Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Evenimente. Apeluri. PetitiiNr. vizualizari: 146

Concurs international de Religie - Împreună cu Hristos prin viată

Tags: concurs; Hristos;

 

Anul acesta s-a desfășurat ediția a VIII-a a concursului internațional de Religie „Împreună cu Hristos prin viață”, tematica fiind minunile Mântuitorului și Viețile Sfinților. Au participat 11.000 de copii din țară și diaspora. Concursul s-a desfășurat online, în două etape: județeană în 20 ianuarie 2024 și națională în 3 februarie 2024, prin accesarea de către copii a unui link trimis de organizatori în dimineața concursului. Între organizatori amintim Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca.

De la Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș au participat la acest concurs 39 de elevi din clasele a III-a A, a III-a B și a IV-a C îndrumați de profesor religie Simu Veronica, dar și din clasele V – VII, îndrumați de profesor religie Sucaciu Laura. Trei dintre ei au obținut mențiuni la etapa națională: Motoc Luca Ioan (clasa a III-a B), Stupar George (clasa a III-a B) și Tărcuță Anastasia (clasa a IV-a C). Zece elevi au primit premiul I la etapa județeană și premii speciale la etapa națională, iar ceilalți au primit premii speciale la etapa județeană.

Duminică, 31 martie 2024, a avut loc premierea acestor copii minunați la Biserica „Sfânta Treime” din Făgăraș, în cadrul Sfintei Liturghii la care au participat împreună cu părinții lor. Au fost îmbrăcați în costume populare, iar părintele Greavu Marcel le-a înmânat diplomele, dar și premiile din partea bisericii şi a Editurii Agaton, constând în cărți și dulciuri.

Au fost momente de mare înălțare sufletească, pline de emoție, dar și de bucurie. Îi felicităm pe toți copiii participanți și ne exprimăm recunoștința față de părinții lor care i-au îndrumat, i-au susținut și i-au încurajat!

 

 

31-03-2024
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu