Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
ACTUALITATEA religioasăNr. vizualizari: 139

Transplantul de organe si Educatia sexuala ideologizata - Comunicat BOR

Tags: ;
 

COMUNICAT PRIVIND TRANSPLANTUL DE ORGANE:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis la o emisiune difuzată de Medika TV câteva repere privitoare la poziţia Bisericii Ortodoxe Române faţă de transplantul de organe.

„Întreaga viziune a creştinismului este una pro viaţă. Datoria creştină majoră este aceea de a ne manifesta concret mila şi dragostea faţă de orice semen al nostru aflat în suferinţă. Dar, inclusiv din acest motiv, atâta timp cât mai există o licărire de viaţă în cineva, nimeni nu are dreptul moral de a o suprima, mai ales în absenţa acordului prealabil al pacientului sau al familiei acestuia”.

„Poziţia Bisericii este total favorabilă donării de organe pereche, act menit să salveze viaţa unei persoane. În delicata problemă a prelevării de organe vitale ale unor persoane declarate a fi în «moarte cerebrală», apare o firească nuanţă morală pe care doar cei implicaţi direct într-o asemenea situaţie limită au dreptul de a şi-o asuma”.

„Noţiunea însăşi de «moarte cerebrală» este definită diferit în multe ţări. «Moartea cerebrală» nu coincide total cu moartea reală. Din această înaltă raţiune, conştiinţa şi libertatea celor implicaţi într-un act care, angajând viaţa şi moartea unor oameni, nu are doar conotaţii medicale, ci şi unele morale, sunt cele care au ultimul cuvânt”.

„Biserica nu interzice nimic nimănui, ci doar invită la discernământ şi la punerea oricărui gest sau acţiuni în cheia conştiinţei morale preocupate ultimativ de viaţa şi demnitatea persoanei umane. Prelevarea / donarea unui organ viu al unei persoane aflate în moarte cerebrală (deci nedeplină) pentru a salva viaţa unei alte persoane poate fi un asemenea gest”, a afirmat Vasile Bănescu.

COMUNICAT PRIVIND EDUCAȚIA SEXUALĂ IDEOLOGIZATĂ:

Biserica nu are nimic împotriva educației sanitare care include noțiuni de educație sexuală”, a spus sâmbătă Vasile Bănescu la Digi 24 TV. Dar „nu trebuie să intrăm cu cizmele ideologice în sufletul unor copii inocenți care nici nu se problematizează pe această temă la patru ani”, a explicat el.

„Mai târziu, când e necesar, firește, cu scopul de a-i feri pe acești tineri de posibile alunecări care să le facă chiar lor rău.”

„Ceea ce presupune reținere, ceea ce presupune discuții este acea educație sexuală ideologizată, desprinsă dintr-un document al Organizației Mondiale a Sănătății prezent pe site-urile tuturor, unde observăm că se recomandă începerea educației sexuale inclusiv la vârste de zero-patru ani, patru-opt ani”, a spus Vasile Bănescu. Discuția a făcut parte dintr-o discuție mai amplă despre virtuți și educație, purtată în emisiunea „Scenă Deschisă”.

„Deplâng și eu această stare pe loc, această încremenire a sistemului de învățământ după 32 de ani, această intoxicare a lui cu materii inutile, în defavoarea unor materii cu adevărat formatoare: literatură universală, filosofie, istorie națională și universală.”

„Acestea ar trebui să domine, pentru că, prin natura lor, sunt formatoare intelectual și moral, putem învăța multe lucruri din ele, mai multe decât din circulația rutieră, de exemplu, sau decât din acea educație sexuală”, a spus purtătorul de cuvânt la Patriarhiei Române.

„Așadar, Educația este salvarea – cu majusculă”, a concluzionat Vasile Bănescu.

 

 

28-09-2023


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu