si Eva, expulzarea lor din Gradina Edenului si alte evenimente importante din primele zile ale umanitatii.

Desi Cartea lui Adam si a Evei nu este recunoscuta ca fiind un text oficial al bibliei, ea a influentat literatura crestina si iudaica, fiind deseori citata si interpretata de-a lungul istoriei.

Cartea lui Adam si a Evei este in totalitate o lucrare crestina si mai tarzie decat acele scrieri [iudaice aprocrife: Cartea lui AdamCartea lui IsaiaMoise, etc.]. Este probabil opera unor egipteni piosi si ortodocsi din secolul al V‑lea sau al VI‑lea, care spun povestea sau povestile lui Adam – dintre care unele se gasesc in Talmud, in Coran si in alte parti – asa cum erau crezute atunci; adaugand ici si colo unele idei proprii. Totul este povestit in stilul simplu al piosilor scriitori rasariteni din acele timpuri – poate copilaresc pentru gustul occidental. Credinta evlavioasa a autorului transpare de‑a lungul povestirii sale. El pare dornic si gata sa creada mai degraba decat sa se indoiasca, gata mai degraba sa ia lucrurile drept sigure decat sa le cerceteze adevarul.

Salomon Caesar Malan

Cartea intai trateaza despre intreaga viata a lui Adam si a Evei, incepand cu ziua in care au plecat din Eden, si traiul lor in Pestera Comorilor.
Cartea a doua expune istoria patriarhilor care au trait inainte de Potop si vietile celorlalti patriarhi, pana la nasterea lui Noe.
Cartea a treia infatiseaza cum a fost construia arca dar si povestea Potopului.
Cartea a patra ofera un scurt istoric al patriarhilor, judecatorilor

Detalii despre carte / COMANDA

16-04-2024
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu


CARTI/produse despre:
Creatia Omului,