Cookies de analiza a traficului  Accept | (oricand puteti renunta la acceptul dat) Detalii

(oricand puteti renunta la acceptul dat)

Porunca Iubirii
Predici. Cateheze. PastoraţieNr. vizualizari: 710

Patriarhul Daniel, 15 citate despre Maica Domnului

Tags: Maica Domnului;
 

Postul Adormirii Adormirii Maicii Domnului este o perioadă prielnică pentru rugăciune, în special către Născătoarea de Dumnezeu care este „rugătoare și mijlocitoare milostivă pentru oameni”.

Basilca.ro vă prezintă 15 citate despre Maica Domnului selectate din predicile Patriarhului Daniel:


  1. Maica Domnului este cea din care se naște Fiul cel veșnic al lui Dumnezeu ca Om pe pământ prin lucrarea Duhului Sfânt. Deci, ea, prin viața și sfințenia vieții sale, a devenit ocrotitoarea anului bisericesc care începe la 1 septembrie şi se termină la 31 august. »
  2. Anul bisericesc se află sub ocrotirea Maicii Domnului, pentru că ea este icoana vie a Bisericii, pentru că Maica Domnului este Biserică însufleţită şi rai duhovnicesc. »
  3. Maica Domnului este totdeauna prezentată împreună cu Mântuitorul Hristos, cu o singură excepție şi anume, atunci când ea se roagă, nu Îl poartă pe brațe, ci are mâinile înălțate spre cer, iar pe pieptul ei este chipul lui Hristos, bărbat adult, Care binecuvântează, adică dăruiește rugăciunilor Maicii Domnului binecuvântarea Sa ca răspuns la rugăciuni. »
  4. Biserica trăiește mai ales din rugăciunile Maicii Domnului şi binecuvântarea lui Hristos. De aceea, Fecioara Maria a fost numită rugătoare nebiruită, nerefuzată și permanentă, iar icoana ei în care ea are mâinile înălţate în rugăciune se numeşte Oranta – Maica Domnului Rugătoarea. »
  5. Fecioara Maria nu a rămas la simpla pregătire a tuturor celorlalte fete, ci ea s-a pregătit pentru o misiune sfântă şi anume, aceea de a deveni Templu sau Biserică a Cuvântului lui Dumnezeu, a Fiului veşnic al lui Dumnezeu, al lui Mesia. »
  6. Maica Domnului, în pregătirea ei duhovnicească la templu, aduce fecioria ei jertfă lui Dumnezeu şi se sfinţeşte prin rugăciune aproape neîncetată, se apleacă asupra cuvintelor Scripturii şi le meditează. »
  7. Maica Domnului este icoana vie a Bisericii pentru că Îl poartă în ea pe Hristos şi Îl arată lumii. »
  8. Maica Domnului ne arată icoana creștinului smerit, ascultător și împreună lucrător cu Dumnezeu. »
  9. Maica Domnului este binecuvântată între femei fiind cea mai ascultătoare și smerită.»
  10. Maica Domnului care se mută la viața veșnică este pentru noi o icoană profetică și arată că rostul vieții noastre pe pământ este să ne pregătim pentru mutarea în împărăția, lumina, slava și iubirea Preasfintei Treimi. »
  11. Maica Domnului este pururea rugătoare, mult milostivă, mamă duioasă, iubire cu smerenie pentru cei pe care nu-i mai iubește nimeni. »
  12. Maica Domnului este model de smerită ascultare pentru îngeri și oameni. »
  13. Maica Domnului este rugătoare și mijlocitoare milostivă pentru oameni, mai ales când ei se află în situații grele. »
  14. Fiind Maica Domnului Cel răstignit, ea este o mamă a suferințelor, a durerilor. De aceea, ea înțelege și simte orice suferință și orice durere din familie, orice suferință a părinților care cresc copii și îi îngrijesc, precum simte și bucuriile celor care primesc ajutorul lui Dumnezeu. »
  15. Toată cinstea și slava Maicii Domnului vin din calitatea ei de Mamă a lui Hristos, Născătoare de Dumnezeu. »
05-08-2023
Citeste si:


Adaugati un comentariu:
Nume
Email
(nu va fi afisat)
Comentariu
Comentariile in afara subiectului si cele necuviincioase vor fi sterse
Antispam:
Scrieti, va rog, prenumele lui Eminescu